ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ποιος είναι ο «Βίκινγκ» εισβολέας στο Καπιτώλιο

Ένθερμος οπαδός της συνωμοσίας QAnon

Ο ένθερμος οπαδός της συνωμοσίας QAnon, εν ονόματι  Jake Angeli, ο οποίος έχει μακρά δράση στο όλο "κίνημα", είναι ένας από τους οπαδούς του Τrump που φωτογραφήθηκε κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο την Τετάρτη (6/1). Οι φωτογραφίες του ως άλλος Βίκινγκ κάνουν το γύρο του κόσμου. Σύμφωνα με το AZCentral, ο άνδρας συμμετείχε σε πολλές κινητοποιήσεις έξω από το Καπιτώλιο, από το 2019 μέχρι σήμερα, στο πλευρό του Τrump.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει κυκλοφορεί ντυμένος ως άλλος Βίκινγκ, για να τραβήξει την προσοχή, ώστε να μεταλαμπαδεύσει τις ιδέες του Q στον έξω κόσμο.

Τι είναι το QAnon 

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, το κίνημα QAnon είναι "μια ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας που ισχυρίζεται ότι μια σειρά από παιδόφιλους που λατρεύουν τον Σατανά και που λειτουργούν ως ένα παγκόσμιο δίκτυο σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών συνωμοτεί εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τους αντιμάχεται, ενώ το παραπάνω σκηνικό θα οδηγήσει τελικώς σε μια "Ημέρα της Κρίσης" η οποία θα συνοδευτεί "με τη μαζική σύλληψη δημοσιογράφων και πολιτικών". Στην επόμενη πρόταση του λήμματος αναφέρεται το εξής: "Κανένα μέρος της θεωρίας δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα".

Η πρώτη εμφάνιση του σκληρού πυρήνα συνωμοσιολόγων έγινε τον Οκτώβρη του 2017 στο 4chan, από έναν ανώνυμο λογαριασμό με την ονομασία "Q Clearance Patriot".

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X