ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Όταν η πολιτική γίνεται reality show...

«Aυτό δεν ήταν debate, αλλά αίσχος»

Στην ιστορία πρόκειται να περάσει το προεδρικό debate με τους υποψήφιους για τις επερχόμενες εκλογές Νοεμβρίου Donald Trump και Joe Biden όμως όχι με την καλή έννοια.

Περισσότερο με reality show έμοιαζε το συγκεκριμένο debate αφού επικρατούσε ένα χάος με τους υποψήφιους να μιλάνε o ένας πάνω από τον άλλο, τον συντονιστή να μην μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση και τα άσχημα σχόλια όπως «κλόουν», «χειρότερος πρόεδρος της Αμερικής» και «ψεύτης» να πέφτουν βροχή.

Παρόλο που περιμέναμε κάποια αιχμηρά σχόλια και από τις δύο πλευρές σε καμία περίπτωση δεν πιστεύαμε ότι θα υπήρχαν τέτοιες αντιδράσεις και χαρακτηρισμοί και από τις δύο πλευρές με αποκορύφωμα τον Joe Biden να λέει στον Trump να το βουλώσει αφού τον διέκοπτε συνεχώς όσο προσπαθούσε να μιλήσει.

Ακριβώς όπως συμβαίνει και στα reality show όπου κανένας δεν σέβεται τον άλλο όταν μιλάει και ο παρουσιαστής – συντονιστής βρίσκεται στην μέση προσπαθώντας να εξομαλύνει την κατάσταση και να επαναφέρει την τάξη έτσι ήταν και αυτό που παρακολουθήσαμε. 

Δεν είμαστε οι μόνοι που το λένε αυτό αφού ο σχολιαστής του CNN τόνισε ότι «αυτό δεν ήταν debate, αλλά αίσχος» ενώ άλλοι δημοσιογράφοι το χαρακτήρισαν ως το χειρότερο debate στην ιστορία.

Ο Trump από την αρχή μπήκε επιθετικά στο debate και δεν δίστασε στιγμή να διακόψει τον αντίπαλό του στην εκλογές χωρίς να τον αφήσει να ολοκληρώσει. Τόσο πολύ που τελικά ο Biden του ζήτησε –καθόλου ευγενικά- να «βγάλει τον σκασμό».

Ο αντιπρόεδρος Biden κατηγόρησε τον πρόεδρο Trump πως ρίχνει λάδι στη φωτιά, με τις δηλώσεις του κι αντί να πυροδοτεί τη διχόνοια να προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές της ρατσιστικής βία. O πρόεδρος Trump προσπάθησε να αποφύγει την απάντηση στο ερώτημα αν καταδικάζει τις ρατσιστικές οργανώσεις. «Δώστε ένα όνομα», ανέφερε για να κατονομάσει τελικά τη ρατσιστική οργάνωση Proud Bys.

«Proud Boys, σταματήστε και παραμείνετε σε αναμονή, όμως θα σας πω κάτι, Πρέπει να γίνει κάτι με την antifa και την αριστερά γιατί το πρόβλημα δεν είναι η δεξιά, αλλά η αριστερά».

Όσον αφορά τον κορωνοϊό ο Trump επέμεινε στην κινεζική προέλευση του ιού και κατηγόρησε τους δημοκρατικούς πως καταστρέφουν την οικονομία, με το να διατηρούν τους περιορισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
debate  |  Trump  |  Biden  |  χάος  |  shut up  |  απαντήσεις  |  βιντεο  |  highlights  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X