ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Όλα όσα βάζουν λουκέτο από τη Δευτέρα

Aναλυτικά οι αποφάσεις που αφορούν σε επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω lockdown

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να λάβει άκρως αυστηρά μέτρα έπειτα από πολύωρη συνεδρία όπου επικράτησε έντονος προβληματισμός. Η Κύπρος εισέρχεται σε lockdown από τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, στις 5 το πρωί, μέχρι και την Κυριακή, 9 Μαΐου 2021.

Επιχειρήσεις βάζουν για ακόμη μια φορά λουκέτο. Όπως ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου,εστίαση και λιανικό εμπόριο αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Αναλυτικά τι κλείνει:

- Aναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χωροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ), με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ’ οίκον διανομή και take away. Νοείται ότι μετά τις 9 το βράδυ επιτρέπεται μόνο κατ’ οίκον διανομή.

- Αναστέλλεται η λειτουργία υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, αμφιθεάτρων, κινηματογράφων, και αιθουσών θεαμάτων.

-Αναστέλλεται η λειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, πλην των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων ή επιχειρήσεων πώλησης ειδών πρώτης ανάγκης όπως θα καθοριστούν στο Διάταγμα. -Αναστέλλεται η λειτουργία γυμναστηρίων, σχολών χορού και σχολών άλλων αθλημάτων. Επιτρέπεται η προσωπική εκγύμναση σε ανοικτούς υπαίθριους χώρους όπου επιτρέπεται η πρόσβαση με βάση το Διάταγμα με μέγιστο αριθμό δύο ατόμων.

-Αναστέλλεται η λειτουργία επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων.

-Αναστέλλεται η λειτουργία κουρείων, κομμωτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής.

- Απαγορεύονται όλα τα ομαδικά φροντιστήρια, καθώς και αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες για παιδιά κάτω των 18 ετών. Νοείται ότι, επιτρέπεται η τηλεκπαίδευση καθώς και η διδασκαλία με φυσική παρουσία μέχρι δύο ατόμων περιλαμβανομένου του εκπαιδευτή (1+1).

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση