ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Οι πρώτες εικόνες από την κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου

newsroom must

Στις 11 π.μ. 13:00 ώρα Κύπρου, το Πρώτο Τάγμα Γρεναδιέρων μετέφερε το φέρετρο του Φιλίππου, καλυμμένο με τη σημαία του, ένα στεφάνι, το ναυτικό καπέλο και το σπαθί του, από το Ιδιωτικό Παρεκκλήσι, στον Πύργο του Windsor στην Εσωτερική Αίθουσα του πύργου.

Στις 2 μ.μ. 13:00 ώρα Κύπρου άρχισε το τελετουργικό και παρατάχθηκαν στην αυλή του Πύργου στρατιωτικά αποσπάσματα από σώματα με τα οποία ο Φίλιππος είχε ειδικές στρατιωτικές σχέσεις, όπως το Βασιλικό Ναυτικό, οι Βασιλικοί Πεζοναύτες, η Φρουρά των Γρεναδιέρων, το Βασιλικό Σύνταγμα Τυφεκιοφόρων Γκούρκα, το Σώμα Υπηρεσιών Πληροφοριών και οι Χαϊλάντερς. Το Ιππικό του Βασιλικού Οίκου και οι Πεζοί Φρουροί παρατάχθηκαν στην περίμετρο της αυλής.

Από τις 2:20 μ.μ έως τις 2:27 μ.μ. (16:20-16:27 ώρα Κύπρου), τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τα μέλη της οικογένειας του Φιλίππου, αναχώρησαν με αυτοκίνητα για το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Στις 2:27 μ.μ. (16:27 ώρα Κύπρου) ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα Land Rover, στο σχεδιασμό του οποίου βοήθησε ο Φίλιππος, εισήλθε στην αυλή. ενώ 10 λεπτά αργότερα το φέρετρο θα μεταφέρθηκε από την Εσωτερική Αίθουσα.

Οι ορχήστρες στην αυλή σταμάτησαν και το φέρετρο εξήλθε από την Επίσημη Είσοδο ένα λεπτό αργότερα. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην πομπή, περιλαμβανομένων των τεσσάρων παιδιών του Φιλίππου –οι πρίγκιπες Κάρολος, Andrew και Edward και η πριγκίπισσα ‘Αννα, μαζί με τα εγγόνια του William, Harry και Peter– αναχώρησαν από Επίσημη Είσοδο πίσω από το φέρετρο, το οποίο τοποθετήθηκε πάνω στο Land Rover που σχεδίασε ο ίδιος ο Φίλιππος. 



Στις 2:44 (16:44 ώρα Κύπρου) η βασίλισσα αναχώρησε από την Είσοδο του Μονάρχη με το αυτοκίνητο που είναι γνωστό ως State Bentley, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος και το αυτοκίνητο έφτασε στο πίσω μέρος της πομπής.

Η Bentley της βασίλισσας σταμάτησε στο παρεκκλήσι, όπου την υποδέχτηκε ο πρωθιερέας του Ουίνδσορ Ντέιβιντ Κόνερ, ο οποίος την συνόδευσε στο κάθισμά της.

Στα δυτικά σκαλιά παρατάχθηκε, ένα απόσπασμα του Ιππικού του Βασιλικού Οίκου. Από τις γκάιντες του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού ήχησε το «Still» μόλις το Land Rover σταματήσει στα σκαλιά ενώ άνδρες των Βασιλικών Πεζοναυτών θα σηκώσουν το φέρετρο ενώ οι γκάιντες έπαιξαν το «Side».

Στις 3 μ.μ. τηρήθηκε σε όλη τη χώρα ενός λεπτού σιγή ενώ την έναρξη, όπως και τη λήξη, θα σημάνει ένας πυροβολισμός από τον ανατολικό κήπο.

Στην κορυφή των σκαλοπατιών, το φέρετρο υποδέχτηκε ο πρωθιερέας του Ουίνδσορ και ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι ενώ όταν οι θύρες του παρεκκλησιού έκλειναν, οι γκάιντες επαιζαν το «Carry On».


Το φέρετρο τοποθετήθηκε σε βάθρο στην κορυφή του κεντρικού κλίτους του ναού. Πάνω σε μαξιλάρια είναι τοποθετημένα τα «διάσημα» του Φιλίππου –κυρίως τα μετάλλια και τα παράσημα που του έχουν δοθεί, η στραταρχική ράβδος του και το έμβλημα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας , μαζί με διάσημα από τη Δανία και την Ελλάδα.

Την κηδεία τελεί ο πρωθιερέας του Ουίνδσορ.





H Βασίλισσα Ελισάβετ


Η Δούκισσα του Cambridge, Kate Middleton και ο Πρίγκιπας William.


Ο Πρίγκιπας Harry, καθισμένος απέναντι απο τον αδερφό του



Το φέρετρο κατέβηκε στη Βασιλική Κρύπτη ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν οι σαλπιγκτές του Βασιλικού Σώματος Πεζοναυτών με το «Action Stations», κάτι που είχε ζητήσει ο ίδιος ο Δούκας του Εδιμβούργου.

Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι αφού είπε ευχή, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος για τη λήξη της τελετής. Η βασίλισσα και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας αναχώρησαν από το παρεκκλήσι.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση