ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Ψηλό το ποσοστό των κρουσμάτων σε ανήλικους

Το 15,6% των περιπτώσεων αφορούσαν βρέφη, παιδιά και έφηβους μέχρι 17 ετών, με τον ακριβή αριθμό τους να ανέρχεται στα 477, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το κλείσιμο των Λυκείων και την στροφή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν βασισμένη στην ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, τα οποία δείχνουν πως το ποσοστό των ανηλίκων που εντοπίστηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, τις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες ήταν σχετικά ψηλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι, βάσει των στοιχείων που έχουν συλλεγεί μέχρι σήμερα για τα σχολεία, έχει παρατηρηθεί μια αύξηση των επιβεβαιωμένων περιστατικών, καθώς και αλυσίδες μετάδοσης, χωρίς να είναι ακόμα σίγουρο το πώς προκύπτουν οι συγκεκριμένες λοιμώξεις.

Σύμφωνα με την τελευταία εθνική αναφορά, μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, μεταξύ 3.064 περιπτώσεων COVID-19 που διαγνώστηκαν από την 17η Νοεμβρίου, το 50,1% αφορά σε γυναίκες και το 49,1% σε άνδρες. Μάλιστα, το 15,6% των περιπτώσεων αφορούσαν βρέφη, παιδιά και έφηβους μέχρι 17 ετών, με τον ακριβή αριθμό τους να ανέρχεται στα 477.

Σε σχέση με τα σχολεία, το ποσοστό των επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού που εντοπίζεται αυτή την περίοδο από τα PCR tests είναι αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη Άνοιξη. Σύμφωνα με τον δρ Γιώργο Νικολόπουλο, την Άνοιξη τα περιστατικά έφταναν περίπου στο μισό τοις χιλίοις, σε αντίθεση με την περίοδο που διανύουμε κατά την οποία τα περιστατικά ανέρχονται στο 0,5%, κάτι που δείχνει ότι ο ιός έχει διεισδύσει περισσότερο στα σχολεία.

Όπως ανέφερε ο δρ Νικολόπουλος στην «Κ», θα υπάρξει καλύτερη πληροφόρηση για την κατάσταση, αν στα σχολεία τεθεί σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα διενέργειας αντιγονικών τεστ, ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση ανά βδομάδα. Αυτό δεν θα μπορεί να δείξει, ωστόσο, το πώς έχουν προκύψει οι μολύνσεις, καθώς ακόμα κι αν εντοπιστούν συρροές στα σχολεία, θα πρέπει να εξεταστεί το πώς προέκυψαν. Αν δηλαδή, μεταφέρθηκαν εντός των σχολείων από εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών, αν κάποια από τα παιδιά είχαν συγγένεια μεταξύ τους, ακόμα κι αν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί προκάλεσαν τις συρροές κρουσμάτων.

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση