ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Οι φορολογικές δηλώσεις του Trump παραδόθηκαν στην εισαγγελία του Μανχάταν

Στα χέρια της Δικαιοσύνης οι φορολογικές δηλώσεις από το 2011 μέχρι το 2018

Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν Cyrus Vance παρέλαβε από τη Δευτέρα τις φορολογικές δηλώσεις του Donald Trump, δηλαδή αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που απέρριψε την προσφυγή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ανέφερε σήμερα μια εκπρόσωπός του.

Ο εισαγγελέας ζητούσε αυτά τα έγγραφα στο πλαίσιο μιας έρευνας που αρχικά επικεντρωνόταν στις καταβολές χρημάτων σε δύο γυναίκες που υποστήριζαν ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με τον Donald Trump, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Στο μεταξύ, η έρευνα αυτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει τώρα κατηγορίες για φοροδιαφυγή, τραπεζική και ασφαλιστική απάτη.

Μεταξύ άλλων, οι εισαγγελικές αρχές ζητούσαν να λάβουν τις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλε ο Donald Trump από το 2011 μέχρι το 2018, καθώς και εκείνες της εταιρείας του, του Trump Organization.

Ο Cyrus Vance υπέβαλε για πρώτη φορά το αίτημά του τον Αύγουστο του 2019 και έκτοτε ο Donald Trump και οι δικηγόροι του προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να εμποδίσουν την παράδοση των εγγράφων από τη λογιστική εταιρεία Mazars, που διαχειρίζεται τις φορολογικές υποθέσεις του μεγιστάνα επιχειρηματία.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι συνεργάτες του Cyrus Vance πήραν πρόσφατα κατάθεση από εργαζόμενους στην Deutsche Bank, το τελευταίο μεγάλο τραπεζικό ίδρυμα που συνεργάζεται ακόμη με τον Trump, ενώ μίλησαν και με εργαζόμενους στην ασφαλιστική εταιρεία Aon. Επίσης, πήραν και πάλι κατάθεση από τον πρώην δικηγόρο του Donald Trump, τον Michael Kohen, ο οποίος είχε δηλώσει στο Κογκρέσο ότι ο πρώην πελάτης του και η εταιρεία του «φούσκωναν» ή υποβάθμιζαν τεχνητά την αξία των ιδιοκτησιών τους, ώστε να λαμβάνουν τραπεζικά δάνεια ή να μειώνουν τους φόρους τους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την προεδρία του ο Donald Trump αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις του, σπάζοντας μια παράδοση που κρατούσε για μισό αιώνα, από την εποχή του Ρίτσαρντ Νίξον. Τον Σεπτέμβριο του 2020 η εφημερίδα New York Times, αφού κατάφερε να πάρει στην κατοχή της φορολογικά έγγραφα μιας εικοσαετίας, δημοσίευσε μια μεγάλη έρευνα από την οποία συμπέραινε ότι ο Τραμπ κατάφερε να μειώσει στο μηδέν τις οφειλές του προς την εφορία στις 11 από τις 18 φορολογικές δηλώσεις που εξετάστηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X