ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Όσα έγιναν την δεύτερη ημέρα του Digital Agenda Cyprus Summit

Δέσποινα Άσπρου

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καθιέρωση της Λευκωσίας ως περιφερειακό κόμβο των ψηφιακών εξελίξεων και την ανάδειξή της σε πανεπιστημιακό κέντρο αλλά και επίκεντρο της γνώσης και συζήτησης του ψηφιακού γίγνεσθαι, ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβίου στον κατάμεστο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, η δεύτερη ημέρα του Digital Agenda Cyprus Summit.

Έχοντας αντιληφθεί την μεγάλη σημασία του συνεδρίου για την εξέλιξη και την προόδο του νησιού μας, το "παρών" τους έδωσε στο  Digital Agenda Cyprus Summit πλήθος κόσμου από τον χώρο των επιχειρήσεων, της τεχνολογίας, των media και όχι μόνο. 

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το συνέδριο και με την παρουσία τους απέδειξαν πόσο σημαντικό είναι η Λευκωσία να βρεθεί στο επίκεντρο της τεχνολογίας.

Η έναρξη για την δεύτερη ημέρα του Digital Agenda Cyprus Summit έγινε από τον Daniel Bobroff, co-founder και Investment Director of ASOS Ventures. Ο άνθρωπος που για πάνω από δύο δεκαετίες, πρωτοστάτησε ως επιχειρηματίας και επενδυτής στον τομέα της διαφήμισης εντός των βιντεοπαιχνιδιών, δημιούργησε παιχνίδια με υψηλές πωλήσεις και έγινε ηγέτης στον τομέα της λιανικής τεχνολογίας μόδας, κατά την διάρκεια του συνέδριου ανέδειξε τα ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας με ευρωπαϊκή και περιφερειακή οπτική. Ο ίδιος ανέλυσε την προσπάθεια για ένα καλύτερο και δικαιότερο διαδίκτυο, την ανθρώπινη πλευρά των δεδομένων, τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα και στα μέσα επικοινωνίας, τις τεχνικές σχεδιασμού και την ανάπτυξη εφαρμογών παγκοσμίου επιπέδου, την παράλληλη (viral) επικοινωνία, όπως αυτή διαμορφώνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την επανάσταση που φέρνει η ηλιακή ενέργεια και τη σημασία της ανάπτυξης υποδομών 5G και broadband για τη διασυνδεσιμότητα συσκευών και μέσων μεταφοράς. Λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του, ο Daniel Bobroff τόνισε πως "αν δεν αλλάξεις εσύ το παιχνίδι, τότε αυτό πρόκειται να αλλάξει εσένα".

Daniel Bobroff

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση με τον Daniel Bobroffm, τον Ken Hughes, World’s leading Consumer & Shopper Behaviouralist CEO Glacier Consulting και τον Μιχάλη Περσιάνη, διευθυντή εταιρικών υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου.

Ακολούθως στην σκηνή ανέβηκε ο Ken Hugles, κορυφαίος consumer behaviouralist και CEO της Glacier Consulting Ken Hughes. Θέτοντας το ερώτημα "πώς οι συνήθειες αλλάζουν;", ο Hugles κατά την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε πως "το ηλεκτρονικό εμπόριο με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης είναι μια θεαματική αλλαγή στα καταναλωτικά ήθη, μια νέα πραγματικότητα και είναι ήδη εδώ...".

Ken Hugles

Στις 4 Ιουλίου η Cyta λάνσαρε το πιλοτικό πρόγραμμα του 5G τους. Από τότε οι εργασίες συνεχίζονται σε πιλοτικό στάδιο, μέχρι την εμπορική χρήση του δικτύου, το οποίο αναμένεται να γίνει για πρώτη φορά στην κυπριακή αγορά εντός του 2020. Αυτό ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Cyta, Ανδρέας Νεοκλέους στο πλαίσιο της παρουσίασης του στο συνέδριο Digital Agenda Cyprus Summit. Ο ίδιος δεν δίστασε να παρομοιάσει τα δίκτυα με τους δρόμους, τονίζοντας πως το δίκτυο το οποίο χρησιμοποιούν αυτή την στιγμή οι περισσότεροι χρήστες κινητού διαδικτύου στην Κύπρο, είναι το 4G, οι δυνατότητες του οποίου ναι μεν είναι πολύ περισσότερες από όσα προηγήθηκαν αλλά και πάλι συνοδεύεται με αρκετούς περιορισμούς, ταχύτητα και χωρητικότητα. Το 5G, όπως υποστήριξε κατά την ομιλία του, ανατρέπει αυτά τα δεδομένα. 

Ανδρέας Νεοκλέους

Ακολούθησε συζήτηση με τον Μάριος Λουκαΐδη, κορυφαίο μάνατζερ και σύμβουλο για καταναλωτικά προϊόντα, τον Jean Abou Assi Director στο Deloitte Digital ME, την Αναστασία Σιδέρη, διευθύντρια επικοινωνίας της Coca Cola για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και την Δέσπω Λευκαρίτη, Managing Director DELEMA MCCANN.

'Influencing the influencers'' ήταν ο τίτλος της επόμενης συζήτησης στην οποία συμμετείχαν η Θάλεια Καραφυλλίδου, Διευθύντρια της ελληνικής έκδοσης της Vogue, η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη, founder του Communication Lab  και του Spetses mini Marathon & Spetsathlon, το τοπ model Έβελυν Καζαντζόγλου και η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου.  Τη συζήτηση συντόνισε ο Τάσος Τρύφωνος που έθεσε καίρια ερωτήματα που αφορούν την διάσημη πλατφόρμα του Instagram. Κατά την διάρκεια αυτού του μέρους συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα κοινωνικά δίκτυα και την επίδρασή των influencers. 

 Με το τέλος της πιο πάνω συζήτησης, στην σκηνή ανέβηκε ο David Clarke, αναγνωρισμένος από την Thompson – Reuters ως ένας από τους 30 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) και στη διαχείριση κινδύνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. O David τόνισε την σημασία της προσπάθειας για ένα καλύτερο και δικαιότερο διαδίκτυο, την ανθρώπινη πλευρά των δεδομένων, τη χρήση στης Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινότητα και στα μέσα επικοινωνίας, τις τεχνικές σχεδιασμού και την ανάπτυξη εφαρμογών παγκοσμίου επιπέδου, την παράλληλη (Viral) επικοινωνία, όπως αυτή διαμορφώνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την επανάσταση που φέρνει η ηλιακή ενέργεια και τη σημασία της ανάπτυξης υποδομών 5G και broadband για τη διασυνδεσιμότητα συσκευών και Μέσων Μεταφοράς (IOT).  

David Clarke

Ο David Clarke, η Cleopatra Kitti και ο Αθανάσιος Έλλις ανέπτυξαν συζήτηση γύρω από το πώς η τεχνολογία συναντά τις δικές μας προσωπικές ανάγκες.

Ο Νικόλαος Μαυρίδης, founder και director του Interactive Robots και Media Lab, τόνισε την επίδραση της φιλοσοφίας στην ρομποτική και γενικότερα στην τεχνολογία. 

Νικόλαος Μαυρίδης

Ακολούθησε συζήτηση με τον Νικόλα Μαυρίδη, την Johna Otterbacher και τον Αντώνη Πολεμίτη.

Έπειτα στην σκηνή ανέβηκαν η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας της ΕΕ και η Elisabeth Johnson, Dean, School of Medicine στο European University Cyprus. Οι δύο κυρίες συζήτησαν για θέματα υγείας, για την σημασία του εμβολιασμού των παιδιών, ενώ η Κύπρια Επίτροπος εξέφρασε την ανησυχία της και για την ανθεκτικότητα των μικροβίων καθώς η φθίνουσα δραστικότητα των αντιβιοτικών προκαλεί θανάτους.

Η Στέλλα Κυριακίδου και η Elisabeth Johnson

Στην πορεία ο Γιώργος Νουνέσης, Director και Chairman of the Board of the National Centre for Scientific Research “Demokritos”, υποστήριξε πως η τεχνολογία αλλάζει τις ζωές μας... από την υγεία μας, μέχρι και την βιομηχανία των φαγητών, από τα μέσα μεταφοράς μέχρι και την διακόσμηση ενός σπιτιού. 

Γιώργος Νουνέσης

Το φινάλε του κύκλου ομιλιών ανέλαβαν οι Γιώργος Νουνέσης, Κώστας Χρηστοφίδης, Γιώργος Λακκοτρύπης, Αθανάσιος Ε. Αθανασίου και Μιχάλης Σοφοκλέους οι οποίοι εστίασαν στον μετασχηματισμό του εθνικού ερευνητικού κέντρου σε παγκόσμιο.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε το Digital Agenda Summit 19 ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά συνέδρια της ανατολικής Μεσογείου με τον CEO της Sppmedia Δημήτρη Λοττίδη να ανανεώνει το ραντεβού για τις 20-21 Οκτωβρίου 2020.

 Το Digital Agenda Cyprus Summit έγινε πραγματικότητα χάρη στη μεγάλη στήριξη της Cyta. Ευχαριστούμε επίσης την Τράπεζα Κύπρου, την Deloitte και τη Logicom. Σε αυτό συμμετέχουν τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά/ ερευνητικά ιδρύματα της χώρας: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ινστιτούτο Γενετικής, Πανεπιστήμιο Φρέντερικ και RISE.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Influencing the influencers: Η συζήτηση του Digital Agenda που έγινε viral

Όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του Digital Agenda Cyprus Summit

Η Τόνια Σωτηροπούλου μάς αποκάλυψε ποια ήταν η πιο επιδραστική της ανάρτηση ever

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X