ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Οι συγκλονιστικές δηλώσεις της Αλέξιας για τα Βαρώσια, όπου μεγάλωσε

Όσα δήλωσε η τραγουδίστρια

Πριν από μερικές μέρες η συνθέτρια και στιχουργός Αλεξία βρέθηκε μέσω live σύνδεσης στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου και στο Live News και ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο μίλησε για την Αμμόχωστο, για τη «φιέστα» στα Βαρώσια,  για την τουρκική πρόκληση και για τα όσα θυμάται από τα πρώτα της χρόνια.

Η Κύπρια τραγουδίστρια, δήλωσε συγκινημένη : «Τρέμω λίγο, γιατί δεν είχα δει πώς έχει εξελιχθεί η κατάσταση. Χτες πήγα στη διαμαρτυρία στη Δερύνεια. Το σπίτι μου ήταν στα Βαρώσια. Φύγαμε στην πρώτη φάση της τουρκικής εισβολής, στις 20 του Ιούλη, ήμουν 10 χρονών τότε. Έξι το πρωί όταν ακούστηκε η σειρήνα, μας σήκωσε η μητέρα μου και μας είπε “κορίτσια γίνεται πόλεμος, πρέπει να φύγουμε”. Τότε ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί... Σαν παιδιά ακούγαμε τους μεγάλους να μιλούν ψιθυριστά, και αισθανόμασταν ότι μιλούσαν για κάτι πολύ τρομαχτικό και περιμέναμε κάτι τρομερό να συμβεί. Που συνέβη. Είχα πάει στις αγγλικές βάσεις τότε. Φίλοι του πατέρα μου συνεργάζονταν με Άγγλους αξιωματικούς, και μας επέτρεπαν να κοιμόμαστε στα γραφεία τους, ή και έξω, στην περιοχή γύρω, για να είμαστε προστατευμένοι. Μετά επιστρέψαμε κάποια στιγμή στην Αμμόχωστο, και στις 13 Αυγούστου φύγαμε πάλι».

Στην συνέχεια, αναφερόμενη στους βομβαρδισμούς και στα όσα θυμάται, είπε:  «Τον ήχο τον τρομαχτικό, όταν τα αεροπλάνα ρίχνουν τις βόμβες. Νομίζεις ότι διαρκεί για πάντα και κάποια στιγμή εκρήγνυται η βόμβα. Αυτά δεν περνούν. Με κάθε απειλή της Τουρκίας, όλοι οι φίλοι μου, η οικογένειά μου, τραυματιζόμαστε κάθε φορά... Το σπίτι μου είναι εκεί. Το επισκέφθηκα το 2003. Όταν άνοιξαν για όσα άνοιξαν. Κατοικείται από Τουρκοκύπριους. Δεν πηγαίνω συχνά. Πήγα πρόσφατα και έκανα γύρισμα εκεί». Δείτε στην συνέχεια το βίντεο με τις δηλώσεις της.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X