ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Οι Χρυσές Σφαίρες, τα πολιτικά μηνύματα, η Αυστραλία και το vegan μενού

Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία, τα δικαιώματα των γυναικών, ο Jeffrey Epstein και το κάλεσμα σε Αμερικανούς για την ψήφο τους στις εκλογές του 2020.

Οι Χρυσές Σφαίρες 2020 πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής, με αναμενόμενες στιγμές, εκπλήξεις αλλά και κομψές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία, τα δικαιώματα των γυναικών, ο Jeffrey Epstein και το κάλεσμα σε Αμερικανούς να πάνε ψηφίσουν στις εκλογές για το 2020, ήταν μερικά από τα points που έθιξαν στις ομιλίες τους οι ηθοποιοί στα βραβεία των 77ων ετήσιων Χρυσών Σφαιρών.

Τα ''αστεία'' του Ricky Gervais
Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Beverly Hilton στο Beverly Hills, ο παρουσιαστής και κωμικός Ricky Gervais παρομοίασε τον Mark Zuckerberg του Facebook με τον ήρωα του «Jojo Rabbit» (ο οποίος είναι σαν χαρακτήρας ένα αφελές, παραπλανημένο παιδί που διασπείρει ναζιστική προπαγάνδα κι έχει μόνο φανταστικούς φίλους) και ανέφερε τη σειρά «Afterlife» λέγοντας, «Η σειρά του Netflix, Afterlife, μιλά για έναν άνδρα που θέλει να αυτοκτονήσει. Spoiler alert, η δεύτερη σεζόν παίζεται τώρα και ακόμη δεν έχει αυτοκτονήσει. Σαν τον Jeffrey Epstein».

Συνέχισε, «Λέτε ότι είστε σε εγρήγορση, αλλά οι εταιρίες για τις οποίες δουλεύετε, είναι απίστευτες. Apple, Amazon, Disney… Αν ο ISIS όμως άρχιζε υπηρεσίες streaming, θα καλούσατε τον ατζέντη σας. Έτσι;» ενώ κλείνοντας απηύθυνε έκκληση στους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

«Αν κερδίσετε απόψε ένα βραβείο, μην το χρησιμοποιήσετε ως πλατφόρμα για να βγάλετε έναν πολιτικό λόγο. Δεν είστε σε θέση να κάνετε διάλεξη στο κοινό για οτιδήποτε. Δεν έχετε ιδέα για τον πραγματικό κόσμο. Οι περισσότεροι από εσάς περάσατε λιγότερο χρόνο στο σχολείο από την Greta Thunberg. Οπότε αν κερδίσετε, ελάτε πάνω, πάρτε το βραβειάκι σας, ευχαριστήστε τον ατζέντη σας και τον Θεό σας και fuck off, εντάξει;»

Οι κινήσεις των ηθοποιών για την Αυστραλία

Την αρχή, έκανε η Αυστραλέζα Nicole Κidman αφού μια μέρα πριν την απονομή, στις προ-εορταστικές εκδηλώσεις και συνεντεύξεις, όπου εμφανίστηκε με μαύρα γυαλιά και κλαμένα μάτια έφυγε πιο νωρίς για να μπορέσει να παρακολουθήσει τις εξελίξεις με τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, οι οποίες, απειλούν το σπίτι που διατηρεί εκεί με τον σύζυγό της Keith Urban. Αμέσως μετά, η Κidman πόσταρε στο instagram οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να βοηθήσει.

Επίσης πριν την απονομή η Αυστραλέζα Margot Robbie, πόσταρε στο instagram της ένα μήνυμα, μοιράστηκε φωτογραφίες από τα παιδικά της χρόνια στην αυστραλιανή ύπαιθρο και προέτρεψε τον κόσμο να συνεισφέρει χρηματικά στον αγώνα πυρόσβεσης.

Η επίσης Αυστραλέζα Cate Blancett μίλησε κατά τη διάρκεια της βραδιάς από σκηνής για την πατρίδα της και τον κόσμο. «Υπάρχουν πολλοί Αυστραλοί μέσα στην αίθουσα απόψε και ξέρω πως είμαστε όλοι ευγνώμονες για τη συμπαράσταση στους συμπατριώτες μας που υποφέρουν από τις φωτιές και γι' αυτό σας ευχαριστώ. Θέλω, απλώς, να το ενισχύσω αυτό, θέλω να στείλω τη δική μου συμπαράσταση στους εθελοντές πυροσβέστες που στέκονται στην καρδιά της περιβαλλοντικής καταστροφής που αντιμετωπίζει η Αυστραλία. Κι όταν μια χώρα αντιμετωπίζει περιβαλλοντική καταστροφή, τότε όλοι αντιμετωπίζουμε περιβαλλοντική καταστροφή.»

Οταν ο Russell Crowe βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στο «The Loudest Voice», πόσταρε το ευχαριστήριό του στα social media, με βίντεο από την Αυστραλία, από τις προσπάθειες πυρόσβεσης, αφού απουσιάζε από την τελετή. Προτίμησε να παραμείνει στο σπίτι του, στην Αυστραλία και να βοηθήσει στη μάχη κατά των πυρκαγιών, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα μέσα από τα social media. Στο βίντεο δείχνει το φορτηγάκι του, φαίνονται μια δεξαμενή νερού, κουβέρτες, εφεδρικές μάνικες και άλλος εξοπλισμός πυρόσβεσης, μαζί με τη λαμπερή Χρυσή Σφαίρα του στο κάθισμα. Το μήνυμά του διάβασε στους παρευρισκόμενους η Jennifer Aniston: «Μην αμφιβάλλετε, η τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Αυστραλία προκύπτει από την περιβαλλοντική αλλαγή. Οφείλουμε να δράσουμε βασιζόμενοι στην επιστήμη, να μεταφέρουμε το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να σεβαστούμε τον πλανήτη μας, αναγνωρίζοντας πόσο μοναδικό και απίστευτο μέρος είναι. Μ' αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε όλοι μας ένα μέλλον.»


Ο Pierce Brosnan μίλησε με συγκίνηση: «Ας ανοίξουμε όλοι την καρδιά μας κι ας στείλουμε τις σκέψεις μας στους ανθρώπους που πλήττονται από τις φωτιές στην Αυστραλία. Να είστε δυνατοί, είμαστε μαζί σας, ο Θεός να σας έχει καλά.»

Vegan menu
Οι ίδιοι οι Ξένοι Ανταποκριτές του Χόλιγουντ οι διοργανωτές και οικοδεσπότες των Χρυσών Σφαιρών, φρόντισαν τον eco-friendly χαρακτήρα της βραδιάς, παραθέτοντας ένα vegan μενού, χωρίς καθόλου κρέας και γαλακτοκομικά. Αυτό περιλάμβανε ως ορεκτικό σούπα από κίτρινα παντζάρια, ως κυρίως, χτένια με ριζότο μανιταριών κι ως επιδόρπιο, μια όπερα με πραλίνα φουντουκιού.



Παραλαμβάνοντας το βραβείο του για τον «Joker», ο Joaquin Phoenix επισήμανε κι επιβράβευσε, αυτή την κίνηση: «Πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Ξένους Ανταποκριτές του Χόλιγουντ που αναγνωρίζουν τον σύνδεσμο μεταξύ της κτηνοτροφίας και της περιβαλλοντικής αλλαγής, ήταν τολμηρή κίνηση να κάνουν την αποψινή βραδιά plant-based.» Συνέχισε, «Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, δεν θέλω να κουνήσω τη βάρκα, αλλά η γαμημένη βάρκα κουνιέται. Είναι υπέροχη κίνηση που τόσοι άνθρωποι συνεισφέρουν τόσο πολύ, αλλά ας κάνουμε και τις ατομικές επιλογές μας, ας μην παίρνουμε το ιδιωτικό αεροπλάνο μας για να πάμε στο Παλμ Σπρινγκς για το Σαββατοκύριακο».


Επίσης πέρσι οι καλεσμένοι έπιναν το νερό τους σε πλαστικά μπουκάλια νερού Fiji, φέτος θα είναι σε γυάλινα ποτήρια, ενώ το κόκκινο χαλί που θα χρησιμοποιηθεί, δεν θα πεταχτεί, αλλά θα το χρησιμοποιήσουν και σε άλλες διοργανώσεις, ίσως και στα Όσκαρ.

Η Michelle Williams κάλεσε τις γυναίκες να ψηφίσουν

Η ηθοποιός όταν βραβεύτηκε αξιοποίησε την ευκαιρία αυτή και απευθύνθηκε στις γυναίκες όλων των ηλικιών και συγκίνησε με τα λόγια της.

«Όταν το βάζεις στα χέρια κάποιων, αναγνωρίζεις τις επιλογές που κάνουν σαν ηθοποιοί. Στιγμή με τη στιγμή, σκηνή με τη σκηνή, μέρα με τη μέρα. Αλλά αναγνωρίζεις και τις επιλογές που κάνουν σαν άτομα. Την εκπαίδευση που ακολούθησαν, την εξάσκηση που επιζήτησαν, τις ώρες που αφιέρωσαν. Είμαι ευγνώμων για την αναγνώριση των επιλογών που έχω κάνει και είμαι επίσης ευγνώμων που έχω ζήσει σε μια εποχή για την κοινωνία μας που οι επιλογές μας υπάρχουν, επειδή σαν γυναίκες και σαν κορίτσια, μπορούν να συμβούν πράγματα στο σώμα μας που δεν είναι επιλογή μας.»

Προσέθεσε, «Έχω κάνει το καλύτερο που μπορώ για να ζήσω μια ζωή που έφτιαξα μόνη μου, και όχι απλώς μια σειρά από γεγονότα που μου συνέβησαν. Μια ζωή που θα μπορούσα να κοιτάξω πίσω και να τη δω και να αναγνωρίσω παντού τον γραφικό μου χαρακτήρα. Μερικές φορές ακατάστατος και καθόλου προσεγμένος, και μερικές φορές προσεκτικός και ακριβής.Αλλά σκαλισμένος με το δικό μου χέρι. Και δεν θα μπορούσα να το έχω κάνει αυτό χωρίς να χρησιμοποιήσω το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή.»

Στη συνέχεια είπε, «Το να διαλέξω πότε θα κάνω τα παιδιά μου και με ποιον, όταν ένιωσα ότι με υποστηρίζουν και μπορώ να ισορρροπήσω τις ζωές μας όπως όλες οι μητέρες γνωρίζουν, ότι το βάρος πρέπει να πέσει και θα πέσει στα παιδιά μας. Τώρα ξέρω ότι οι επιλογές μου μπορεί να φαίνονται διαφορετικές από τις δικές σας, αλλά χάρη στο Θεό ή σε όποιον κι αν προσεύχεστε, ζούμε σε μια χώρα θεμελιωμένη με αρχές που με αφήνουν να ζήσω ελεύθερη με τις πεποιθήσεις μου και είστε ελεύθεροι να ζήσετε με τις δικές σας. Οπότε, γυναίκες από 18 έως 118 ετών, όταν είναι ώρα να ψηφήσετε, παρακαλώ κάντε το από δικό σας ενδιαφέρον. Είναι αυτό που οι άντρες κάνουν εδώ και χρόνια, και αυτός είναι και ο λόγος που ο κόσμος μοιάζει τόσο πολύ σε αυτούς, αλλά μην ξεχνάτε ότι αποτελούμε το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα σε αυτήν τη χώρα. Ας την κάνουμε να μοιάζει πιο πολύ με μας.»

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS