ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πού να πας που δεν πάνε όλοι

Δεν είσαι hipster. Σιχαίνεσαι τις ταυτότητες και τις ταμπέλες, αλλά για σήμερα ψάχνεις κάτι που θα δώσει χαρακτήρα στη μέρα σου και θα σε κάνει, πραγματικά, να ξεχαστείς. Κλείσε τις εφαρμογές, άνοιξε τον πλοηγό στο κινητό σου και φτιάξε το δικό σου καλοκαίρι.

 Κυριακή πρωί, ο Ιούνης είναι πλέον παρελθόν κι έχεις ήδη χορτάσει σε βαθμό αηδίας τα στόριζ του τύπου #goodvibesonly #summerishere #vitaminsea #sundayfunday #islander και άλλα κοινότυπα hashtags του Instagram από δήθεν bloggers και… survivors που σουλατσάρουν στις παραλίες του νησιού, με θέα το απέραντο «φιλτραρισμένο» γαλάζιο, συστήνοντάς μας δήθεν και καλά τα hot μέρη που άνοιξαν φέτος και που (αλίμονο!) είχαν την τιμή να ανακαλύψουν πρώτοι και ως trend setters οφείλουν να μοιραστούν με το διψασμένο κοινό τους.

Έχεις κουραστεί, το ξέρω, να ετοιμάζεσαι τρεις ώρες για ένα μπάνιο στην παραλία και «τι να κάνουμε, εκεί θα καταλήξουμε κι εμείς, σε μια από τις καλές μεν αλλά πολυπληθείς παραλίες του νησιού» μαζί μ’ ένα αδιανόητο τσούρμο σιλικόνης, τεστοστερόνης, λιποδιαλυτών, ορμονών και άλλων τινών εμπορεύσιμων που συνοδεύονται, φυσικά, από το εκνευριστικά σπαστικό πέρα δώθε μιας ρακέτας που σου τρυπάει τα αφτιά, την ώρα που δίπλα η γκομενοπαρέα που θέλει να περάσει «τέλειααα» και να το ανεβάσει στο insta αποφασίζει πως θα ήταν μια καλή ιδέα να κουβαλήσει το στέρεο… φονικό της στην παραλία, που αν δεν παίζει το τελευταίο χιτ του Αργυρού, θα παίζει ψαγμένα χιτάκια που ο γκόμενος της παρέας θεώρησε πως με αυτά θα ρίξει την… μπραζίλιαν πλαστική σεξοβόμβα της διπλανής ξαπλώστρας, η οποία -σημείωσε- το βράδυ έχει κλείσει τραπέζι στον Βέρτη, σε γνωστό μπιτσόμπαρο (πού αλλού;) στον Πρωταρά. Φευ!

Εσύ, όμως, γι’ αυτή την Κυριακή ψάχνεις κάτι άλλο. Κάτι που πραγματικά θα αξίζει και πέρα από την οθόνη του κινητού σου, που, επιτέλους, θα μυρίζει καλοκαίρι όπως το φαντάστηκες και όπως θες να το διαμορφώσεις εσύ κι όχι ο κάθε κακομοίρης -πληρωμένος και μη- που σέρνεται σε κάθε λογής μπαράκι για να φωτογραφηθεί ημίγυμνος, ποστάροντας και καλά μια ανέμελη πόζα την οποία θα συνοδεύσει με ένα γλαφυρό quote από την «Ασκητική» του Καζαντζάκη.

Η «ψαγμένη» Αμμόχωστος
Εάν αυτό που θέλεις για σήμερα είναι να ξαπλώσεις σε μια ήρεμη παραλία, χωρίς, ωστόσο, να νιώθεις πως βρέθηκες στον χαμό του κόσμου για να τη βρεις, το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να προμηθευτείς μια ομπρέλα και ψάθες, για να μην σε περιορίσει καθόλου το ζήτημα του χώρου και των ανοργάνωτων παραλιών. Πρώτη επιλογή η πρόσφατα ανανεωμένη παραλία της Αγίας Τριάδας στο Παραλίμνι. Το γραφικό λευκό ξωκκλήσι που δεσπόζει από τον χωματένιο καλαμιώνα που οδηγεί στην παραλία και το μικρό αλιευτικό λιμάνι που κατασκευάστηκε πρόσφατα, συνθέτει ένα κλασικό καλοκαιρινό τοπίο που θυμίζει ελληνικό νησί.

Ο δήμος έχει εξασφαλίσει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ωστόσο, αντ’ αυτού μπορείς να αράξεις κάτω από τους ευκαλύπτους στο πίσω μέρος της παραλίας, που θα σου χαρίσουν τη σκιά τους αλλά και την ηρεμία που επιζητάς. Από φαγητό, μην περιμένεις και πολλά, μια μικρή καντίνα μπορεί να σου προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα, αλλά πολύ κοντά βρίσκεται η περιοχή Κάππαρη με πολλές και fast-food επιλογές. Από τον κυκλικό κόμβο μεταξύ Παραλιμνίου και Πρωταρά θα πάρεις την έξοδο προς Αγία Τριάδα και θα συνεχίσεις ευθεία προς τη θάλασσα, ακολουθώντας τις ταμπέλες.

Εναλλακτικά, μπορείς να κατευθυνθείς προς Πρωταρά, αλλά δεν θα κάνεις -εννοείται- το λάθος να «πήξεις» στην κίνηση της κεντρικής λεωφόρου. Θα συνεχίσεις ευθεία προς Αγία Νάπα για να στρίψεις προς το Cavo Maris (cavomaris.com) προς την παραλία Βυζάκια. Αφού παρκάρεις στο τέλος του δρόμου, θα περπατήσεις προς τη θάλασσα και, ακολουθώντας το μονοπάτι που θα βρεις, θα συναντήσεις έναν μικρό κόλπο λίγα μέτρα στα αριστερά σου: τα νερά είναι πεντακάθαρα, η παραλία είναι οργανωμένη από τον δήμο (με ελάχιστες, ωστόσο, ξαπλώστρες), οπότε εάν ψάχνεις χαλάρωση και απομόνωση, δοκίμασέ την.

Από την άλλη πλευρά, στα δεξιά σου, βρίσκεται και ο κόλπος του Green Bay, όπου μπορείς να επιδοθείς σε θαλάσσια σπορ, συνδυάζοντας λίγο τη χαλάρωση με την περιπέτεια, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα του Fig Τree Bay. Λίγο πιο πάνω βρίσκεται το εστιατόριο του Cavo Maris (Βυζακιάς 4, τηλ. 23832043) κι ένα μικρό καφενεδάκι, όπου μπορείς να απολαύσεις το ούζο σου με διάφορα τσιμπήματα στα διαλείμματα. Για το τέλος, αφού έχεις περάσει μια ολόκληρη μέρα στην παραλία μ’ ένα βιβλίο στο χέρι, ηδονικά απολαμβάνοντας μια αυθεντική καλοκαιρινή εξόρμηση, θα ήταν κρίμα να την καταστρέψεις σ’ ένα από τα πολυσύχναστα εστιατόρια της τουριστικής περιοχής, που, δυστυχώς, το καλύτερο που έχουν να σου προσφέρουν, πέρα από τους ήχους των ενοχλητικών καραόκε που καλύπτουν την ατμόσφαιρα, είναι οι φοβερά υπερτιμημένες μερίδες «greek mousaka» και οι… αυθεντικές ιταλικές μακαρονάδες (!). Το ιδανικότερο κλείσιμο μιας τέτοιας μέρας κρύβεται στον ποταμό του Λιοπετριού. Γύρω στις 7 το απόγευμα θα κατευθυνθείς από Αμμόχωστο προς Λάρνακα και στον αυτοκινητόδρομο θα πάρεις την έξοδο προς Λιοπέτρι, όπου σε περιμένει ίσως ένα από τα πιο ειδυλλιακά τοπία. Ο ήλιος θα βασιλεύει, το ελαφρύ αεράκι θα έχει ήδη εξατμίσει τη φορτική ζέστη του μεσημεριού και η χαλικόστρωτη όχθη του ποταμού θα σε προσκαλεί για μια μικρή βόλτα στα ήρεμα νερά της, προτού περιηγηθείς στα παραταγμένα ψαροκάικα της περιοχής για να καταλήξεις σε μια από τις τοπικές ψαροταβέρνες, όπου θα απολαύσεις ψαρομεζέδες υπό τους χαλαρούς ήχους μιας επαναλαμβανόμενης κασέτας από ορχηστρικά ρεμπέτικα.

Διαβάστε περισσότερα στο must Ioυλίου που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS