ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Έβαζε τα χέρια του μέσα στο παντελόνι του και με ακουμπούσε στο πρόσωπο»

Η πρώτη ανάρτηση μετά την καταγγελία για πασίγνωστο ηθοποιό

Όπως έχει γίνει γνωστό, πριν από μερικές ημέρες η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Λένα Δροσάκη κατήγγειλαν πασίγνωστο ηθοποιό και σκηνοθέτη για φερόμενη αντισυναδελφική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπεια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» και σχετικό δημοσίευμα από το «Πρώτο Θέμα», αυτά που καταγγέλει η ηθοποιός συνέβησαν όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 28 ετών και είχε μόλις ολοκληρώσει τη σχολή του θεάτρου Τέχνης.

«Όταν έφτασα στο θέατρο, ο καταγγελλόμενος με υποδέχθηκε και μου είπε να περάσω στο καμαρίνι του. Απ’ ότι αντιλήφθηκα, δεν υπήρχε κανείς άλλος στο κτίριο, πράγμα που μου έκανε εντύπωση. Πράγματι μπήκαμε στο καμαρίνι του και εκείνος κλείδωσε την πόρτα, κάτι που με έκανε αμέσως να νιώσω πολύ άβολα. Ξεκίνησε να με ρωτάει διάφορα πράγματα για μένα και μετά από λίγο, προς μεγάλη μου έκπληξη, διαπίστωσα ότι είχε ανοίξει διάπλατα τα πόδια του, είχε βάλει και τα δύο του χέρια μέσα στο παντελόνι του, ακριβώς στη γενετήσια περιοχή, και κάνοντας παλινδρομικές κινήσεις χάιδευε τα γεννητικά του όργανα. Ήμουν εκεί για να συζητήσω το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνεργασίας, όπως μου είχε εξηγήσει ο ίδιος σχετικά με τον λόγο του τηλεφωνήματος του λίγες ημέρες πριν, όμως η όλη ατμόσφαιρα δεν έμοιαζε καθόλου επαγγελματική» δηλώνει η ίδια στην καταγγελία της.

«Εκείνος προσπαθούσε συνεχώς να στρέψει την κουβέντα σε άσχετα θέματα και εγώ με τη σειρά μου προσπαθούσα να επαναφέρω τη συζήτηση στο θέμα που αφορούσε το ραντεβού μας, λέγοντας με έντονο ύφος πως έχω έρθει να μιλήσουμε για δουλειά. Ένιωθα άβολα αλλά αυτό δεν έδειχνε να τον ενδιαφέρει, παρά συνέχισε να έχει τα χέρια του μέσα στο παντελόνι, κάνοντας κινήσεις και τρίβοντας την περιοχή. Τρομοκρατήθηκα και προσπαθούσα να κάνω πως δεν καταλαβαίνω, εστιάζοντας το βλέμμα μου αλλού, με την ελπίδα ότι θα σταματούσε και ότι απλά έκανε μια συνηθισμένη αντρική κίνηση, αλλά δυστυχώς η διάρκεια που κράτησε αυτό με έκανε, καθώς και εκείνο το μειδίαμα που δεν θα ξεχάσω ποτέ, έδειχναν πως, ενώ καταλάβαινε ότι αισθάνομαι άβολα, μάλλον αυτό τον εξίταρε περισσότερο» προσθέτει η ηθοποιός και έπειτα, αναφέρει πως ένα αντίστοιχο γεγονός βίωσε και ο 2010 όταν συμμετείχε σε παράσταση του η που σκηνοθετούσε ο ίδιος καλλιτέχνης. «Το 2010 μου τηλεφώνησε για να συμμετάσχω σε μία παράσταση, την οποία θα σκηνοθετούσε. Λόγω της χαρακτηριστικής αυτή εμπειρίας που είχα μαζί του πέντε χρόνια πριν, είχα μεγάλες επιφυλάξεις αν πρέπει να δεχτώ την πρόταση. Πήρα την απόφαση να συμμετάσχω στην παράσταση μετά από παρότρυνση μιας φίλης και συναδέλφου που είχε οικογενειακή σχέση μαζί του. Ενώ τα πράγματα στην αρχή κύλησαν πολύ ομαλά, σταδιακά άρχισα να βιώνω περίεργες συμπεριφορές. Σε ορισμένες περιπτώσεις επιδεικτικά έβαζε τα χέρια του μέσα στο παντελόνι του και στη συνέχεια ερχόταν και με ακουμπούσε στο πρόσωπο και στο σώμα μου, για να με τοποθετήσει σε ένα σημείο της σκηνής και να μου δώσει σκηνικές κατευθύνσεις, προσβάλλοντας έτσι την προσωπικότητά μου και προκαλώντας μου ανυπόφορη αηδία. Εγώ προσπαθούσα να το αποφύγω όλο αυτό όσο μπορούσα και πράγματι μερικές φορές τα κατάφερνα, περιμένοντας στωικά να ολοκληρωθούν οι πρόβες».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Penelope (@penelopeanastasopoulou)

Εντωμεταξύ, το βράδυ της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου,  γνωστή ηθοποιός έκανε την πρώτη της ανάρτηση μετά την γνωστοποίηση της καταγγελίας της.  Συγκεκριμένα, η ηθοποιός έγραψε: «Πριν πάρω την απόφαση να μιλήσω στάθηκα μπροστά σ’ αυτό το άγαλμα που τόσες φορές έχω προσπεράσει βιαστικά και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην επιτρέψω ποτέ ξανά σε κανένα να κακοποίησει με κανένα τρόπο το παιδί καμιάς μάνας. Ζητώ να ανοίξει ο διάλογος για την εξέλιξη του νομικού πλαισίου που αφορά στον σεβασμό της προσωπικότητας, του φύλου, την εθνικότητας και του δικαιώματος στην διαφορετικότητα όλων των ανθρώπων.

Ζητώ την άμεση και εύκολη πρόσβαση στα θεσμικά εργαλεία εκείνα που θα με προστατεύουν όταν κάποιος στον χώρο εργασίας μου παραβιάζει την προσωπικότητα μου με οποιοδήποτε τρόπο ή με κακοποιεί ψυχολογικά ή σωματικά.
Όχι μόνο στο θέατρο, αλλά σε όλους τους χώρους εργασίας, ακόμα και στο οικογενειακό περιβάλλον.
Ζητώ να βάλουμε κανόνες και όρια και να διευρύνουμε το χρονικό πλαίσιο που κάποιος έχει στη διάθεσή του για να καταγγείλει τον δυνάστη του.
Ζητώ να συμφωνήσουμε πως οι έννοιες έχουν για όλους το ίδιο νόημα για να μπορούμε να μιλάμε την ίδια γλώσσα μιας και απ’ ότι φαίνεται μέχρι και το «όχι» για κάποιους σημαίνει λανθασμένα «ίσως», ακόμα και «ναι».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Penelope (@penelopeanastasopoulou)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση