ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Προδρόμου: Προτεραιότητα οι τελειόφοιτοι και οι παγκύπριες εξετάσεις

Θα προχωρούμε σταδιακά με σύνεση και προκοπή για να φροντίσουμε αυτά που πρέπει για τους μαθητές και τους φοιτητές

Για την πορεία της εκπαίδευση μετά και την απόφαση για σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού, τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «ενεργοποιούμε σιγά σιγά τα σχολεία. Θα προχωρούμε σταδιακά με σύνεση και προκοπή για να φροντίσουμε αυτά που πρέπει για τους μαθητές και τους φοιτητές». Παράλληλα σημείωσε πως θα τηρηθεί «απόλυτη υγειονομική προτεραιότητα (πρωτόκολλα από ειδικούς) για επαναλειτουργία σχολείων με απόλυτη ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Προτεραιότητα είναι τα λύκεια και οι τεχνικές σχολές και συγκεκριμένα οι τελειόφοιτοι και οι Παγκύπριας εξετάσεις. Σκοπός είναι το απολυτήρια να είναι απολύτως αξιόπιστα

Σημείωσε επίσης πως θα γίνει «σχεδιασμός για την επαναδραστηριοποίηση στην εκπαίδευση τα προγράμματα να περιλαμβάνουν τόσο την τωρινή όσο και την επόμενη μάθηση». Από τις 11 Μαϊου επιστρέφουν οι τελειόφοιτοι μαθητές, οι οποίοι θα μπαίνουν στις τάξεις ανά δωδεκάδες ανέφερε ο κ. Προδρόμου. Σημείωσε πως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το χρονοδιάγραμμα των παγκύπριων εξετάσεων, αλλά θα γνωστοποιηθεί το επόμενο διάστημα. «Ενεργοποιούμε σιγά σιγά τα σχολεία. Θα προχωρούμε σταδιακά με σύνεση και προκοπή για να φροντίσουμε αυτά που πρέπει για τους μαθητές και τους φοιτητές».

Τη θέση πως τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν το συντομότερο, εξέφρασε ο Πρόδρομος Προδρόμο διαμηνύοντας ότι υπάρχει ήδη σχεδιασμός για επαναδιάταξη των σχολείων καθώς εξαιτίας των υγειονομικών προφυλάξεων, τμήματα σχολείων θα πρέπει να λειτουργήσουν σε άλλα σχολεία μέσης εκπαίδευσης

«Από την επαναλειτουργία των σχολείων θα επαναλειτουργήσουν τα κρατικά ινστιτούτα επιμόρφωσης και το πρόγραμμα δράσης σχολικής ένταξης. Εντός των επόμενων ημερών θα ληφθεί απόφαση για τα μεταλυκειακά ινστιτούτα» σημείωσε.

«Θα λειτουργήσουν τα φροντιστήρια, ωδεία και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα» τόνισε σημειώνοντας παράλληλα πως «αν η θερμομέτρηση κριθεί απαραίτητη, τότε τα σχολεία είναι έτοιμα να το πράξουν». Ειδικοί χώροι θα υπάρχουν στα σχολεία, ανέφερε ο Πρόδρομος Προδρόμου, αν θεωρηθεί πως υπάρχει ύποπτο κρούσμα για να σταλεί υπό εξέταση.

Άδικο και ανακριβές ότι το υπουργείο βασίστηκε σε δωρεές, ανέφερε ο Πρόδρομος Προδρόμου σημειώνοντας πως συνδέθηκαν κάποιες δωρεές με το δημόσιο χρήμα. Όπως είπε δόθηκαν τις τελευταίες μέρες στο υπουργείο Παιδείας 1300 ταμπλετ από την εταιρεία «Public».

Όσοι φοιτητές πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα για τις εξετάσεις τους, θα πρέπει να αποταθούν στο υπουργείο για να καταγράψουν τις ανάγκες και να διευθετηθούν οι ανάλογες πτησεις, ανέφερε ο υπουργός.

Πηγή: Η Καθημερινή

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS