ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πας διακοπές; Tι πρέπει να προσέξεις στα social media σου

Σε μια εποχή που τα social media έχουν κυριεύσει τις ζωές μας με πολλούς απο εμάς να παθαίνουν εθισμό με το Ιnstagram, το facebook και άλλες κοινωνικές πλατφόρμες, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κινδύνους που επιφυλάσσουν.

Το ξέρουμε πως είναι σχεδόν αναπόφευκτο να μην μοιραστείς με τους φίλους σου στα social media τις παραδεισένιες παραλίες και τα ειδυλλιακά μέρη που κάνεις τις διακόπές σου, όμως πρέπει να έχεις κατα νου πως αυτοί δεν είναι οι μόνοι που παρακολουθούν την οnline δραστηριότητά σου.

Πέραν λοιπόν απο την ματαιοδοξία μας και την επίδειξη του πόσο ωραία περνάμε στις διακοπές μας, πρέπει να έχουμε υπόψην πως διάφοροι επιτήδειοι κυκλοφορούν έκει έξω και ψάχνουν κάτι τέτοιες καταστάσεις προκειμένου να κάνουν διάφορες εγκληματικές πράξεις.

Την ώρα που εσυ ξαπλώνεις ανέμελος στην παραλία απολαμβάνοντας το κοκτέιλ σου, οι διαρρήκτες κάνουν την δουλειά τους ευκολότερη. Γι αυτό καλύτερα να περιορίσεις τα posts σου ειδικά όταν ο λογαριασμός σου δεν είναι private.

Ένα ακόμα σημαντικό πράγμα που πρέπει να αποφύγεις, είναι να κάνεις διαρκώς check in. Όλοι ξέρουμε πως τα smartphones μας μπορούν να εντοπίζουν τις GPS συντεταγμένες μας, το ίδιο κάνουν όμως και τα προγράμματα περιήγησης στο ίντερνετ, μιας και έτσι μπορεί η κοινωνική δικτύωση (εφαρμογές σαν το Twitter, το Instagram και το Facebook δηλαδή) να αναγνωρίζει πού είμαστε όταν κάνουμε check-ins.

Κεφάλαιο selfies! Περιόρισε όσο μπορείς αυτή τη συνήθεια που έχει γίνει μανία στις μέρες μας, αφού αυτή την selfie μπορεί να την πληρώσεις ακριβά.

Το κυβερνοέγκλημα όλο και εξελίσσεται και μπορεί να βρει με μεγάλη ευκολία πού βρίσκεσαι και πότε τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία, κάνοντας την εγκληματική αναζήτηση πολύ πιο εύκολη. Εκτός αυτού οι φωτογραφίες αυτές μπορούν να αποθηκευτούν εύκολα απο τον καθένα και να χρησιμοποιηθούν με όχι και τόσο καλό τρόπο.

Καλό είναι επίσης να αποφεύγεις να ενημερώνεις τους πάντες μέσω social media πότε προγραμματίζεις να φύγεις για διακοπές.

Δημοσιεύοντας αυτές τις τόσο προσωπικές πληροφορίες, το μόνο βέβαιο είναι ότι κάνεις τη δουλειά του εγκληματία ευκολότερη.

Όσο και να αγαπάμε λοιπόν τα social media που έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής των περισσοτέρων, πρέπει να βάζουμε πάνω απο όλα την δική μας ασφάλεια και να μην ξεχνάμε πως εκεί έξω υπάρχουν πολλοί κακοπροαίρετοι.

Απόλαυσε τις καλοκαιρινές διακοπές με την παρέα σου και άσε το κινητό για λίγο στην άκρη!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS