ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Πόσο ασφαλές είναι να στείλουμε λουλούδια στην μητέρα μας;

Άπέχουμε μόλις ένα εικοσιτετράωρο από την Γιορτή της Μητέρας και όλοι αναρωτιόμαστε αν είναι safe να της στείλουμε λουλούδια

Δέσποινα Άσπρου

Η Ημέρα της Μητέρας, φέτος, θα διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά. Οι περισσότεροι από εμάς ενώ έχουμε αποφασίσει πως για το καλό της οικογένειάς μας, θα μείνουμε μακριά από τα μάλλον πιο αγαπημένα μας πρόσωπα στον κόσμο, τις μητέρες μας, έχουμε «μπει στο τρυπάκι» και σκεφτόμαστε αν θα τους στείλουμε έστω delivery λουλούδια. Είναι όμως ασφαλές; Επειδή εμείς δεν είμαστε ειδικοί στο θέμα αυτό, ψάξαμε και βρήκαμε τις δηλώσεις ειδικών στο Huffpost USA και ιδού όσα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας αν αποφασίσετε να τις τιμήσετε με ένα μπουσκέτο πανέμορφα λουλούδια.

Καταρχάς, αν αποφασίσουμε να το κάνουμε το καλύτερο είναι να κάνουμε την παραγγελία μας online – αφού μια face to face παραγγελία εμπεριέχει κίνδυνο για τον αγοραστή, την μητέρα, τον έμπορο κα ίσως τον παραγωγό. Ο βοηθός καθηγητή Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της βόρειας Καρολίνα, Jim Thomas λέει «Το να παραγγέλνει κανείς online μοιάζει ... αντισηπτικό. Το μόνο που αγγίζουμε είναι το πληκτρολόγιό μας. Αλλά υπάρχουν πολλές αλληλοεπιδράσεις στην αλυσίδα προμηθειών μέχρι που να φθάσουν αυτά τα λουλούδια στη πόρτα μας», οπότε καλό είναι να θυμόμαστε τα λόγια του.

Αν θα παραγγείλετε, ωστόσο, κάντε το ανέπαφα. «Ο κίνδυνος από κάθε delivery έρχεται από την επαφή μας με το άτομο που κάνει το delivery. Το ανέπαφο delivery, που ελαχιστοποιεί την επαφή με το άτομο που κάνει το delivery, εξαφανίζει αυτό το ρίσκο», λέει ο Bryan Labous, καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας.

Έπειτα, για την παραγγελία σας, καλό είναι να διαλέξετε ένα ανθοπωλείο που να εμπιστεύεστε και να συμβουλέψετε την μητέρα σας, μόλις παραλάβει τα λουλούδια, να πλύνει προσεχτικά τα χέρια της. Παράλληλα, θα πρέπει να ξέρετε πως φέτος είναι ok να παραλείψετε τα λουλούδια – η μητέρα σας μπορεί να αντιληφθεί πως δεν το κάνετε επειδή δεν την αγαπάτε, αλλά επειδή την αγαπάτε πολύ. Όποια όμως και αν είναι η επιλογή σας, θα πρέπει να μην ξεχνάτε την κοινωνική αποστασιοποίηση. Τηρήστε τα μέτρα που έχουν επιβληθεί και όλα θα πάνε καλά.

Με πληροφορίες από Huffpost USA και Huffpost GR

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X