ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες και sneakers μαζί με μια oversized τσάντα ώμου
 

Πού να κάνετε αίτηση για δωρεάν ταξίδι στο φεγγάρι

Η αποστολή προγραμματίζεται για το 2023

Οκτώ μέλη του κοινού που θα ταξιδέψουν μαζί του έως το φεγγάρι με μία πτήση της SpaceX, του Έλον Μασκ, αναζητά ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάουα.

«Θέλω ανθρώπους με κάθε είδους υπόβαθρο να έρθουν», λέει σε βίντεο που ανέβασε ο επιχειρηματίας, δίνοντας το λινκ για τις αιτήσεις.

Ο Μαεζάουα θα πληρώσει για όλο το ταξίδι, επομένως αυτοί που θα επιλεγούν θα πάνε στο φεγγάρι δωρεάν. Η αποστολή, που έχει ονομαστεί dearMoon, προγραμματίζεται για το 2023.

Όσοι κάνουν αίτηση, θα πρέπει να πληρούν δύο κριτήρια: Να κάνουν οποιαδήποτε δραστηριότητα «για να βοηθήσουν τους ανθρώπους και την ευρύτερη κοινωνία με κάποιο τρόπο» και να «είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν τα άλλα μέλη του πληρώματος που έχουν παρόμοιες φιλοδοξίες».

Αρχικά, ο Μαεζάουα, που είναι μεγιστάνας της μόδας και συλλέκτης έργων τέχνης, είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να καλέσει στην αποστολή με τον πύραυλο Staship οκτώ καλλιτέχνες. Όμως, τελικά αποφάσισε να «δώσει σε ανθρώπους από ολόκληρο τον πλανήτη την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι». «Εάν βλέπεις τον εαυτό σου σαν καλλιτέχνη, τότε είσαι καλλιτέχνης», είπε.

Η αποστολή, που σύμφωνα με τον Μασκ κόστισε στον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο «πολλά χρήματα», θα είναι το πρώτο ταξίδι ανθρώπων στο φεγγάρι από το 1972.

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση