ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Πολύ δύσκολο το ενδεχόμενο παραίτησης της Βασίλισσας Ελισάβετ

«Ένας λόγος για τον οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραιτηθεί είναι το γεγονός πως είναι μια χρισμένη βασίλισσα»

newsroom must

Ο πρόσφατος χαμός του πρίγκιπα Φίλιππου, αλλά και τα πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με ενδεχόμενη παραίτησή της το καλοκαίρι, φαίνεται να αναζωπύρωσαν τις φήμες περι διαδοχής από τον πρίγκιπα Κάρολο.

Το τότε δημοσίευμα, που προβλήθηκε στην Ελλάδα έλεγε χαρακτηριστικά ότι «Θα μου επιτρέψετε, επειδή έχει καλυφθεί πλήρως η επίσκεψη, να απαντήσω σε ένα ερώτημα που είχαν ίσως οι περισσότεροι τηλεθεατές. Πότε θα βασιλεύσει ο Κάρολος. Είναι διάδοχος περισσότερο από τον καθένα, είναι εν αναμονή 55 χρόνια. Η Ελισάβετ του έχει περάσει τα τελευταία χρόνια τις περισσότερες αρμοδιότητές της, είναι βέβαιο ότι ο Κάρολος θα βασιλεύσει. Έχω την εντύπωση, και οι περισσότερες ενδείξεις δείχνουν ότι θα γίνει η διαδοχή με την ευκαιρία των 95ων γενεθλίων της Ελισάβετ στις 21 Απριλίου. Ήδη η Ελισάβετ έχει κρατήσει πολύ το στέμμα».

Αυτό όμως φαίνεται να διαψεύδεται καθέτως από τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό, John Major. Αρχικά ο ίδιος είπε στο «The Andrew Marr Show» ότι «Υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός ανθρώπων στους οποίους μπορεί πραγματικά να ανοίξει την καρδιά της, στους οποίους μπορεί πραγματικά να μιλήσει με απόλυτη ειλικρίνεια». Ενώ συνέχισε ξεκαθαρίζοντας ότι «Η βασίλισσα Ελισάβετ μπορούσε να βρει "ανακούφιση" στον πρίγκιπα Φίλιππο. Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με μια θάλασσα προβλημάτων ή όταν αισθάνεσαι κυριευμένος από το άγχος, χρειάζεται να μοιραστείς με κάποιον τη λήψη αποφάσεων, κάποιον που να μπορεί να σε καταλάβει, κάποιον που να μπορεί μεταφορικά -και στην περίπτωση του πρίγκιπα Φίλιππου, νομίζω πιθανώς κυριολεκτικά- να σε αγκαλιάσει και να σου πει: "Δεν είναι τόσο κακό όσο νομίζεις”».

Αναφορικά με τις φήμες ότι ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου θα επηρεάσει τη Βασίλισσα «Ένας βασικός λόγος για τον οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραιτηθεί είναι το γεγονός πως, σε αντίθεση με άλλους Ευρωπαίους μονάρχες, είναι μια χρισμένη βασίλισσα» είπαν οι ειδικοί επι βασιλικών θεμάτων.

Όσα εμπίπτουν στους εορτασμούς του Πλατινένιο Ιωβηλαίο της «Θα ήταν απολύτως παράλογο να παραιτηθεί λίγο πριν από αυτή την εξαιρετική επέτειο. Είναι μια υπέροχη ευκαιρία για εορτασμό. Και ελπίζω να έχει τη διάθεση να το γιορτάσει, καθώς θα έχει περάσει λίγος χρόνος από τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου».

Την ίδια ιδέα επικύρωσε και ο Joe Little διευθύνων σύμβουλος του “Majesty Magazine” λέγοντας «Παραμένω της γνώμης ότι, παρόλο που η απώλεια του πρίγκιπα Φίλιππου είναι για την ίδια καταστροφική, δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει τον ρόλο της ως βασίλισσας. Υποψιάζομαι ότι θα συνεχίσει σχεδόν όπως έκανε και τα τελευταία χρόνια. Είναι σαφές ότι αυτή η περίοδος είναι περίεργη, εξαιτίας του κορωνοϊού, και την έχουμε δει πολύ λιγότερο από όσο συνηθίζαμε στο παρελθόν. Ωστόσο, πιστεύω πως, παρότι τώρα είναι χήρα και σύντομα πρόκειται να γίνει 95 ετών, θα συνεχίσει να εργάζεται ως συνήθως. Υπήρξε ήδη η παραχώρηση ορισμένων ευθυνών, ιδίως στον πρίγκιπα της Ουαλίας τα τελευταία χρόνια, και σαφώς αυτό θα συνεχιστεί. Όμως, ως μονάρχης, θα συνεχίσει όσο είναι σε σωματική και διανοητική θέση να το κάνει».

Ενώ καταλήγοντας συμπληρώνει «Νομίζω ότι είναι στο DNA της. Δεν έχει να κάνει μόνο με την ομιλία της το 1947 στη Νότια Αφρική, αλλά πιο πολύ με τον όρκο που έδωσε κατά τη στέψη της. Είναι μια αφοσιωμένη χριστιανή. Αυτό είναι το συμβόλαιο που έκανε με τον Θεό και νομίζω ότι είναι κάτι που νιώθει ότι δεν μπορεί να σπάσει. Έτσι είναι η βασίλισσα Ελισάβετ».

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X