ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβάλλονται και μεταφέρονται το 2021»

Αίτημα αναβολής των Ο.Α.

Την απόφαση να μεταφερθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο το 2021 έλαβε η ΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι οποίες αποδίδονται στο μέλος της, Ντικ Πάουντ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της USA Today, οι Ολυμπιακοί Αγώνες που κανονικά θα διεξάγονταν φέτος στο Τόκυο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού αναβάλλονται και μεταφέρονται για το 2021. 

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως θέση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο πήρε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, με επιστολή που έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Ντίνος Μιχαηλίδης προς τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου, με τη συμμετοχή όλων των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΕ, στην επιστολή αναφέρεται ότι η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, εισηγείται την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκυο 2020», που είναι προγραμματισμένοι να αρχίσουν στις 24 Ιουλίου.
 
Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ αναφέρεται στην ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη και τα εκτεταμένα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται σε όλες τις χώρες τα οποία αυξάνονται, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.
 
Όπως σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης πέραν των όσων δεινών έχει επιφέρει η πανδημία, «επακόλουθο των συνθηκών που διαμορφώνονται, είναι οι αθλητές μας να αδυνατούν να προετοιμαστούν κατάλληλα για τους Αγώνες».
 
Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της ΚΟΕ αναφέρει: «Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, θα σεβαστεί και θα ακολουθήσει τις οδηγίες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο πλαίσιο των κοινών στόχων του Ολυμπιακού Κινήματος και της ασφάλειας των αθλητών μας».

Αίτημα αναβολής των Ο.Α. και από την Ελβετία
Το ανώτατο αθλητικό σώμα της Ελβετίας έκανε έκκληση σήμερα (23/3) για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ενώνοντας τη φωνή του με αυτές που ζητούν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να θέσει σε αναμονή το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, από τη στιγμή που η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε έξαρση.
 
«Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν πιστεύουμε ότι είναι εφικτοί δίκαιοι Ολυμπιακοί Αγώνες υπό την έννοια του Ολυμπιακού πνεύματος, γι`  αυτό υποβάλαμε αίτηση στην ΔΟΕ για αναβολή», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελβετικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιοργκ Σταλ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση