ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Οι νικητές της σεζόν

Του Ανδρέα Μαλάη

Υψηλές τηλεθεάσεις, καινοτόμες προτάσεις, εναλλακτικά προγράμματα. Η τηλεοπτική σεζόν έχει ρίξει οριστικά αυλαία κι εμείς κάνουμε μια αναδρομή στα διαμάντια που ξεχώρισαν.

Το στοίχημα ήταν να κρατηθεί το κοινό στην τηλεόραση. Με τις διαδικτυακές πλατφόρμες να κερδίζουν ολοένα έδαφος, η σεζόν έριξε για φέτος αυλαία με ενδιαφέροντα προγράμματα. Κάποια κέρδισαν το κοινό με τηλεθεάσεις-ρεκόρ, άλλα έφεραν κάτι καινούργιο στα τηλεοπτικά πράγματα κι άλλα συνέχισαν την επιτυχημένη πορεία τους. Ποιοι ήταν οι νικητές της σεζόν για φέτος;

Τα εβδομαδιαία

Λούης ο εξολοθρευτής! Kάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη φετινή επίδοση της σατιρικής εκπομπής του Λούη Πατσαλίδη στον Alpha, αφού κατάφερε με το «The Λούης Night show» να «καθαρίσει» τον ανταγωνισμό στην prime time της Παρασκευής, κατακτώντας σταθερά την κορυφή και, μάλιστα, με τηλεθέαση που ξεπερνούσε τους εκατό χιλιάδες τηλεθεατές. Με τον Alpha να τού χαρίζει την prime time του Σαββάτου, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, εξάλλου, κατάφερε με τις «24 ώρες» να ξεχωρίσει τόσο για τις θεματικές που έφερε στο φως όσο και τον τρόπο με τον οποίο αυτές προσεγγίστηκαν, με ευαισθησία και προσεκτική μελέτη. Απέναντι, στο Σίγμα η Άντρη Καραντώνη με την «Παραδοσιακή βραδιά» για άλλη μια σεζόν κράτησε τα σκήπτρα της παράδοσης με τον καλύτερο τρόπο, κλειδώνοντας τις περισσότερες φορές μια θέση στη δεκάδα της τηλεθέασης.

Απογεύματα στο ΡΙΚ1

Tι κι αν ορισμένοι έσπευσαν να γίνουν… μάντεις κακών όταν άκουσαν πως ο «Πιο αδύναμος κρίκος» πάει για δέυτερη σεζόν; Ο Τάσος Τρύφωνος απογείωσε τη δεύτερη σεζόν του παιχνιδιού με αρκετά από τα επεισόδια να φιγουράρουν στα πιο δημοφιλή προγράμματα κάθε βδομάδας, χαρίζοντάς μας viral στιγμές που ταξίδεψαν και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να ανάψει και πάλι η συζήτηση για την επιστροφή του παιχνιδιού και στην Ελλάδα. Με διπλή παρουσία στην κυπριακή τηλεόραση, κατάφερε με το «Τετ-α-τετ» να κλειδώσει ενδιαφέροντες καλεσμένους που σπάνια βλέπουμε στην τηλεόραση, ανάμεσα στους οποίους και οι Κώστας Γαβράς, Βασίλης Βασιλικός, Μαρινέλλα κ.ά. Από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες προτάσεις της φετινής σεζόν κι ο Ανδρέας Γιόρτσιος σε ένα one man show για τις καθημερινές. Χωρίς – ευτυχώς – το κλασικό πάνελ, με χιούμορ και αρκετή θετική ενέργεια, ο αγαπημένος παρουσιαστής επέστρεψε στην τηλεόραση μέσα από τη συχνότητα του ΡΙΚ1 και το «Happy Hour» και, ενάντια στις προβλέψεις, έκανε τελικά τη διαφορά και κατάφερε να σταθεί επάξια στη ζώνη του απογεύματος ξεπερνώντας πολλές φορές τον ανταγωνισμό.

Τα διαμάντια της κυπριακής μυθοπλασίας

Νέο κεφάλαιο στην κυπριακή μυθοπλασία άνοιξε με το «Κάρμα» της στον Alpha η Χριστιάνα Αρτεμίου, η οποία μάς σύστησε ένα αξιοζήλευτο crime series, βασισμένο σε πραγματικές ιστορίες που συγκλόνισαν την κυπριακή κοινή γνώμη κατά τον περασμένο αιώνα. Δίνοντας τη δυνατότητα σε αγαπημένους κλασικούς αλλά και νέους ηθοποιούς να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να μάς χαρίσουν μια διαφορετική πτυχή τους, η Χριστιάνα Αρτεμίου κατάφερε ένα γενναίο βήμα στα τηλεοπτικά δρώμενα κι ευχόμαστε να γίνει το παράδειγμα και για άλλες μελλοντικές δουλειές. Από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν αυτή τη σεζόν δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, φυσικά, και η Θέα Χριστοδουλίδου, η οποία πέρασε επιτυχημένα από την υποκριτική στο σενάριο χαρίζοντάς μας την «Πεταλούδα», μια ενδιαφέρουσα σειρά εποχής τα σαββατοκύριακα στο ΡΙΚ1 που κατάφερε, μάλιστα, πολλές φορές να τερματίσει και πρώτη στην ημερήσια κατάταξη την ίδια στιγμή που και τα δύο επεισόδια της βδομάδας κλείδωναν μια σταθερή θέση στον πίνακα με την υψηλότερη τηλεθέαση. Σταθερά στους νικητές της σεζόν, φυσικά, συγκαταλέγονται και τα «Χάλκινα Χρόνια», τα «Καμώματα» (ΡΙΚ1) και η «Pasta» στον ΑΝΤ1 που με τη δυναμική των προηγούμενων σεζόν κατάφεραν να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, παραμένοντας, μάλιστα, στην κορυφή των προτιμήσεών του. Μια ακόμη σειρά κατάφερε να ξεχωρίσει, όχι τόσο για τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης, όσο για την προσεγμένη δουλειά που γίνεται στο σενάριο και τις ερμηνείες, είναι και η «Φαμίλια» στον Αlpha με τους Πέννυ Φοινίρη και Χριστόδουλο Μαρτά, η οποία μπορεί να μην έφτασε τις τηλεθέασεις των προηγούμενων σειρών, ωστόσο κέρδισε το δικό της κοινό σε μια αρκετά ανταγωνιστική ζώνη.

Ταξίδι στον πολιτισμό

Μια νέα πρόταση, ένα ένθετο και ένα αγαπημένο κόνσεπτ. Το τρίπτυχο του πολιτισμού που ξεχωρίζουμε για τη σεζόν που πέρασε ανήκει στη δημόσια τηλεόραση, που υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τον ρόλο της. Καλογυρισμένο, ενδιαφέρον, με άποψη: το «Roadtrip» με την Ελένη Ξένου και τον Χριστόφορο Ροδίτη μάς ταξίδεψε σε ενδιαφέρουσες μουσικές περιοχές που σπάνια αποκτούν βήμα στην τηλεόραση. Από την άλλη, η Ευρυδίκη μετέφερε όλη τη νεανική της ενέργεια σε ένα κόνσεπτ που μοιάζει να μεταμορφώθηκε πλήρως, ενώ το Greece edition έφερε τον αέρα ανανέωσης που χρειάζονταν οι «Αποσκευές». Τέλος, η Μαρία Αγγελίδου, πέρα από τις «Προσωπογραφίες» παρουσίασε με επιτυχία το πολιτιστικό δελτίο του σταθμού, που, τοποθετημένο ανάμεσα στο ανανεωμένο κεντρικό δελτίο με τη Γωγώ Αλεξανδρινού και στα «Χάλκινα χρόνια», επανέφερε τα προϊόντα του πολιτισμού στην prime time της κυπριακής τηλεόρασης.

 Μια εξ Ελλάδος πινελιά

«Σόι», «Μουρμούρα», «Τατουάζ», «Έλα στη θέση μου», «Επιστροφή», «Μην ψαρώνεις», «Πέτα τη φριτέζα». Και… κάτι ψιλά από το OPEN δοκιμάστηκαν μεν στην κυπριακή τηλεόραση, χωρίς, όμως, να βρίσκονται στις σταθερές προτιμήσεις του κοινού. Η «Γυναίκα χωρίς όνομα», ωστόσο, του ΑΝΤ1, που στην Κύπρο παρακολουθούμε από τον Alpha, κατάφερε δικαίως να ξεχωρίσει. Σε διασκευή σεναρίου Μαρίας Γεωργιάδου, η Μαριάννα Τουμασάτου για άλλη μια φορά έδωσε τα ρέστα της σε έναν δραματικό ρόλο παλιάς κοπής, κορυφώνοντας κιόλας το ενδιαφέρον προς το τέλος της σεζόν. Εύλογα, λοιπόν, η σειρά πήρε το εισιτήριο για μια ακόμη σεζόν.

Τα ριάλιτι

Μπορεί τα ριάλιτι επιβίωσης να έχουν προσωρινά ξεθωριάσει, το Star, όμως, επανέφερε το περιβόητο πλέον GNTM με τη Βίκυ Καγιά στην παρουσίαση που μπορεί να μην κτύπησε κορυφή στην Κύπρο, κατάφερε όμως να κάνει αίσθηση με μια άκρως τηλεοπτική επιλογή διαγωνιζομένων και μια viral κριτική επιτροπή. Στους νικητές, επίσης, και το «ΜasterChef» που στην τρίτη σεζόν του, αν και έχασε κάπου το μέτρο, κατάφερε να αυξήσει το κοινό του και να πάρει το εισιτήριο για τέταρτη σεζόν.    

1 Με ακόμη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη δεύτερη σεζόν του, ο «Πιο αδύναμος κρίκος» με τον Τάσο Τρύφωνος είναι ένα από τα ελάχιστα προγράμματα που κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα των εκατό χιλιάδων τηλεθεατών.

2 Με τηλεθεατές που ξεπερνούσαν σταθερά τις εκατό χιλιάδες, ο Λούης είναι αδιαφιλονίκητα ο βασιλιάς της σεζόν.

3 Νέα πρόταση στην κυπριακή μυθοπλασία. Το «Κάρμα» της Χριστιάνας Αρτεμίου ήταν η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση της σεζόν. (MEGALOOO)

4 Δραματική επιστροφή για τη Μαριάννα Τουμασάτου στον Alpha Kύπρου, από τις λίγες εξ Ελλάδος επιλογές που ξεχώρισαν.

5 Το «Greece edition» και η νεανική διάθεση της Ευρυδίκης κράτησαν τις «Αποσκευές» ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού.

6 Το «Roadtrip» έδωσε βήμα σε μουσικές περιοχές που σπάνια βλέπουμε στην τηλεόραση.

7 Κλασική αξία πλέον. Τα «Καμώματα» στο ΡΙΚ1 κατάφεραν στην τέταρτη σεζόν τους να παραμείνουν στην κορυφή.

8 Παρά τις νέες προτάσεις μυθοπλασίας, η «Pasta pomilώri» παρέμεινε και φέτος η δημοφιλέστερη σειρά του ΑΝΤ1.

9 Με σταθερό κοινό κι ένα αγαπημένο δίδυμο ηθοποιών, η «Φαμίλια» στον Alpha ήταν ένα από τα κυπριακά προγράμματα που ξεχώρισαν.

10 Με κυπροκεντρική θεματολογία, οι «24 ώρες» στον Alpha κάνουν πλουσιότερη την κυπριακή τηλεόρασ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS