ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Όσα έγιναν γνωστά για το viral μνημείο... πατάτας

Έτσι έγινε η «πατάτα»

Viral σε χρόνο ντε-τε έγινε το ομοίωμα πατάτας που θέλει να αναδείξει η κοινότητα της Ξυλοφάγου. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία πρόκειται για το μνημείο-πατάτας που δεσπόζει σε πάρκο στην είσοδο του χωριού στην κατεύθυνση του αυτοκινητόδρομου Αγίας Νάπας-Ριζοελιάς.

Σε επικοινωνία με τον κοινοτάρχη Ξυλοφάγου, Γεώργιο Τάσου, μας τόνισε ότι το έργο είναι ημιτελές και δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ο κος. Τάσου, αρχικά, σημείωσε ότι η πατατοκαλιέργεια είναι σήμα-κατατεθέν για τη Ξυλοφάγου και έτσι ήθελε να το αναδείξει με αυτό το έργο.

Όπως μας διευκρίνισε η ιδέα για το ομοίωμα-πατάτας ήταν δική του εισήγηση και μαζί με το κοινοτικό συμβούλιο αποφάσισαν να προχωρήσουν από τα λόγια στις πράξεις. Σύμφωνα με τον κο. Τάσου, «Πήραμε την πατάτα από την ποικιλία spunta την φωτογραφήσαμε και σχεδιάστηκε σε μακέτα», ενώ υπογράμμισε πως, «περιμετρικά θα τοποθετηθούν πέτρες, θα δημιουργηθεί ανθώνας όπου θα τοποθετηθεί κοκκινόχρωμα».

Στο σημείο επίσης θα τοποθετηθούν ξύλινα καθίσματα όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να φωτογραφηθούν με το ομοίωμα.

Κληθείς να σχολιάσει τον ντόρο που δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης και αν αυτό θα «ζημιώσει» το έργο αρκέστηκε να πει τα εξής: «Η δυσφήμηση που έγινε ήταν η καλύτερη διαφήμιση ενώ τώρα η Ξυλοφάγου έγινε πασίγνωστη παντού», προσθέτοντας «δικαίωμα τους να γράφουν και σχολιάζουν ό,τι θέλουν, μόλις τελειώσει το έργο είμαι σίγουρος πως θα επισκεφθούν την κοινότητα μας και το σημείο αναφοράς».

Σημειώνεται πως το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στις 8 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: 24news

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X