ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Πάφος: Μαθήτρια Δημοτικού Σχολείου θετική στον κορωνοϊό

Όσα ανέφερε ο κ. Δημήτρης Μικελλίδης

Όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για αποφυγή διασποράς της νόσου Covid-19 ενεργοποίησε το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου μετά τον εντοπισμό μαθήτριας σε Δημοτικό Σχολείο της Πάφου θετική στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μικελλίδη Αναπληρωτή Α ‘ Λειτουργό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου, προσθέτοντας ωστόσο πως το Σχολείο λειτουργεί κανονικά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μικελλίδης ανέφερε πως μόλις ενημερώθηκαν ανεπίσημα για το γεγονός ότι είχαν κρούσμα μαθήτριας, ενεργοποιήθηκαν, όπως είπε, όλα τα αντανακλαστικά του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας Δημοτικής Εκπαίδευσης, ειδοποιήθηκε αμέσως η Σχολική Εφορεία η οποία το βράδυ φρόντισε για την πλήρη απολύμανση του σχολείου.

Επιπρόσθετα συνέχισε, στάλθηκε μήνυμα στους γονείς του τμήματος που επηρεάζονται έτσι ώστε σήμερα και αύριο να αφήσουν τα παιδιά στο σπίτι περιορισμένα μέχρι την επίσημη οδηγία από την επιδημιολογική ομάδα.

Ουσιαστικά είπε ο κ. Μικελλίδης «εμείς αντιδράσαμε από μόνοι μας, προτού έχουμε την επίσημη καθοδήγηση της επιδημιολογικής ομάδας», γιατί, όπως εξήγησε, με την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες δύο μέρες και εκείνοι με το δίκαιο τους συνέχεια δίνουν στα χρονικά πλαίσια τις οδηγίες τους.

Τα παιδιά και η δασκάλα του τμήματος πρόσθεσε ο Μικελλίδης θα παραμείνουν στο σπίτι τους για δύο ημέρες, ενώ ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των επαφών της μαθήτριας.

Πρόσθεσε δε, πως σήμερα αύριο αναμένουν περισσότερες οδηγίες για να γίνουν περισσότερα βήματα που θα είναι η απομόνωση των παιδιών και των επαφών της μαθήτριας για 14 ημέρες, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λοιπά.

Ο κ. Μικελλίδης απηύθυνε έκκληση για την κατανόηση των γονιών, γιατί ξεκινώντας τα σχολεία υπήρχαν περιπτώσεις των γονιών επειδή, όπως είπε, τα παιδιά τους δεν μπορούσαν να παίξουν στα διαλείμματα . Πρέπει είπε, να αντιληφθούμε ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο τόσο στην Κύπρο όσο και παγκόσμια και πως όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες μικροί και μεγάλοι. Είπε ακόμη, πως ο τρόπος που λειτουργούν οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο είναι τέτοιος που τα παιδιά στην ουσία έχουν τον τρόπο να χαρούν και να παίξουν και δεν χρειάζεται να είμαστε με τους παραδοσιακούς τρόπους.

Αυτά τα κρούσματα συνέχισε, έρχονται να αποδείξουν ότι οι Επιδημιολόγοι και το Υπουργείο Παιδείας έχουν δίκαιο που εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα και τα αυστηρά μέτρα. Πρέπει είπε να αντιληφθούμε ότι αυτά είναι μέρος της ζωής μας και θα πρέπει να ζούμε με αυτό.

Καταλήγοντας ανέφερε πως παρακολουθούν την κατάσταση και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί θα γίνει με την καθοδήγηση των επιδημιολόγων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X