ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Οι συγκινητικές αναρτήσεις επώνυμων που νόσησαν με καρκίνο

Τα συγκηνιτικά posts στα social media με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου

Το 2020 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καρκίνος ευθύνεται για περίπου 9.6 εκατομμύρια θανάτους, ενώ για το 2030 υπολογίζεται ότι οι περιπτώσεις θανάτου θα ανέλθουν στα 11 εκατομμύρια.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση από τον Τομέα Ογκολογικής Νοσηλευτικής του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ), με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου που καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου από την Διεθνή Ένωση κατά του Καρκίνου (Union of International Cancer Control) που εκπροσωπεί 800 οργανώσεις σε 155 χώρες.

Ο καρκίνος αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως σύμφωνα με τον ΠΟΥ και ορίζεται ως μια νοσογόνος κατάσταση η οποία μπορεί να προσβάλει οποιοδήποτε μέρος του ανθρώπινου σώματος με κύριο χαρακτηριστικό την παραγωγή επιθετικών κυττάρων, τα οποία εξαπλώνονται εκτός από το σημείο παραγωγής τους και σε διάφορα άλλα όργανα του σώματος.

Οι πιο συχνοί παράγοντες κινδύνου εκδήλωσης ενός καρκίνου, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, είναι το κάπνισμα, το αλκοόλ, η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, η παχυσαρκία, η ρύπανση του περιβάλλοντος και οι χρόνιες λοιμώξεις όπως, η ηπατίτιδα Β,C και ο ιός των κονδυλωμάτων γνωστός ως HPV. Φυσικά, πρόκειται για μια ασθένεια που δεν κάνει διακρίσεις και που μπορεί να εκδηλωθεί ακόμη και αν δεν συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω στην ζωή κάποιου.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, ο Υπουργός Υγείας έκανε ένα σχετικό post στο Twitter. Πιο συγκεκριμένα έγραψε: «Τιμούμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, στέλνοντας το μήνυμα ότι η έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας σώζει ζωές και μειώνει τα έξοδα θεραπείας». Φυσικά, αυτή δεν ήταν η μόνη σχετική ανάρτηση που είδαμε στα social media. Αρκετοί επώνυμοι που νόσησαν με αυτή την τόσο δύσκολη ασθένεια έκαναν αντίστοιχα posts και θέλησαν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα. Δείτε στην συνέχεια μερικές αναρτήσεις που καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας.

Η Γιώτα Κουφαλίδου δημοσιεύοντας μια εικόνα από την τελευταία χημειοθεραπεία που έκανε έγραψε: "Με πολύ αγάπη από εμένα #ΓιαΕσένα που δίνεις τη δική σου μάχη με τον καρκίνο".

Με πολύ αγάπη από εμένα #ΓιαΕσένα που δίνεις τη δική σου μάχη με τον καρκίνο. Θα τα καταφέρεις

Ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο οποίος στο παρελθόν μίλησε δημόσια για την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, από την οποία κατάφερε να βγει νικητής έγραψε: «Έχω δει τον φόβο, την αγωνία, τις λευκές μπλούζες, έχω δει τις σιωπηλές συσκέψεις, τον οίκτο, τη συγκατάβαση, έχω δει τα θεραπευτικά σχήματα, τους καθετήρες στις φλέβες, τους τομογράφους, έχω δει τον γυμνό μου ώμο, το οίδημα στο χέρι, το κατεστραμμένο μου δέρμα, τώρα όμως, την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, θέλω να δεις κάτι κι εσύ, θέλω να δεις ότι δεν ντρέπομαι να δείξω την ασχήμια της αρρώστιας μου, θέλω να δεις ότι δεν έπαψα ποτέ να ονειρεύομαι, να εργάζομαι και να παράγω, θέλω να δεις ότι ακόμα και στα πιο βαθιά σκοτάδια μου άφηνα να μπαίνει φως, θέλω να δεις ότι δεν ξέχασα να αγαπάω, θέλω να δεις ότι δεν υπήρξα ποτέ μελλοθάνατος, θέλω να δεις ότι αν όλοι μας αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, οι πρόωροι θάνατοι από καρκίνο θα ελαττωθούν κατά 25%. Εξετάσου τώρα, όχι για το τώρα, αλλά για τον επόμενο μεγάλο έρωτα, την επόμενη αγκαλιά, τα επόμενα μπάνια, το επόμενο χαμόγελο που θα συναντήσεις τυχαία στο δρόμο».

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, ο γνωστός ράπερ Mike έκανε μία αναδρομή και δημοσίευσε βίντεο από την περίοδο που βρισκόταν στο νοσοκομείο και έκανε χημειοθεραπείες. «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου! Αυτό το βίντεο που βλέπεις είναι από ένα βράδυ στο δωμάτιο του νοσοκομείου κατά την διάρκεια των χημειοθεραπειών, παρέα με την Έλενα!
Μας είχε πιάσει ένα νευρικό γέλιο γιατί σκεφτόμασταν πως θα ήταν αν έφευγα κρυφά από το νοσοκομείο ενώ ήμουν υπό την επήρεια ηρεμιστικών φαρμάκων που έπαιρνα τότε για να κοιμηθώ! Απ’ ότι φαίνεται τελικά είναι ωραίο να αντιμετωπίζεις τις δύσκολες καταστάσεις με χιούμορ και χαμόγελο γιατί τώρα που βλέπω αυτό το βίντεο δεν μου έρχονται στο νου κακές μνήμες απλά γελάω και θυμάμαι ποσό αστείο ήταν εκείνο το βράδυ!Αγάπη μου σε ευχαριστώ για όλα!», έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MIKE (@mike.official_profile)

Πριν από μερικά χρόνια, η Στέλλα Κυριακίδου μέσα από μια της ανάρτηση δήλωσε: "Διαγνώστηκα με καρκίνο μαστού την πρώτη φορά μόλις πριν κλείσω τα 40 μου χρόνια το 1996. Σημαδιακή χρονιά . Άλλαξε η πορεία ζωής μας σαν οικογένεια. Το περίμενα; Ίσως πάντα μια μικρή εσωτερική φωνή μου το θύμιζε εξαιτίας της μητέρας μου, ότι μπορεί να συμβεί σε μένα . Για αυτό όταν επιβεβαιώθηκε η διάγνωση ήταν σαν να επαληθεύτηκαν οι χειρότεροι μου φόβοι. Τρία χρόνια μετά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, η πολιτικός γράφει στο Twitter: "Δεν έχει σημασία πόσο δύσκολο είναι, δεν έχει σημασία πόσο επίπονες είανι οι μέρες μας: πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε, να κοιτάμε μπροστά και να προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα".


Η Θέα Νικολάου έγραψε:  "Καρκίνε πήρες το μαστό. . .  το χαμόγελο μου ΠΟΤΕ! Όρθωσα τη μικρή μου φιγούρα μπροστά σε ένα θεριό" και συγκίνησε τους πάντες.

Σε αντίστοιχο post προέβει και η Κρίστη Παπαδοπούλου. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια έγραψε: “19 χρόνια μετά... με έμαθε να χαμογελώ , να αγωνίζομαι , να μην νοιάζουν πολλά , να γκρινιάζω για τα μικρά γιατί βλέποντας τα μεγάλα και τα αυριανά λες καλύτερα να ζήσω το σήμερα και μέχρι αύριο έχει ο Θεός! Να μπορώ να είμαι σκληρή και ειρωνική πολλές φορές με τους ανθρώπους και την πραγματικότητα και να παρεξηγούμαι , αλλά έτσι είναι μαθαίνεις να ζεις με τα δύσκολα και έτσι αν τα καταφέρεις και είσαι «τυχερός» και βλέπεις απλά ότι η ζωή είναι όμορφη και λαχταριστή να θες να την φας με το κουταλάκι! Σου δίνετε μια δεύτερη ευκαιρία να δεις την ζωή διαφορετικά και να την απολαύσεις σε κάθε στιγμή της, να είσαι ευγονομων! Η αρρώστια και ο προβληματικός χαρακτήρας των ανθρώπων με τα διαφορά ψυχολογικά του καθενός είτε τα συγχωρείς είτε τα απομακρύνεις , οπότε μην τρομάζετε και μην φοβάστε πάντα θα υπάρχουν και χειρότερα ! Ανοίξτε το στόμα και μιλήστε, πείτε την αλήθεια σας οποία κιαν είναι αυτή! Να επιδιώκουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα από τους ανθρώπους ! Οι δυσκολίες θα υπάρχουν ... πάντα .... με δύναμη και πίστη όλα λύνονται ! Και πάντα να είστε ευγνώμων για αυτούς που σας στηρίζουν,εγώ πάντα θα έχω καρφωμένο στο μυαλό μου την υπερβολική αγάπη από τον αδελφό μου, την μαμά και τον μπαμπά και τους παππούδες που ήταν κάθε μέρα εκεί με μια καλή κουβέντα και τεράστια δύναμη και τον μοναδικό Γέροντα Γαβριηλ γιατί μόνο με λίγους που θεωρείς οικογένεια μπορείς να κατακτήσεις τα πάντα, οποίοι και αν είναι αυτοί ! Σας αγαπώ!”.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση