ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ποια είναι η μεγαλύτερη απόσταση που μπορείς να διανύσεις στην Κύπρο;

Το έχεις σκεφτεί ποτέ;

Είναι μία απ' αυτές τις πληροφορίες που μοιάζουν λογικές αλλά δεν έχεις σκεφτεί ποτέ. Ίσως ξέρεις πως η μεγαλύτερη διαδρομή που μπορείς να κάνεις με αυτοκίνητο στην Αμερική, είναι το Route 20, που καλύπτει 5400km, ξεκινά από τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης και καταλύγει στο Νιούπορτ του Όρεγκον. Από το 1926 που έγινε επίσημα αυτοκινητόδρομος, πλέον θεωρείται η μακρύτερη εθνική οδός της χώρας, περνώντας από 12 πολιτείες μέσα σε 48 ώρες συνεχούς οδήγησης. 

Στην Κύπρο, φυσικά, δεν έχουμε τόσο μεγάλες αποστάσεις, αλλά εξακολουθεί να είναι ενδιαφέρουσα η αντίστοιχη δική μας μακρύτερη διαδρομή που μπορεί να διανύσει κάποιος με αυτοκίνητο. 

Από τη ''μύτη'' της Κύπρου μέχρι την ''ουρά'', ή με απλά λόγια από το ακρωτήρι του Απόστολου Ανδρέα, στη χερσόνησο της Καρπασίας, μέχρι το περιβόητο Blue Lagoon, στη χερσόνησο του Ακάμα στην Πάφο, χρειάζεται κανείς μόλις 4 ώρες και 48 λεπτά (325km) αν οδηγήσει, εν μέρει, από τις ελεύθερες περιοχές, ή 5 ώρες και 11 λεπτά (273km) αν μπορούσε να οδηγήσει αποκλειστικά, σχεδόν, από τις κατεχόμενες. 

Ο Απόστολος Ανδρέας είναι το ανατολικότερο σημείο της Κύπρου, και ο Ακάμας το βορειοδυτικότερο.

Δείτε τον χάρτη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
κύπρος  |  roadtrip  |  ακάμας  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση