ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πώς επιλέγουν τους παίκτες των reality shows;

Αλήθεια τώρα, εσύ έχεις αναρωτηθεί ποτέ σου με ποιο τρόπο επιλέγουν οι παραγωγές του συμμετέχοντες στα reality shows;

newsroom must

Η αλήθεια είναι πως τα reality shows είναι από τα πιο πολυσυζητημένα προγράμματα της τηλεόρασης - ανεξαρτήτως χώρας και παραγωγής. Από την αρχή της εμφάνισής τους, μέχρι και σήμερα, οι συζητήσεις που γίνονται τόσο μεταξύ των τηλεθεατών, όσο και των αναλυτών, ποικίλουν και οι περισσότεροι τείνουν να τα χαρακτηρίζουν ως κακής ποιότητας ή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ως trash, δηλαδή σκουπίδια. Αν και θα μπορούσε να επεκταθούμε στο θεωρητικό υπόβαθρο των reality shows και τα όσα συνεπάγονται, μεταξύ αυτών τα μηνύματα και τα "είδωλα" που καλλιεργούν, θα εστιάσουμε σήμερα σε ένα άλλο ζήτημα: στους παίχτες και στον τρόπο που αυτοί επιλέγονται.

Λαμβάνοντας υπόψη πως ουκ ολίγοι άνθρωποι αναρωτιούνται καθημερινά ποιος είναι αυτός που αποφασίζει για την ποιότητα των ανθρώπων που πρωταγωνιστούν στα σόου αυτά, η Daniel Gervais, EVP Casting and Talent στο ITV αναλύει τον τρόπο και τα βήματα που πρέπει να κάνουν όσοι περνούν από casting ανθρώπους για reality εκπομπές, όπως το "Fab 5", το "Queer Eye", Wife Swap", to "Fix my Family" κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, η Daniel Gervais αποκαλύπτει: "Αναζητούμε ανθρώπους που είναι σε οριακή στιγμή της ζωής τους, που είναι έτοιμοι για μια μεγάλη αλλαγή, που θέλουν να κάνουν ένα διαφορετικό βήμα". Αυτό όμως που έχει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή τους, όπως λέει η ίδια, είναι η προσωπική τους ιστορία. Όσο πιο δυνατή είναι η διαδρομή του και όσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να ταυτηστεί ο τηλεθεατής μαζί του, τόσο πιο εφικτό είναι να επιλεχθεί. Η υπεύθυνη για τα castings του ITV διευκρινίζει πως η ιστορία των υποψήφιων δεν χρειάζεται να είναι πάντα ακραία, αλλά πρέπει να δημιουργεί αμφιλεγόμενα συναισθήματα.

Στην συνέχεια, ένας άλλος παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή ενός υποψήφιου από την παραγωγή ενός reality είναι η φυσιογνωμία του και φυσικά, ο χαρακτήρας του. Ένας παίχτης πρέπει να ξεχωρίζει και να τραβά διαρκώς την προσοχή - ακόμη και όταν δεν μιλάει.

Κατά την Gervais, το ιδανικότερο μέρος για να βρει κανείς υποψήφιους παίχτες είναι οι λαϊκές αγορές και μέρη που συγκεντρώνουν πολύ και ετερόκλητο κόσμο.

Έπειτα, ένας ακόμη παράγοντας που κρίνει το μέλλον των παιχτών ως προς την επιλογή τους, είναι οι προσωπικές τους συνεντεύξεις - οι οποίες μπορεί να είναι πολύμηνες και κάποτε εξαντλητικές. Οι εν λόγω συνεντεύξεις γίνονται από ανθρώπους της παραγωγής και ψυχολόγους και ο στόχος τους είναι να γίνουν κατανοητές οι πτυχές της προσωπικότητας ενός παίχτη ώστε να αποφευχθούν κινήσεις και δηλώσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την μετάδοση του σόου.

Πέρα από αυτά, γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος στα social media και στο παρελθόν του ατόμου που κλίνουν να επιλέξουν, πράγμα που έχει στόχο να εντοπίσουν άστοχες, ενοχλητικές ή αιρετικές τοποθετήσεις. Σε γενικές γραμμές, ο έλεγχος καλύπτει περίπου μια δεκαετία.

Όπως τονίζει η Gervais, τα πιο πάνω βήματα δεν γίνονται σε όλες τις παραγωγές - αφού απαιτείται ένα αρκετό σεβαστό budget και φυσικά χρονικό διάστημα ικανό να δώσει απαντήσεις στα αρχικά ερωτήματα.


Photo by Scheier .hr on Unsplash

 Με πληροφορίες από lifo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS