ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Οι βλάβες που προκαλούν οι μάσκες και πώς να τις αποφύγεις

Γνωρίζουμε όμως ότι η καθημερινή τους χρήση μπορεί να είναι αρκετά άβολη

Μάσκες, μάσκες και πάλι μάσκες. Αυτές, τα αντισηπτικά και τα γάντια έχουν γίνει η νέα μας καθημερινότητα. Τις φοράμε στις δουλειές μας στις εξόδους μας και σύντομα μετά το unlock θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεχτικοί.

Γνωρίζουμε όμως ότι η καθημερινή τους χρήση μπορεί να είναι αρκετά άβολη. Αν είσαι άτομο που φοράει γυαλιά (όπως και εγώ) τότε καταλαβαίνεις σε τι αναφέρομαι. Ναι εκείνο το άβολο θόλωμα μετά από κάθε αναπνοή.

Νοσηλευτές και νοσοκόμοι οι οποίοι φοράνε αυτές τις μάσκες κάθε μέρα για χρόνια αν τους ρωτήσεις θα σου πουν πόσο άβολες είναι και ότι μερικές φορές σε δυσκολεύουν στην αναπνοή ή ακόμα προκαλούν ερεθισμό στο πίσω μέρος του αυτιού λόγω του ελαστικού.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο στο Wound Management & Prevention κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εκτεταμένη χρήση μάσκας προσώπου - συνήθως από εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που φορούν μάσκες για μεγάλα χρονικά διαστήματα - μπορεί να προκαλέσει βλάβες τριβής. Μάλιστα εκτός του ότι είναι αρκετά οδυνηρό προκαλεί και απώλεια της ακεραιότητας του δέρματος του προσώπου έτσι, η βλάβη του δέρματος μπορεί να διευκολύνει την άμεση διείσδυση του κορωνοϊού και άλλων παθογόνων στην κυκλοφορία του αίματος».

Όσον αφορά τον ερεθισμό πίσω από τα αυτιά ο οποίος προκαλείτε σε γιατρούς μετά την μακροχρόνια χρήση της μάσκας μπορεί σε εμάς να μην συμβεί αλλά σίγουρα θα νιώσουμε άβολα.

Και αφού πρέπει να τις χρησιμοποιούμε είναι πολύ σημαντικό να βρούμε μια λύση έτσι ώστε να νιώθουμε πιο άνετα φορώντας τις μάσκες
Μια εναλλακτική είναι να βρούμε μαλακές μάσκες στην αγορά όπως υφασμάτινες ή να αλλάξουμε τα λουράκια τα οποία είναι ελαστικά με υφασμάτινα όπως θα δείτε πιο κάτω.

 
 
 

 

 

 
 
 
 

Μπορείτε ακόμα να ράψετε δύο κουμπιά στο καπέλο σας και να περάσετε εκεί τα ελαστικά της μάσκας για να μην δημιουργείτε τριβή με τα αυτιά σας

Με πληροφορίες από huffpost.com

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση