ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Paradise Papers: Ποιοι διάσημοι «έκρυβαν» τον τεράστιο πλούτο τους;

Η νέα διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων αποκαλύπτει πως οι δισεκατομμυριούχοι όλου του κόσμου επενδύουν τεράστια ποσά σε off shore φορολογικούς παραδείσους. Ανάμεσά τους κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, οικονομικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες.

Τι δείχνουν τα έγγραφα;

Αποδεικνύουν πως η αυτοκρατορία των offshore είναι μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη από ό, τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Τα έγγραφα περιγράφουν τους εκατομμύρια τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες, αλλά και ιδιώτες μπορούν να αποφύγουν τους φόρους χρησιμοποιώντας τεχνητές δομές. Αυτά τα προγράμματα είναι νόμιμα εάν εκτελούνται σωστά. Αλλά πολλά φαίνεται να μην είναι. Και οι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να ρωτούν αν πρέπει να απαγορευτούν. Ένα θεμελιώδες ερώτημα που προκύπτει από τα Paradise Papers είναι: Μήπως η φοροαποφυγή σε όλες τις μορφές της έχει πάει πολύ μακριά; Στα έγγραφα εντοπίζονται, επίσης, η Βασίλισσα Ελισάβετ της Μεγάλης Βρετανίας, η Βασίλισσα της Ιορδανίας, οι γιοι του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, ο τραγουδιστής των U2, Bono, αλλά και πολυεθνικές. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα αρχεία που επικαλείται το BBC, περίπου 10 εκατ. λίρες από την προσωπική περιουσία της Βασίλισσας της Αγγλίας έχουν επενδυθεί  σε αποθεματικά fund στα νησιά Κέιμαν. Ο Iρλανδός σταρ των U2, Bono, φέρεται να είναι μια από τις μεγάλες διασημότητες που έχουν εμπλακεί στο νέο σκάνδαλο των "Paradise Papers". Σύμφωνα με τη διαρροή των εγγράφων, ο Bono χρησιμοποίησε εταιρεία με έδρα τη Μάλτα για να αγοράσει ένα ποσοστό αξίας 5,1 εκατομμυρίων λιρών σε εμπορικό κέντρο το 2007.

"Kαίνε" και συνεργάτες του Τραμπ για διασυνδέσεις με Ρωσία

Επιπλέον, αποκαλύπτονται εκτεταμένες συναλλαγές υπουργών, συμβούλων και δωρητών του Ντόναλντ Τραμπ μέσω offshore. Ανάμεσα  στα ονόματα που «φιγουράρουν» στη μακρά λίστα είναι και υπουργοί του Αμερικανού προέδρου. Πρόκειται για τους υπουργούς Εμπορίου και Εξωτερικών, Γουίλμπουρ Ρος και Ρεξ Τίλερσον. Αυτό θα είναι άλλο ένα «χτύπημα» για τον Αμερικανό πρόεδρο, που βλέπει τους συνεργάτες του να πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον στο «δόκανο» των αρχών.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS