ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Παγκόσμιος συγκλονισμός από την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Παναγία των Παρισίων, σύμφωνα με την πυροσβεστική αλλά και αυτόπτες μάρτυρες. Οι φλόγες κατακαίνε την οροφή της διάσημης εκκλησίας και ξεπετιούνται γύρω από τον τρούλο και τα δύο κωδωνοστάσια, ενώ οι τουρίστες και οι ντόπιοι παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα. 

Όπως αναφέρει η γαλλική ιστοσελίδα France 24, από την πυρκαγιά κατέρρευσε τμήμα του ναού. Σύμφωνα με την France 2, τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι ξεκάθαρα, ωστόσο η Αστυνομία χειρίζεται το συμβάν ως ατύχημα.

Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται από το κτίριο, όπως φαίνεται σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Εξαιτίας της φοβερής πυρκαγιάς, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ακύρωσε προγραμματισμένο διάγγελμα, προκειμένου να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη.

Η δήμαρχος Anne Hidalgo χαρακτήρισε φρικτό το συμβάν. O ναός βρισκόταν σε διαδικασία ανακαίνισης ενώ κάποια από τα γλυπτά είχαν απομακρυνθεί πριν βδομάδες για να τύχουν επεξεργασίας.

Κρατικά ΜΜΕ της Γαλλίας και διεθνή αναφέρουν πως ήδη οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και ότι οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να γλυτώσουν ότι καταφέρουν.

Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ ντε Παρί - στη νησίδα Σιτε ιλ ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας - άρχισε να χτίζεται το 1163 και αποπερατώθηκε περί τα μέσα του 13ου αιώνα.

Στις 2 Δεκεμβρίου 1804 στον Ναό αυτό στέφθηκε Αυτοκράτορας ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης ενώ, με κέντρο δράσης την εκκλησία, ο Βικτόρ Ουγκώ έγραψε το κλασσικό πλέον μυθιστόρημα με το τίτλο «Η Παναγία των Παρισίων».

 ΠΗΓΗ: Kathimerini.com.cy

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X