ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Πέθανε ο εμπνευστής του θρυλικού ''bandage dress'', Hervé Léger

Με μια ''vintage'' φωτογραφία στο Instagram, η Cindy Crawford αποχαιρέτησε τον δημιοιυργό του θρυλικού «bandage dress», που έγινε η «στολή» όλων των supermodels της δεκαετίας του '90 .

Τον θάνατό του διάσημου σχεδιαστή μόδας Hervé Leroux, του ανθρώπου πίσω από  τον αγαπημένο οίκο των διασήμων «Hervé Léger», ανακοίνωσε η Fédération de la Haute Couture et de la Mode, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή η αιτία, αλλά πηγή από το κοντινό του περιβάλλον σχολίασε πως ο χαμός του ήταν αναπάντεχος και πέθανε ξαφνικά αργά το βράδυ της Τετάρτης ή το πρωί τη Πέμπτης σε ηλικία 60 ετών.

Ο σχεδιαστής που τη δεκαετία του '90 λάνσαρε το bandage ή αλλιώς bodycon dress, το φόρεμα που αγκαλιάζει τη γυναικεία σιλουέτα, κι έμελλε να γίνει το σήμα κατατεθέν του, ενώ αντιγράφηκε από πλήθος σχεδιαστών μετά την τεράστια απήχηση που είχε, λατρεύτηκε από τις μεγαλύτερες σταρ, όπως οι Kim Kardashian, Gisele Bundchen, Miranda Kerr, Beyonce, Rihanna, Sofia Vergara, Taylor Swift, Mariah Carey, Victoria Beckham και Meghan Fox.

Το 1986 δημιούργησε το δικό του επώνυμο label, την Hervé Léger, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί στο πλευρό του Karl Lagerfeld για τον οίκο  Fendi, ενώ αργότερα τον ακολούθησε στον οίκο Chanel για τον οίκο Lanvin και για την  Diane von Furstenberg, και τότε ξεκίνησε να φτιάχνει τα περίφημα bandage φορέματα. «Η ιστορία του φορέματος είναι πολύ απλή. Πριν ξεκινήσω να φτιάχνω ρούχα ήμουν κομμωτής και μετά έφτιαχνα καπέλα. Μια μέρα στο εργοστάσιο βρήκα κάτι λωρίδες ύφασμα που προορίζονταν για τα σκουπίδια. Μου έδωσαν την ιδέα να τα πάρω και να τα βάλω το ένα δίπλα στο άλλο όπως κάνεις στα καπέλα», έχει πει ο Leroux σχετικά με τη γέννηση της ιδέας.

Μέχρι το 1999 ο σχεδιαστής που ξεκίνησε ως κομμωτής πριν μεταπηδήσει στον σχεδιασμό ρούχων, έφτιαχνε τα διάσημα φορέματα για λογαριασμό της Hervé Léger μέχρι το 1999, οπότε το brand αγοράστηκε από την BCBG Max Azria. Το 2006 μετονομάστηκε σε «Hervé Léger by Max Azria». Ο Leroux έχασε τα δικαιώματα χρήσης της επωνυμίας του οπότε αποφάσισε να το αλλάξει με τη βοήθεια του Lagerfeld. «Μου είπε, "Να σε αποκαλείς Leroux επειδή τα μαλλιά σου είναι κόκκινα -όχι όσο κόκκινα ήταν, επειδή είσαι μεγαλύτερος- αλλά τέλος πάντων θα πιάσει, κι όλοι θα ξέρουν ποιος είσαι"», είχε πει ο σχεδιαστής. Από το 2004 μέχρι το 2006 εργάστηκε ως creative director για την Guy Laroche και αργότερα κυκλοφόρησε μια νέα σειρά ρούχων με την επωνυμία «Leroux» 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση