ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: φόρεμα με βολάν, denim σακάκι και sneakers
 

Ολλανδία: Όσα έγιναν γνωστά για τη δίωξη του Klein

Eνδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες ενώ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ληφθεί η απόφαση για τη δίωξή του.

Μαρία Καραμάνου

Ο Ολλανδός τραγουδιστής Τζουστ Κλάιν βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για παράνομες απειλές, οι οποίες προέκυψαν λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision στο Μάλμε, σύμφωνα με ανακοίνωση της σουηδικής αστυνομίας. Η απόφαση να αποβληθεί ο 26χρονος τραγουδιστής από το διαγωνισμό θεωρείται πρωτοφανής για την Eurovision, καθώς προήλθε μετά από καταγγελία μέλους του συνεργείου παραγωγής για ένα «περιστατικό στα παρασκήνια».

Ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας δήλωσε ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η λήψη απόφασης για τις κατηγορίες εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Παρ' όλα αυτά, δεν δόθηκε περαιτέρω ερμηνεία για τον όρο «παράνομες απειλές». Ο αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση ανέφερε στο σουηδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SVT ότι αναμένεται να υπάρξει πιθανότατα δίωξη, συγκεκριμένα μια «επιταχυνόμενη δίωξη», η οποία διαρκεί περίπου έξι έως οκτώ εβδομάδες, δεδομένου ότι ο διαπληκτισμός δεν αφορούσε σοβαρότερο έγκλημα.

Η Avotros, ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, εξέφρασε το «σοκ» του για την απόφαση αποβολής του Τζουστ Κλάιν από τη Eurovision, διευκρινίζοντας ότι ο τραγουδιστής έκανε μια «απειλητική κίνηση» προς μία γυναίκα καμεραμάν, την οποία δεν είχε αγγίξει. Η Avotros ανέφερε ότι ο Κλάιν βιντεοσκοπήθηκε αντίθετα προς τη συμφωνία, καθώς δεν επιθυμούσε να βιντεοσκοπηθεί αμέσως μετά την εμφάνισή του στη σκηνή. Αυτό δεν το σεβάστηκε κανείς, όπως υποστήριξε ο φορέας.

Επίσης, η Avotros ανέφερε ότι είχε προτείνει «διάφορες λύσεις» στην EBU, αλλά ο Κλάιν τελικά αποβλήθηκε από τον διαγωνισμό. Παρόλα αυτά, οι διοργανωτές δεν παρείχαν περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιστατικό, αν και διευκρίνισαν ότι δεν εμπλέκονταν άλλοι καλλιτέχνες ή μέλη της αντιπροσωπείας, απορρίπτοντας έτσι τις φήμες ότι αφορούσε την αντιπροσωπεία του Ισραήλ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (EBU) ανακοίνωσε ότι λυπάται για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένες αντιπροσωπείες δεν σεβάστηκαν τους κανόνες του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα επανεξετάσουν τα γεγονότα με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι αξίες της Eurovision γίνονται σεβαστές από όλους.

Η EBU επιβεβαίωσε ότι αρκετοί διαγωνιζόμενοι και αντιπροσωπείες είχαν υποβάλει παράπονα. Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Πορτογαλίας RTP διαμαρτυρήθηκε για την καθυστέρηση στην ανάρτηση της εμφάνισης της διαγωνιζόμενης Iolanda στο YouTube μετά τον τελικό. Σύμφωνα με την EBU, η καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός ότι η Iolanda είχε βάψει τα νύχια της με σχέδια εμπνευσμένα από το keffiyeh, τα παλαιστινιακά μαντήλια που χρησιμοποιούνται ως ένδειξη υποστήριξης προς την Παλαιστίνη.

To Bambie Thug, ο οποίος εκπροσώπησε την Ιρλανδία στον διαγωνισμό της Eurovision, επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε πολλαπλά παράπονα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του τελικού και κατηγόρησε τον ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan για υποκίνηση βίας κατά τη διάρκεια της κάλυψης της εμφάνισής του.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού, ένας σχολιαστής του Kan είχε αναφερθεί αρνητικά για το Bambie Thug, προσθέτοντας πως θα συζητήσουν το θέμα αργότερα και παροτρύνοντας τους τηλεθεατές να ετοιμάσουν τις απόψεις τους.

Ο Bambie Thug δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τον διαγωνισμό ότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας Kan δεν σεβάστηκε τους κανόνες και εξέφρασε την ελπίδα ότι το επόμενο έτος το Ισραήλ δεν θα μπορέσει να διαγωνιστεί λόγω της συμπεριφοράς του.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Το party για τα 25 χρόνια must

Το party για τα 25 χρόνια must

25 χρόνια μετά, το must συνεχίζει να χαράζει δρόμους στη lifestyle πλευρά της δημοσιογραφίας, ...
newsroom must
 |  NEWS