ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Παραμονές Χριστουγέννων θα κριθούν τα μέτρα

Η βδομάδα που διανύουμε θα είναι καθοριστικής σημασίας για τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησης σε σχέση με τους περιορισμούς.

Του Γιάννου Λύτρα

Η βδομάδα που διανύουμε θα είναι καθοριστικής σημασίας για τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησης σε σχέση με τους περιορισμούς
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η αγωνία των πολιτών εντείνεται σε σχέση με τις αποφάσεις που θα λάβει η Κυβέρνηση για τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν τις κατ’ εξοχήν ημέρες των γιορτών. Οι αρχικές σκέψεις αφορούσαν σε κάποιες χαλαρώσεις ως προς τον αριθμό των συναθροίσεων σε οικίες και στην παράταση του χρονικού ορίου για τις μετακινήσεις. Μέτρα τα οποία θα επαναξιολογηθούν είναι και αυτά που αφορούν στην λειτουργία των χώρων εστίασης, αλλά και στον εκκλησιασμό. Όλα τα πιο πάνω, βεβαίως, βρίσκονται υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων, τα οποία θα επαναξιολογηθούν λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, δρ Πέτρο Καραγιάννη, πρέπει να περιμένουμε ακόμα δύο με τρεις ημέρες προτού κρίνουμε τα μέτρα, αφού αυτά τέθηκαν σε εφαρμογή την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου. Τα επιβεβαιωμένα περιστατικά που ανακοινώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, παρά το γεγονός ότι κυμαίνονταν σε πολύ ψηλά επίπεδα, ήταν ελαφρώς μειωμένα σε σύγκριση με τους αριθμούς των προηγούμενων ημερών, ωστόσο περί τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας θα κριθούν τα αποτελέσματα των μέτρων που επιβλήθηκαν την Παρασκευή.

Ο δρ Καραγιάννης κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού που εντοπίστηκαν το Σαββατοκύριακο (324 και 301 αντίστοιχα) ήταν ελαφρώς μικρότερος σε σύγκριση με άλλες μέρες, ωστόσο είναι πολλές είναι οι επιβεβαιώσεις ή διαψεύσεις των rapid tests που εκκρεμούν, λόγω του ότι πολλά εργαστήρια δεν εργάστηκαν κατά το προηγούμενο διήμερο. Γι’ αυτό και είναι πολύ νωρίς να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα, κατέληξε το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο Υπουργός Υγείας κατά την συνέντευξη τύπου, οι αξιολογήσεις των μέτρων θα είναι συνεχείς από τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. Στόχος είναι η μερική αποκλιμάκωση των μέτρων κατά την περίοδο των γιορτών, επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος, ωστόσο, τόνισε πως αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των επομένων ημερών. Δεν παρέλειψε να πει, μάλιστα, ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Μεγαλύτερη έξαρση;

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής δεν παύουν να εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με την περίοδο των γιορτών. Ο Πέτρος Καραγιάννης τόνισε για άλλη μια φορά ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα τώρα, θα υπάρξει μεγαλύτερη έξαρση της πανδημίας στην Κύπρο μέσα στον Ιανουάριο. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό ίσως να μειωθεί αισθητά η απόσταση που μας χωρίζει από την επιβολή αυστηρότερων μέτρων, όπως ακόμα και του ολικού lockdown.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X