ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Πότε καταργείται εντελώς το SMS και τι αλλάζει

Πότε θα επιτρέπονται οι επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων

newsroom must

Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν ολοένα και περισσότερο, όλοι αισθανόμαστε την "ανάγκη" να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές στιγμές που -επιτέλους- ήρθαν σε κάποια παραλία με έναν παγωμένο καφέ στο χέρι και καλή παρέα. Την ίδια όμως στιγμή, αντιλαμβανόμαστε πως για το καλό εμάς, των δικών μας ανθρώπων και των συμπολιτών μας, θα πρέπει να μείνουμε στα σπίτια μας για μερικές ακόμη μέρες και έπειτα, όταν έχουμε και πάλι την ελευθερία μας, θα πρέπει να συμβιβαστούμε στην νέα μας πραγματικότητα που απαιτεί προσοχή.

Πότε όμως καταργούνται τα sms; Αν και ίσως το γνωρίζετε, επειδή ακούμε αρκετούς ανθρώπους που έχουν μπερδευτεί με το συγκεκριμένο ζήτημα, ας το ξεκαθαρίσουμε. Τα μηνύματα στο 8998, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, θα καταργηθούν την Πέμπτη 21 Μαΐου. Την ίδια μέρα καταργείται και το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης, ενώ επιτρέπονται συναθροίσεις μέχρι 10 άτομα. Να σημειώσουμε πως από τις 21/5 θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε πάρκα, παιχνιδότοπους σε ανοιχτούς χώρους, πλατείες, μαρίνες κ.λ.π, (νοουμένου ότι οι συναθροιζόμενοι δεν θα υπερβαίνουν τους 10). Παράλληλα, επαναλειτουργούν οι επιχειρήσεις εστίασης μόνο για εξωτερικούς χώρους, στην βάση αυστηρών πρωτοκόλλων που θα εκδώσει το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Υγείας. Από την 21η Μαΐου επαναλειτουργούν κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής.

Ενώ από την την 1η Ιουνίου θα είναι εφικτός ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους θρησκευτικούς χώρους, νοουμένου ότι θα τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα υγειονομικής συμπεριφοράς όπως το Υπουργείο Υγείας θα καθορίσει. Τα ίδια μέτρα θα ισχύουν για γάμους, βαφτίσεις και κηδείες. Επιπλέον, από την ίδια μέρα, θα επιτρέπεται η λειτουργία και πρόσβαση στις οργανωμένες παραλίες και θα επαναλειτουργήσουν οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία, αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι και τα πρακτορεία στοιχημάτων.


Photo by Kate Trifo on Unsplash

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση