ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να στείλεις βιογραφικό για δουλειά;

Δέσποινα Άσπρου

Για να βρίσκεσαι αυτή την στιγμή εδώ, υποθέτουμε ότι ψάχνεις εργασία, οπότε μάλλον τα βασικότερα ήδη τα γνωρίζεις. Ναι μιλάω για τα τρικ που ενισχύουν το προφίλ σου και τις τεχνικές που καθιστούν το βιογραφικό σου καλοφτιαγμένο. Γνωρίζεις όμως την κατάλληλη ώρα που πρέπει να το στείλεις ή το στέλνεις οποιαδήποτε στιγμή σου κατέβει; Γιατί αν δεν το ήξερες μέχρι τώρα, καιρός να μάθεις ότι υπάρχει και το κατάλληλο timing!

Και αυτό δεν το λέω εγώ... αλλά μια από τις πιο γνωστές πλατφόρμες απασχόλησης, η TalentWorks. Η συγκεκριμένη λοιπόν πλατφόρμα, η οποία βοηθά υποψηφίους να υποβάλλουν αιτήσεις αλλά και να βρουν εργασία, έκανε μια μεγάλη έρευνα, σε δείγμα 1.600 βιογραφικό που στάλθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες και ανέλυσαν αν συγχρονισμός συσχετίστηκε με πρόσληψη ή απόρριψη. Και πρέπει να πούμε ότι κατέληξε σε αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα.

Βιογραφικά που στέλνονται μεταξύ των ωρών 06.00-10.00 το πρωί έχουν πιθανότητες της τάξεως του 13% να καταλήξουν σε συνέντευξη. Μετά από αυτές τις ώρες, οι πιθανότητες μειώνονται κατά 10% κάθε μισάωρο που περνά, με εξαίρεση τις 12.30 το μεσημέρι, που παρατηρείται μια ανάκαμψη των πιθανοτήτων.

Όσο για την χειρότερη ώρα για να στείλεις ένα βιογραφικό; Αυτή, σύμφωνα πάντοτε με τα αποτελέσματα της έρευνας είναι στις 19.30 το απόγευμα, όπου έχεις 3% πιθανότητες να δεχθείς κλήση ή email από τους πιθανούς εργοδότες σου.

Και κάπου εδώ να πούμε ότι ποτέ και τίποτα δεν είναι απόλυτο. Απλώς οι συγκεκριμένες ώρες, σύμφωνα με την έρευνα είναι πιο ευνοϊκές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση