ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ποια είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να ζήσει κάποιος;

Σε ποια θέση είναι η Κύπρος με βάση την έρευνα.

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Ποιες είναι οι καλύτερες χώρες για να ζήσει κάποιος στο εξωτερικό;

Οι απαντήσεις δεν είναι και οι πιο συνηθισμένες, καθώς σύμφωνα με γερμανική έρευνα, στην πρώτη 3άδα βρίσκονται η Ταϊβάν, το Μεξικό και η Κόστα Ρίκα. Κι αυτό, με βάση το κόστος ζωής, την ευκολία εγκατάστασης και τη συνολική ποιότητα ζωής.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το δίκτυο InterNations του Μονάχου, τοποθετεί ως κορυφαία επιλογή την Ταϊβάν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, λαμβάνοντας υπόψη κατά κύριο λόγο την ιατροφαρμακευτική φροντίδα και την εργασιακή ασφάλεια.

Όσον αφορά το δεύτερο Μεξικό, το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ευκολία εγκατάστασης στη χώρα, ενώ η Κόστα Ρίκα ξεχωρίζει ιδίως για το πόσο προσιτοί και φιλικοί είναι οι ντόπιοι απέναντι στους ξένους κατοίκους.

Την πρώτη 10άδα της σχετικής λίστας, συμπληρώνουν οι εξής χώρες:

-Μαλαισία

-Πορτογαλία

-Νέα Ζηλανδία

-Αυστραλία

-Εκουαδόρ

-Καναδάς

-Βιετνάμ

Όσον αφορά την Ελλάδα, βρίσκεται στην 40η θέση παγκοσμίως, ενώ η Κύπρος είναι 13 θέσεις χαμηλότερα, και συγκεκριμένα στην 53. Η γειτονική Τουρκία κατατάσσεται στην 52η, ενώ η επίσης γειτονική Ιταλία στην 58η.

Συνολικά, για την κατάρτιση της λίστας ελήφθησαν υπόψη 37 διαφορετικοί παράγοντες, οι οποίοι αξιολογήθηκαν από το 1 έως το 7.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X