ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Οι κυπριακές σειρές που ανανεώνουν το ραντεβού τους

Στις αρχές της περσινής σεζόν και με δεδομένο το ομολογουμένως πλούσιο σε σειρές πρόγραμμα των καναλιών σπεύσαμε να χαρακτηρίσουμε τη σεζόν ως στροφή στη μυθοπλασία, κάτι που λίγο ώς πολύ επαληθεύτηκε. Η κυπριακή μυθοπλασία κατάφερε να κερδίσει τη μερίδα του λέοντος στην τηλεθέαση για φέτος, με αποτέλεσμα πολλές από τις σειρές που παρακολουθήσαμε να συνεχίζουν και για την επόμενη σεζόν. Αυτά σε πρώτο επίπεδο.

Από την άλλη, είναι σημαντικό να σταθούμε στο γεγονός πως τρεις από τις εφτά σειρές που παίρνουν το πράσινο φως είναι σειρές εποχής: η απήχηση των σειρών εποχής, προφανώς, φανερώνει την ποιοτική δουλειά που γίνεται σε τέτοιου είδους σειρές, από την άλλη, όμως, δεν μπορεί παρά να μάς προβληματίζει το γεγονός πως οι συγκεκριμένες σειρές έχουν απήχηση ακριβώς επειδή η συμβατική τηλεόραση δεν έχει ακόμη καταφέρει να αφουγκραστεί τις ανάγκες μιας μεγάλης μερίδας του τηλεοπτικού κοινού που έχει τη δυνατότητα να στραφεί στο διαδίκτυο και να δοκιμάσει εκεί την… τύχη του, αφήνοντας την επιλογή της συμβατικής τηλεόρασης στους τεχνολογικά ανεπαρκείς. Μέχρι να ξεκαθαρίσει, λοιπόν, το τοπίο για τις νέες σειρές που έρχονται με τη νέα σεζόν, πάμε να δούμε ποιες κυπριακές παραγωγές έχουν πάρει το πράσινο φως για του χρόνου.

Συνεχίζουν… ξανά

Είναι σαφώς η πιο επιτυχημένη σειρά της φετινής σεζόν, οπότε η συνέχισή της ήταν μάλλον αναπόφευκτη. Τα «Χάλκινα Χρόνια» στη δεύτερη σεζόν τους κατάφεραν να κτυπήσουν την κορυφή της τηλεθέασης, ενώ για το μεγαλύτερο διάστημα φέτος όλα τα επεισόδια της βδομάδας βρίσκονταν σταθερά στην κορυφαία δεκάδα της τηλεθέασης. Η αγαπημένη σειρά εποχής του ΡΙΚ1, λοιπόν, σε σκηνοθεσία Κόριννας Αβρααμίδου και σενάριο Δέσποινας Πυρκετή και Σοφίας Σοφοκλέους πήρε εύκολα το πράσινο φως για τρίτη σεζόν, μαζί, φυσικά, με τα αγαπημένα «Καμώματα τζι Αρώματα», που θα επιστρέψουν τον Οκτώβρη για την πέμπτη σεζόν τους. Η σειρά βρισκόταν για μεγάλο μέρος της σεζόν στις κορυφαίες θέσεις τηλεθέασης και, αν και με σκαμπανεβάσματα, κατάφερε με ιδιαίτερες γκεστ εμφανίσεις και αγαπημένες επιστροφές από τις προηγούμενες σεζόν να κλειδώσει, δικαιολογημένα, μια θέση στον προγραμματισμό της δημόσιας τηλεόραση και για την επόμενη σεζόν.

Διπλό κτύπημα από ΑΝΤ1

Δύο είναι οι σειρές που συνεχίζουν και στον ΑΝΤ1. Η τρίτη απόπειρα για καθημερινή κομεντί για τον σταθμό δεν ήταν, ευτυχώς, φαρμακερή, αφού η σειρά με το βαρύ πυροβολικό της Δώρας Κακουράτου και νέων ταλαντούχων ηθοποιών στη διανομή, κατάφερε να δει σταδιακή άνοδο στην τηλεθέασή της, ιδιαίτερα μετά το α’ μισό της σεζόν, όταν τα τάλεντ σόου του Ατζούν στο Σίγμα τής έδωσαν την ευκαιρία να ανασάνει και να αναπτύξει τη δυναμική της. Το «Εσύ… στον κόσμο σου», λοιπόν, σε σενάριο Κωνσταντίνου Οδυσσέως και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Πατσαλίδη κατάφερε έτσι να αποκτήσει το δικό του κοινό και μαζί με την «Pasta» που εκτοπίστηκε στη ζώνη των δέκα περνούν στην… επόμενη φάση. Μπορεί η αλλαγή ώρας του «La pasta pomilώri» να αντιμετωπίστηκε αρχικά με αμηχανία από το τηλεοπτικό κοινό, όπως, όμως, δήλωσε και η Λουκία Πρωτοπαπά στη συνέντευξή της στις Τηλεώρες, «ο κόσμος όταν αγαπήσει κάτι θα το αναζητήσει σε όποια ζώνη κι αν βρεθεί»! Με σταθερά νούμερα στο α’ μισό της σεζόν, η σειρά κατάφερε από τον Ιανουάριο και μετά να διατηρηθεί ψηλά στον πίνακα της τηλεθέασης και με τα δύο επεισόδια της βδομάδας, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τερμάτιζε πρώτη στην ώρα προβολής της, έχοντας να αντιμετωπίσει το «ΜasterChef» και το παρεξηγημένο «Survivor».

Από το Σίγμα κρατάμε «Γαλάτεια»

Είναι η μοναδική επιλογή μυθοπλασίας του σταθμού και αυτή που χαρίζει, μάλιστα, ένα ισχυρό lead-in στο κεντρικό δελτίο. Η «Γαλάτεια» με ένα επίλεκτο καστ κορυφαίων ηθοποιών αποτελεί, στον αντίποδα των σειρών εποχής της δημόσιας τηλεόρασης, μια ακόμη σταθερή επιλογή για το τηλεοπτικό κοινό, που, παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό του «Κρίκου» στο ΡΙΚ1 που προβάλλεται απέναντι, καταφέρνει, αν και με μια ελαφρά πτώση, να διατηρηθεί ψηλά στις προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού. Όπως ήταν επόμενο, η σειρά θα συνεχίσει για τέταρτη σεζόν!

Καρμική συνέχεια

Μπορεί η κυπριακή εκδοχή της «Μουρμούρας» να μάς αποχαιρετά με τα τελευταία της επεισόδια αυτές τις μέρες, ωστόσο, άλλες δύο επιλογές του Alpha συνεχίζονται και, μάλιστα, πανηγυρικά. Όπως ήταν αναμενόμενο, το «Κάρμα», το πρώτο μας crime series διά χειρός Χριστιάνας Αρτεμίου και Ναστάζιας Χριστοδούλου έτυχε θερμής υποδοχής από το τηλεοπτικό κοινό, που, αν και στη δύσκολη ζώνη της prime time της Κυριακής, έδωσε την ευκαιρία σε ένα νέο είδος μυθοπλασίας, χαρίζοντας στη σειρά το πράσινο φως για του χρόνου. Μαζί με το «Κάρμα», βέβαια, το εισιτήριο για του χρόνου έλαβε ήδη αρκετά νωρίς μέσα στη σεζόν και η «Φαμίλια», η οποία παρά το χλιαρό της ξεκίνημα εν τέλει κατάφερε να βρει τον χώρο και να αποκτήσει σταθερό κοινό. Με έξυπνο σενάριο, την προσθήκη του Γιώργου Ζένιου στο καστ και μια τιμητική διάκριση στο εξωτερικό, ως μια από τις καλύτερες διασκευές ξένων σεναρίων, η Πέννυ Φοινίρη και ο Χριστόδουλος Μαρτάς θα δουν τη… φαμίλια τους να μακροημερεύει. Τουλάχιστον για άλλη μια σεζόν.

 ΠΗΓΗ: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS