ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Πανικός από την απόφαση Trump να αποτρέψει ταξίδια

Μετά από την μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού ο πρόεδρος της Αμερικής επέβαλε σαρωτικά μέτρα

Δέσποινα Άσπρου

Μετά την μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο και έπειτα από τον χαρακτηρισμό του ως πανδημία, ο Donald Trump που μέχρι πρότινος δήλωνε χαλαρός, την Τετάρτη 11 Μαρτίου επέβαλε σαρωτικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψει τα ταξίδια από 26 ευρωπαϊκές χώρες προς τις ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και του Λευκού Οίκου, οι περιορισμοί θα ξεκινήσουν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 13 Μαρτίου και θα διαρκέσουν 30 μέρες. Οι περιορισμοί αφορούν ξένους υπηκόους που βρέθηκαν σε Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία τις τελευταίες 14 ημέρες. Οι περιορισμοί ωστόσο δεν αφορούν τους Αμερικανούς υπηκόους, ούτε και τους μόνιμους κάτοικους των ΗΠΑ. 

Λίγο μετά από την δημοσιοποίηση της απόφασης του Αμερικανού προέδρου ξέσπασε σάλος. Αρκετοί ταξιδιώτες έσπευσαν σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια για να επιβιβαστούν σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ, ενώ τα σχέδια πολλών που επρόκειτο να ταξιδέψουν σύντομα, άλλαξαν. 
Αναφερόμενος στην απαγόρευση, ο Donald Trump δήλωσε ότι αναγκάστηκε να ενεργήσει διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να λάβει επαρκή μέτρα για να ανακόψει την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση