ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

Ξοδεύαμε πολλά χρήματα για να λίγες σταγόνες από λάδι τρούφας

Μας χωρίζει μόλις μια μέρα από την δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό στην Κύπρο και είμαι σίγουρη ότι όλοι έχουμε σκεφτεί ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε αύριο Πέμπτη.

Κάποιοι ανυπομονούν να βγουν έξω να απολαύσουν ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο με φίλους. Το ίδιο σκεφτόμουν και εγώ μέχρι που έπεσα σε ένα άρθρο της Vogue το οποίο εξηγούσε πως μια λάτρης των εστιατορίων μέσα από την καραντίνα κατάφερε να αλλάξει όλη της την κοσμοθεωρία γύρω από το φαγητό.

Είναι αλήθεια ότι παλαιότερα επιζητούσαμε την έξοδο σε εστιατόρια γιατί λαχταρούσαμε να γευτούμε και να απολαύσουμε συνταγές, γεύσεις και υλικά στα οποία δεν είχαμε πρόσβαση.

Ξοδεύαμε πολλά χρήματα για να λίγες σταγόνες από λάδι τρούφας και steaks τα οποία πληρώναμε στην διπλάσια τιμή. Μέσα από την καραντίνα εκτός του ότι μάθαμε να εκτιμάμε και τα χρήματά μας αλλά ανακαλύψαμε και τις μαγειρικές μας ικανότητες οι οποίες πολλές φορές λόγω χρόνου έμεναν κρυμμένες.

Ακόμα και όταν ανοίξουν τα εστιατόρια μερικά πράγματα δεν θα είναι τα ίδια. Δεν θα μπορούμε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι μέχρι να το καθαρίσει ο σερβιτόρος από τους επόμενους ούτε να πιούμε το αγαπημένο μας ποτό η cocktail στην μπάρα ενός bar. Για αυτό τον λόγο πολλά εστιατόρια, café και bar ξεκίνησαν την διανομή των προϊόντων τους στο σπίτι για να συνεχίσουν να εργάζονται και να παραμείνουν οι επιχειρήσεις του βιώσιμες. Κάτι που μάλλον ήρθε για να μείνει.

Και δεν είναι μόνο τα εστιατόρια που αλλάζουν συνήθειες σύμφωνα με το άρθρο. Πολλοί προμηθευτές πλέον κάνουν delivery και στην πόρτα σου με υλικά τα οποία χρησιμοποιούν εστιατόρια. Έτσι η δικαιολογία ότι δεν έχουμε την ίδια ποιότητα υλικών για να φτιάξουμε το αγαπημένο μας πιάτο δεν υπάρχει πια.

Έχουμε δοκιμάσει τόσες συνταγές και νέες γεύσεις από την άνεση του σπιτιού μας που δύσκολα πιστεύω θα επιστρέψουμε στις συνήθεις που είχαμε προηγούμενος. Εξάλλου γιατί να πληρώσω 15 ευρώ για ένα burger ή 30 ευρώ για ένα steak όταν μπορώ να το ετοιμάσω ο ίδιος όπως ακριβώς το θέλω με λιγότερα χρήματα.

Δεν θα ήθελα να παρεξηγηθώ εννοείται ότι σε ένα εστιατόριο πληρώνεις και την εξυπηρέτηση, αυτό που λέω όμως είναι ότι μάθαμε να εκτιμάμε και τις δικές μας ικανότητες και τα χρήματά μας που βγάζουμε με τόσο κόπο. Δεν θα μας δίνουν ευχαρίστηση πια τα μικρά όμορφα στημένα πιάτα αλλά θα αποζητάμε πιο comfort επιλογές.

Εννοείται ότι χρειάζεται να το ρίχνουμε που και που έξω και να διασκεδάζουμε και να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας πιάτα. Μπορούμε όμως μετά την κρίση του κορωνοϊού να μάθουμε να στηρίζουμε και τις μικρές επιχειρήσεις, τα μαγαζιά στον δρόμο της γειτονιά για παράδειγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ