ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Οι συνήθειες που μας άλλαξε ο κορωνοϊός

Όταν επιστρέφουμε από την δουλειά πολλές φορές τρέχουμε να προλάβουμε τις δουλειές του σπιτιού χωρίς να αφήνουμε χρόνο για εμάς

Ξαφνικά ήρθε στην ζωή μας ο COVID-19 και έφερε τα πάνω κάτω. Μας άλλαξε τον τρόπο ζωής τις συνήθειες και σε κάποιες περιπτώσεις μας έκανε να δούμε τα πράγματα πιο καθαρά.

Από τότε που χτύπησε ο κορωνοϊός την χώρα μας τα καθαριστικά από τα ράφια των υπεραγορών έχουν εξαφανιστεί. Καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε τον χώρο στον οποίο βρισκόμαστε καθαρό για να μην γίνεται εστία μικροβίων. Και δεν υπονοούμε ότι πριν τα σπίτια μας ήταν βρώμικα όμως πλέον σκεφτόμαστε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Για παράδειγμα, δεν καθαρίζαμε όλοι το καρότσι από το σουπερμάρκετ το οποίο αγγίζουν εκατοντάδες χέρια πριν το ιό, ούτε πλέναμε τα χέρια μας τόσο σχολαστικά όταν αγγίζαμε επιφάνειες.

Βρήκαμε τον χρόνο να κάνουμε εκκαθάριση σε διάφορους χώρους στο σπίτι μας, όπως ντουλάπες με ρούχα, ντουλάπια για τρόφιμα, πετάξαμε τα αχρείαστα πράγματα που μαζεύαμε σε συρτάρια. Ασχοληθήκαμε με τον κήπο… Ναι με τόσο ελεύθερο χρόνο στα χέρια μας και χωρίς να μπορούμε να κινηθούμε έξω το σπίτι μας είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαστε περισσότερο.

Από τότε που μείναμε σπίτι πολλοί από εμάς αρχίσαμε να τρώμε, άλλοι πολύ και άλλοι πιο λίγο. Γίναμε και πιο δημιουργικοί στην κουζίνα. Βγήκε από μέσα μας ένας μικρός chef, αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε στην κουζίνα. Ένα κλασσικό πιάτο στην καθημερινότητά μας όπως μπορεί να είναι τα όσπρια το κάνουμε elevate σε ένα λαχταριστό comfy φαγητό που θα λαχταρούσε ο καθένας μας. Αρχίσαμε και το ψήσιμο, από πίτες, σε γλυκά, cakes και κρέπες σίγουρα όλοι μας φτιάξαμε έστω και κάτι από αυτά. Φυσικά υπάρχουν και οι υπέρμαχοι της υγιεινής διατροφής που κάθε μέρα ποστάρουν στα κοινωνικά δίκτυα τα απίστευτα πιάτα τους με όμορφα χρώματα που βλέποντας τα θες να τα καταβροχθίσεις.

Μετά το φαγητό όμως δεν παραμελούμε τον εαυτό μας. Ο κορωνοϊός μας άφησε στο σπίτι και μάθαμε να γυμναζόμαστε μόνοι μας. Το να καθόμαστε όλοι μέρα μας έκανε να καταλάβουμε πόσο κακό είναι για το σώμα μας έτσι βάλαμε την γυμναστική στην ζωή μας πιο έντονα.
Και ναι κάνουμε και τα beauté μας πιο συχνά. Όταν επιστρέφουμε από την δουλειά πολλές φορές τρέχουμε να προλάβουμε τις δουλειές του σπιτιού χωρίς να αφήνουμε χρόνο για εμάς. Από τότε όμως που μείναμε σπίτι βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε το daily routine μας βήμα-βήμα απολαμβάνοντάς το. Ακόμα και όταν βλέπουμε τηλεόραση μπορεί να το κάνουμε με μια μάσκα στο πρόσωπο και ένα ποτήρι κρασί στο χέρι. Cheers.

Καταλάβαμε ακόμα πόσο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας. Μιλάμε περισσότερο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα έστω για να ρωτήσουμε απλά «τι κάνεις» κάτι που πολλές φορές αμελούμε να κάνουμε, ιδιαίτερα με τους γονείς μας. Δίνουμε περισσότερη σημασία στα παιδιά μας και περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Εκτιμάμε περισσότερο τις φιλίες μας και τις αξίες της ζωής. Τα μικρά καθημερινά πράγματα που κάνουν την ζωή μας όμορφη, όπως είναι μια βόλτα στην εξοχή μάθαμε να τα υπολογίζουμε περισσότερο. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS