ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Aναλυτικά οι αποφάσεις που αφορούν σε επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω lockdown

Με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να λάβει άκρως αυστηρά μέτρα έπειτα από πολύωρη συνεδρία όπου επικράτησε έντονος προβληματισμός. Η Κύπρος εισέρχεται σε lockdown από τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, στις 5 το πρωί, μέχρι και την Κυριακή, 9 Μαΐου 2021.

Επιχειρήσεις βάζουν για ακόμη μια φορά λουκέτο. Όπως ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου,εστίαση και λιανικό εμπόριο αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Αναλυτικά τι κλείνει:

- Aναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χωροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ), με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ’ οίκον διανομή και take away. Νοείται ότι μετά τις 9 το βράδυ επιτρέπεται μόνο κατ’ οίκον διανομή.

- Αναστέλλεται η λειτουργία υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, αμφιθεάτρων, κινηματογράφων, και αιθουσών θεαμάτων.

-Αναστέλλεται η λειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, πλην των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων ή επιχειρήσεων πώλησης ειδών πρώτης ανάγκης όπως θα καθοριστούν στο Διάταγμα. -Αναστέλλεται η λειτουργία γυμναστηρίων, σχολών χορού και σχολών άλλων αθλημάτων. Επιτρέπεται η προσωπική εκγύμναση σε ανοικτούς υπαίθριους χώρους όπου επιτρέπεται η πρόσβαση με βάση το Διάταγμα με μέγιστο αριθμό δύο ατόμων.

-Αναστέλλεται η λειτουργία επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων.

-Αναστέλλεται η λειτουργία κουρείων, κομμωτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής.

- Απαγορεύονται όλα τα ομαδικά φροντιστήρια, καθώς και αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες για παιδιά κάτω των 18 ετών. Νοείται ότι, επιτρέπεται η τηλεκπαίδευση καθώς και η διδασκαλία με φυσική παρουσία μέχρι δύο ατόμων περιλαμβανομένου του εκπαιδευτή (1+1).

 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ