ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Έπεσε αλλά σηκώθηκε

Οι 15 παραολυμπιακοί αγώνες του Ρίο ξεκίνησαν το απόγευμα της Τέταρτης, (00:05 ώρα Κύπρου) και θα διαρκέσουν μέχρι και την επόμενη Κυριακή. Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο Μαρακανά και σηματοδοτεί την έναρξη του τρίτου σε σπουδαιότητα αθλητικού γεγονότος παγκόσμια.

Η παρέλαση των χωρών έγινε με αλφαβητική σειρά και η ομάδα των προσφύγων παρέλασε πρώτη.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, Κάρλος Άρθουρ Νούζμαν ο οποίος καλωσόρισε τους αθλητές και τους συνοδούς τους στο Ρίο κάτι που έκανε λίγη ώρα αργότερα και ο πρόεδρος της IPC, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν.

Γονείς με τα παιδιά τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά κινητικά προβλήματα μπήκαν στο στάδιο κρατώντας τη σημαία της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, ενώ τον όρκο για τους αθλητές, τους διαιτητές και τους προπονητές έδωσαν οι σπρίντερ Τερεζίνα Γκουιλχερμίνα, η διαιτητής μπότσια Ρακέλ Ντάφρε ντε Αροσέλας και ο προπονητής στίβου Αμαουρί Βερισίμο. 

Ο Αντόνιο Ντελφίνο ντε Σόουζα, ο οποίος σε ηλικία 17 ετών υποχρεώθηκε σε ακρωτηριασμό του χεριού του, μπήκε στο στάδιο με την φλόγα, υπό δυνατή βροχή, και την παρέδωσε στην Μαρσία Μαλσάρ.

Η Μάρσια Μαλσάρ έπεσε την ώρα που μετέφερε τη δάδα, σηκώθηκε, συνέχισε τη διαδρομή της και οι θεατές σηκώθηκαν από τις θέσεις τους για να χειροκροτήσουν την Παραολυμπιονίκη που κατέκτησε το χρυσό στα 200 μέτρα το 1984.

Το σκηνικό που είχε στηθεί στο Μαρακανά για το άναμμα του βωμού, παρέπεμπε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ανάπηρος, όμως τα απροσπέλαστα σκαλοπάτια έγιναν ένας βατός διάδρομος που επέτρεψε στον Αντόνιο Ντελφίνο ντε Σόουζα να βρεθεί στην κορυφή του βωμού προκειμένου να τον ανάψει.

Η Κυπριακή αποστολή

Η Κυπριακή Παραολυμπιακή Ομάδα αποτελείται από την αθλήτρια Καρολίνα Πελενδρίτου στην κολύμβηση και τον αθλητή του στίβου Αντώνη Αρέστη.

Αρχηγός της κυπριακής αποστολής είναι ο Αριστείδης Ευριπίδης, γιατρός ο Σάββας Μήλιος και προσωπικός γυμναστής/κινησιοθεραπευτής της Παραολυμπικονίκη Καρολίνας Πελενδρίτου ο Αλέξανδρος Προβολισιάνο.

Το ''παρών'' του στο Ρίο θα δώσει και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Ανδρέας Καμαρλίγγος, ενώ τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, εκπροσωπεί ο Τάσος Προκοπίου, μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X