ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Προδρόμου: Εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας οι εκπαιδευτικοί

Περίπου 5 χιλιάδες μαθητές χρειάστηκαν να απουσιάσουν από το σχολείο αλλά παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου τα μαθήματα τους.

Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο για την αναχαίτιση της πανδημίας δίνουν αυτή τη στιγμή οι Υπουργοί Παιδείας, Δικαιοσύνης.

Τα πρόσθετα μέτρα, τόσο σε παγκύπρια κλίμακα όσο και σε Λεμεσό και Πάφο, είναι κάτι που δεν επιθυμούσαμε αλλά ήταν αναγκαίο και μετά από εισηγήσεις ειδικών. Σήμερα μπορούμε να στηρίξουμε τα παιδιά που θα παραμείνουν στο σπίτι, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

Περίπου 5 χιλιάδες μαθητές χρειάστηκαν να απουσιάσουν από το σχολείο αλλά παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου τα μαθήματα τους. Θα μπορεί να γίνεται η διακίνηση εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, όπως και σε άλλες επαρχίες, παρά τους περιορισμούς, τόνισε ο κ. Προδρόμου.

Στο Υπουργείο Παιδείας θα λειτουργήσει κέντρο από λειτουργούς του Υπουργείου και του Υφυπουργείο ψηφιακής πολιτικής για να δίνεται ανα πάσα στιγμή βοήθεια στα σχολεία, είπε ο κ. Προδρόμου.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη δήλωσε πως, οι αστυνομικοί και τα μέλη της εθνικής φρουράς, δεν είναι εχθροί, βρίσκονται στο καθήκον για να μας προστατεύσουν από τον αόρατο εχθρό. Μακάρι να μη εκδοθεί κανένα εξώδικο και αυτό θα συμβεί εάν εφαρμόσουμε τα μέτρα.

Δεν ήταν σκοπός να δημιουργήσουμε πόλεις δύο ταχυτήτων. Αυτό όμως μας δείχνει η επιδημιολογική εικόνα. Η εφαρμογή των μέτρων θα μας φέρει ένα βήμα στην κανονικότητα μας, είπε η κ. Γιολίτη.

Η σχολική δεν τελείωσε τον Νοέμβριο, ας μείνουμε ήσυχοι και να σας υπενθυμίσω πως σε κάποιες περιοχές, γονείς ήθελαν να αναστείλουμε τη λειτουργία σχολείων, επεσήμανε ο Υπουργός Παιδείας.

Η Εθνική Φρουρά δεν ερχεται για να εκφοβίσει, έρχεται για να βοηθησει. Οι ελεγχοι για λοιμοκαθαρσης θα συνεχιστούν, δήλωσε η κ. Γιολίτη. Θα υπαρχουν σημεία ελέγχου στους αυτοκινητόδρομους και στης υπαίθρου.

 

 

Πηγή: Η Καθημερινή

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση