ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Όταν ο Barack Obama δέχτηκε επικρίσεις για «σεξιστική συμπεριφορά» απέναντι στην Kamala Harris

Μια ιστορία από το 2013 που πολλοί είχαμε ξεχάσει

newsroom must

Χωρίς καμία αμφιβολία, η εκλογή του Joe Biden στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και -κυρίως- η «αποπομπή» του Donald Trump από τον Λευκό Οίκο, έχουν σχολιαστεί περισσότερο από κάθετι τις τελευταίες ώρες και μάλλον, έχουν ανακουφίσει ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη. Το ενδιαφέρον όμως, και τα φώτα της δημοσιότητας, δεν εστιάζουν μόνο στον νέο πρόεδρο της Αμερικής, αλλά και στην Kamala Harris, αφού είναι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Με αφορμή την νίκη της, θυμηθήκαμε μια στιγμή από το 2013... και δεν μπορέσαμε να μην την σχολιάσουμε. Την περίοδο εκείνη, η Kamala αποτέλεσε η αιτία να βρει τον μπελά του ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama και αυτό εξαιτίας του ότι την χαρακτήρισε ως «την ωραιότερη εισαγγελέα της χώρας». Η ατάκα του Obama, τότε, έγινε viral και γρήγορα εκείνος βρέθηκε  αντιμέτωπος με επικρίσεις για «σεξιστική συμπεριφορά» απέναντι στην Kamala και γενικότερα στις εργαζόμενες γυναίκες.

Μετά τον σάλο που πήρε τότε το γεγονός, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εποχής στο BBC, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε σχετικά με τη φιλοφρόνηση του Obama στην εμφάνιση της Harris ότι «δεν ήθελε ο πρόεδρος με κανέναν τρόπο να μειώσει τα επιτεύγματα της γενικής Εισαγγελέως και τις ικανότητές της και ο ίδιος αναγνωρίζει τις προκλήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν και σήμερα οι γυναίκες στο χώρο δουλειάς και το γεγονός ότι δεν θα πρέπει να κρίνονται με βάση την εμφάνισή τους».

Και ενώ αρκετοί πίστεψαν τότε πως οι σχέσεις των δύο θα διακόπτονταν, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και με την πάροδο του χρόνου αποδείχθηκε πως πέρα από σεβασμός, δένει την Kamala Harris και τον Barack Obama μια πολύχρονη φιλία.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kamala Harris (@kamalaharris) on

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X