ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Πόσα παιδιά εμβολιάστηκαν σε μια μέρα στο walk-in για 5-11 ετών;

Την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έλαβαν την Κυριακή (02/01) 640 παιδιά στο walk in κέντρο στην Κρατική Έκθεση, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας. 

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, επισκέφτηκε την Κρατική Έκθεση κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών παιδιών ηλικίας 5 - 11 ετών, στην παρουσία και του Προέδρου της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου (ΠΕΚ) Μιχάλη Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις της, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, είπε ότι στην Κρατική Έκθεση διενεργείται σήμερα το πρώτο σημαντικό walk – in για τα παιδάκια ηλικίας 5-11 ετών σε συνεργασία με την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου (ΠΕΚ).

«Σήμερα εδώ είναι όλοι οι παιδίατροι εθελοντές που ήρθαν και διενεργούμε από τις 8 το πρωί ως τις 13.00 τα παιδικά εμβόλια. Αυτή την στιγμή είμαστε ακριβώς στα 400 παιδάκια, τα οποία εμβολιάστηκαν», ανέφερε.

Αύριο 3 Ιανουαρίου, πρόσθεσε, «θα έχουμε πάλι εδώ walk – in για τα παιδιά από το πρωί ως η ώρα 13.00 και μετά θα πάμε στο άλλο εμβολιαστικό που θα ξεκινήσουμε το μεγάλο walk – in για τους ενήλικους που θα είναι από τις 14.00 ως τις 18.00. Θα έχουμε και στη Λάρνακα, θα έχουμε και στη Λεμεσό και σε όλες τις Επαρχίες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας».

Ανέφερε, επίσης, ότι το επόμενο Σάββατο θα διενεργηθεί το μεγάλο walk – in στη Λεμεσό , πάλι με την Παιδιατρική Εταιρεία.

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ το συνάδελφο τον Μιχάλη Αναστασιάδη σήμερα για την παρουσία εδώ όλων των παιδιάτρων και έτσι το κλίμα ήταν και πιο καλό, ιδιαίτερα για τα παιδιά», είπε. «Θα έχουμε ένα άλλο μεγάλο walk – in στις 15 του μήνα, στις ορεινές περιοχές, και πραγματικά είναι εδώ και ο αναπληρωτής Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, ο Υπουργός Υγείας είναι σε περιοδεία στο Νοσοκομείο της Λεμεσού, καταθέτουμε την ψυχή για να μπορέσουμε ο τόπος να πάει ακόμη καλύτερα».

«Είμαστε σε ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πατήσαμε το 83% (ΣΣ των εμβολιασμών) και συνεχίζουμε. Θα πρέπει να τηρούμε τα προστατευτικά μας μέτρα, τη διπλή μας μάσκα, θα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας και επίσης, δε θα πρέπει να πηγαίνουμε σε χώρους που να υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός», είπε.

«Να κρατήσουμε την προστασία του εαυτού μας , του κοινωνικού συνόλου και γενικά την προστασία της δημόσιας υγείας». «Το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει αυτό το μεγάλο εμβολιαστικό πρόγραμμά για όλες τις ηλικίες και για τα παιδιά μέχρι να φτάσουμε στον τελικό μας πια στόχο», διαβεβαίωσε.

Η κ. Γιαννάκη υπενθύμισε επίσης ότι όταν έρχονται οι γονείς εδώ στα διάφορα εμβολιαστικά κέντρα που έχουμε θα πρέπει να έχουν δύο υπογραφές, δηλαδή τη συγκατάθεση των γονέων και των κηδεμόνων για να μην φεύγουν, να χάνουν το ραντεβού τους, να ξανά έρχονται και να μην συγχύζονται αλλά και ιδιαίτερα και για την ψυχολογία του παιδιού τους.

Ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου (ΠΕΚ) Μιχάλης Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του είπε ότι «ξεκινάμε τη νέα χρονιά ακριβώς στέλνοντας το μήνυμα ότι επιτέλους όλοι μαζί πρέπει να συμβάλουμε, πολιτεία, επιστημονικός κόσμος και οι πολίτες και τα ίδια τα παιδιά, στο να μπορέσουμε να εξέλθουμε από αυτή την μάστιγα πραγματικά που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια».

«Σιγά- σιγά με την κοινή προσπάθεια ακριβώς και με την πληροφόρηση που οφείλουμε στην ουσία να προσφέρουμε προς τους γονείς, ναι κατευνάζονται οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί. Θεωρώ ότι η σημερινή μέρα ακριβώς σηματοδοτεί ενδεχομένως μια ακόμα πιο εντατική προσπάθεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης και του παιδικού πληθυσμού», ανέφερε.

Για μας, είπε, «είναι ένα εκπληκτικό νούμερο για μια τέτοια μέρα, που ας μην ξεχνάμε ότι είναι αργία, ας μην ξεχνάμε ότι βρίσκει ίσως μεγάλη μερίδα του κόσμου σε περιορισμό λόγω του της έξαρσης των κρουσμάτων, από την άλλη όμως η ανταπόκριση αυτή και η αντίδραση των ίδιων των παιδιών μας δίνουν αυτή την δύναμη και αυτό το κουράγιο να συνεχίσουμε».

Καταλήγοντας, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «οφείλω να ευχαριστήσω θερμά στο πρόσωπο της ΓΔ και την ίδια αλλά και το ίδιο το Υπουργείο Υγείας, όλους τους λειτουργούς του Υπουργείου που βρίσκονται εδώ και συμβάλουν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια και εννοείτε και τους συναδέλφους μου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πρόθυμα σε αυτό το κάλεσμα και είναι σήμερα εδώ και θα συνεχίσουμε και στη Λεμεσό και στις ορεινές περιοχές και όπου παραστεί ανάγκη η ιατρική κοινότητα και η παιδιατρική εταιρεία θα είναι εδώ».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X