ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Πλαστικά απορρίμματα από ωκεανούς για τη φιάλη γνωστού αναψυκτικού...

Μεγάλες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών σπεύδουν να επιδείξουν μια πιο φιλική στο περιβάλλον συμπεριφορά, ιδιαιτέρως όσον αφορά το μείζον πρόβλημα των γεμάτων με πλαστικά απορρίμματα θαλασσών του πλανήτη μας. Μεγάλη πολυεθνική αναψυκτικών δεν θέλησε να μείνει πίσω, και παρουσίασε την πρώτη φιάλη στον κόσμο, για την κατασκευή της οποίας, χρησιμοποιήθηκαν πλαστικά από τους ωκεανούς.

Παρουσίασε μια πρώτη σειρά τριακοσίων φιαλών, κατασκευασμένων σε ποσοστό 25% από θαλάσσια απορρίμματα τα οποία περισυνελέγησαν κατά τη διάρκεια 84 καθαρισμών ακτών σε Ισπανία και Πορτογαλία από εθελοντές. Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε -ονομάζεται «Enhanced Recycling (Βελτιωμένη Ανακύκλωση)»- είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας του αμερικανικού κολοσσού αναψυκτικών με την ολλανδική καινοφυή επιχείρηση Ioniqa Technologies και την Indorama Ventures έναν από τους προμηθευτές του με πλαστικό PET.

«Από το 2020, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει αυτό το περιεχόμενο βελτιωμένης ανακύκλωσης σε κάποιες από τις φιάλες της» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Ioniqa Technologies, Tonnis Hooghoudt, τόνισε πως με αυτή τη συνεργασία για την παραγωγή της φιάλης «σκοπεύουμε να δείξουμε τι μπορεί να δώσει αυτή η τεχνολογία: η καινούργια εργοστασιακή μονάδα μας είναι εν λειτουργία και ξετυλίγουμε το πλήρες εύρος αυτής της τεχνολογίας. Με αυτό, στοχεύουμε να απαλείψουμε την έννοια του πλαστικού μίας χρήσης και του πλαστικού απορρίμματος».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση