ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Όταν ο Δρ Κύπρος Νικολαϊδης βραβεύτηκε στα MAN of the Year awards

Ο Κύπριος καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής Κύπρος Νικολαΐδης είναι ένας από τους τέσσερις σημαντικούς χειρούργους στους οποίους εστιάζει το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix ''Surgeons Cuts''.

newsroom must

Ο Κύπριος καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής Κύπρος Νικολαϊδης είναι ένας από τους τέσσερις σημαντικούς χειρούργους στους οποίους εστιάζει το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix ''Surgeons Cuts''.  Ο Δρ Νικολαΐδης απασχολεί το πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν.

Με μια αναδρομή στα βραβεία MAN of the Year, συναντάμε τον πρωτοπόρο ερευνητή το 2007. Ο «ακούραστος εργάτης» της ιατρικής, ο Κύπρος Νικολαΐδης, αναγνωρίστηκε το 2007 με το βραβείο ''Επιστήμονας της Χρονιάς'' ως παγκόσμια αυθεντία στον προγεννητικό έλεγχο και την ενδομήτρια ιατρική. Όλες οι μέθοδοι πρόγνωσης του συνδρόμου Down είναι δικές του ανακαλύψεις και ολόκληρη η ιατρική κοινότητα τις εφαρμόζει. Με την πρώτη του μεγάλη ανακάλυψη, την εξέταση της αυχενικής διαφάνειας, τάραξε τα νερά της ιατρικής και αύξησε το ποσοστό διάγνωσης για το σύνδρομο Down. Η αυχενική διαφάνεια, μάλιστα, θεωρήθηκε ως «η ανακάλυψη της περασμένης δεκαετίας». Τη στιγμή που άλλοι γιατροί της ηλικίας του έπαιρναν την ειδικότητά τους, ο Κύπρος έδινε διαλέξεις σε παγκόσμια συνέδρια με ακροατήριο πεπειραμένους γιατρούς.

Μετά την έρευνα, το πιο σημαντικό για τον ίδιο ήταν πώς να μεταφέρει τις γνώσεις του στους άλλους γιατρούς. Εδώ όμως μπήκε στη μέση ο παράγοντας χρήμα, καθώς για μια τέτοια εκπαίδευση απαιτούνται μεγάλα κονδύλια. Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει το φιλανθρωπικό ίδρυμα Fetal Medicine Foundation. «Αποφάσισα το ίδρυμα να ανοίξει ιδιωτική κλινική και όλα τα λεφτά που θα κέρδιζε, αντί να τα παίρνω και να αγοράζω αυτοκίνητα και να διασκεδάζω, να τα έδινα στην έρευνα και στην εκπαίδευση. Στο Fetal Medicine Foundation φιλοξενώ κάθε χρόνο 75 γιατρούς από όλα τα μέρη του κόσμου, οι οποίοι εκπαιδεύονται και μετά επιστρέφουν στις χώρες τους. Οπότε ελπίζω πως έτσι προσφέρω».


NEWS: Τελευταία Ενημέρωση