ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Πέθανε στα 51 του ο γιατρός που εφηύρε το τεστ σάλιου για τον κορωνοϊό

Ο Andrew Brooks άφησε την τελευταία του πνοή

newsroom must

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 51 ετών, o Andrew Brooks, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Rutgers, ο οποίος ανέπτυξε το πρώτο τεστ σάλιου για ανίχνευση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του CNN o Andrew άφησε την τελευταία του πνοή στις 23 Ιανουαρίου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη.

Να θυμίσουμε πως στις 20 Απριλίου του 2020, όταν τα τεστ κορωνοϊού ήταν σπάνια και οι ουρές για διάγνωση ήταν μεγάλες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έδωσε άδεια εκτάκτου ανάγκης στην ανακάλυψή του τεστ σάλιου, η οποία υποσχόταν να αυξήσει την ταχύτητα και την ασφάλεια της διαδικασίας στα τεστ του κορωνοϊού.

«Αντί να λαμβάνεται με μπατονέτα επίχρισμα από τη μύτη ή τον λαιμό, με το νέο τεστ ρίχνουμε λίγο σάλιο σε ένα σωλήνα και έχουμε άμεσα αποτελέσματα. Επιπλέον, δεν χρειάζεται υγειονομικός υπάλληλος για τη συλλογή δείγματος, κάτι που βοηθά στην τήρηση των κανόνων απόστασης από άτομα που ίσως να έχουν μολυνθεί» είχε πει ο Brooks στο Fox News σύμφωνα με δημοσίευμα του iefimerida.gr.

Τους επόμενους 10 μήνες, οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας στις ΗΠΑ είχαν πραγματοποιήσει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια από τα συγκεκριμένα τεστ και η ανακάλυψή του παραμένει ένα από τα πιο αξιόπιστα μέσα για να διαγνωστεί εάν κάποιος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Brian Maza (@mikelke772)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση