ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Οι σκέψεις για τα νέα παγκύπρια μέτρα

Δεν αποκλείεται να επεκταθούν οι περιορισμοί για τους χώρους εστίασης και την κυκλοφορία, όπως ισχύει για Λεμεσό και Πάφο

Σε αγώνα δρόμου για ανακοπή της πανδημίας εξελίσσεται για το Υπουργείο Υγείας η συνεχώς επιδεινούμενη επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου. Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Υπουργείο παρουσία του Κωνσταντίνου Ιωάννου και μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, φαίνεται ότι έχει δοθεί η κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, σχετικά με την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μεταξύ άλλων, τα μέτρα που συζητήθηκαν και στα οποία ενδέχεται να καταλήξει η Κυβέρνηση είναι:

- Η αναστολή της λειτουργίας των παιδότοπων σε Λεμεσό και Πάφο
- Η επέκταση παγκύπρια του μέτρου της λειτουργίας των χώρων εστίασης μέχρι τις 22:30 και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 23:00
- Η μείωση του αριθμού των ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις, επίσης είναι μια σκέψη που έχει τεθεί.
- Το κλείσιμο των αποδυτηρίων στα γυμναστήρια έχει συζητηθεί.
- Η διατήρηση του μέτρου για χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Φαίνεται σταθεροποίηση

Μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής αναφέρουν στην «Κ» ότι δεν έχει φανεί βελτίωση αναφορικά με τον αριθμό των περιστατικών που ανακοινώνονται τις τελευταίες μέρες, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει σχεδόν μια βδομάδα από την ανακοίνωση των τελευταίων μέτρων από τον Υπουργό Υγείας. Ωστόσο, δεν έχει καταγραφεί νέα αύξησή τους, γεγονός ίσως να δείχνει ότι υπάρχει μια τάση προς την σταθεροποίηση του αριθμού. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, γι’ αυτό δεν αποκλείεται να δούμε νέα και αυστηρότερα μέτρα, μετά το Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση