ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Πώς η διάγνωση Trump αλλάζει το τοπίο των προεδρικών εκλογών

Στο επίκεντρο της προσοχής οι επόμενες κινήσεις του Joe Biden, για το εάν θα τεθεί και ο ίδιος προληπτικά σε καραντίνα

Η διάγνωση του Donald Trump με κορωνοϊό αλλάζει άρδην τα δεδομένα τις τελευταίες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, προσθέτοντας ακόμη έναν άγνωστο παράγοντα Χ σε μια ήδη απρόβλεπτη αναμέτρηση. Ο αντίκτυπος όμως δεν περιορίζεται μόνο στον Trump, αλλά και στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Biden ο οποίος θα πρέπει να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις. Το σίγουρο είναι ότι στις επόμενες εβδομάδες η κατάσταση της υγείας του Trump θα κυριαρχήσει στις πολιτικές συζητήσεις, επαναφέροντας την προσοχή στην πανδημία του κορωνοϊού, ένα ζήτημα που οι περισσότεροι Αμερικανοί επιρρίπτουν ευθύνες στον Αμερικανό πρόεδρο για κακοδιαχείριση και λανθασμένους χειρισμούς, αναφέρει το Βloomberg σε σχετικό ρεπορτάζ. 

Εξαιτίας της ασθένειας του Τrump, ο Λευκός Οίκος αναγκάσθηκε να προχωρήσει σε ακύρωση πολιτικών εκδηλώσεων, όπως την προεκλογική ομιλία έξω από το Ορλάντο της Φλόριντα. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει και η διεξαγωγή των επόμενων ντιμπέιτ με τον Biden, ενώ είναι πολύ πιθανό να ακυρωθούν και οι περιοδείες σε σημαντικές πολιτείες για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος, όπως το Γουινσκόνσιν, Πενσιλβάνια και Νεβάδα. 

Ο Trump βασίζεται σε τέτοιου είδους πολιτικά events για προσωπική επαφή με τους ψηφοφόρους και τη συγκέντρωση χρημάτων, καθώς προσπαθεί να ανακτήσει έδαφος έναντι του Biden, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στον τρόπο που χειρίσθηκε την πανδημία, αναφέρει το Βloomberg. 

O Trump ήλπιζε τις τελευταίες εβδομάδες πριν από τις εκλογές να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης μακριά από τον κορωνοϊό και προς την υποψήφια του Ανώτατου Δικαστηρίου μετά τον θάνατο της Routh Biden, καθώς και σε άλλα θέματα, όπως την οικονομική ανάκαμψη, θέματα που θεωρούσε ότι διαθέτει πλεονέκτημα. Η πρόσφατη εξέλιξη δεν του επιτρέπει να υλοποιήσει τα σχέδιά του, καθιστώντας πιο δύσκολο να κλείσει την ψαλίδα με τον Joe ο οποίος εμφανίζει σταθερό προβάδισμα περίπου επτά ποσοστιαίων μονάδων στις εθνικές δημοσκοπήσεις. 

Οι πολιτικές ανησυχίες του Trump επιτείνονται και από τον άμεσο κίνδυνο που συνιστά ο κορωνοϊός για την υγεία του Αμερικανού προέδρου, δεδομένου ότι ανήκει στις ευάλωτες ομάδες. Ακόμη και εάν ο Trump καταφέρει να παραμείνει ασυμπτωματικός, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρόκληση να διατηρήσει την ψυχραιμία τόσο του αμερικανικού λαού όσο και των αγορών, προσπαθώντας παράλληλα να συνεχίσει να «τρέχει» την προεκλογική του καμπάνια, παραμένοντας ταυτόχρονα σε κατ’ οίκον περιορισμό στην οικία του στον Λευκό Οίκο. Η πρώτη αντίδραση των επενδυτών στην είδηση ότι ο Τραμπ έχει προσβληθεί από κορωνοϊό εντείνει τις ανησυχίες για νέα φάση διόρθωσης, με τα ταμπλό σε Ευρώπη και Ασία να κοκκινίζουν και τους επενδυτές να στρέφονται προς τα ασφαλή καταφύγια των ομολόγων και του χρυσού. 

Στο επίκεντρο της προσοχής και οι επόμενες κινήσεις του Biden όπου θα πρέπει αποφασίσει για το εάν θα τεθεί και ο ίδιος προληπτικά σε καραντίνα, αφότου συναντήθηκε με τον Trump στο ντιμπέιτ που πραγματοποιήθηκε μόλις 72 ώρες προτού βγει θετικό το τεστ. 

Παρότι ο Biden κατάφερε να μην εκτεθεί στο πρώτο ντιμπέιτ, εντούτοις η διάγνωση του Trump με κορωνοϊό συνιστά ιστορική εξέλιξη και ταυτόχρονα πρόκληση και για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και από την πλευρά του. Ο Biden θα πρέπει να τηρήσει λεπτές ισορροπίες, ώστε να μην φανεί ότι εκμεταλλεύεται την ασθένεια του πολιτικού του αντιπάλου, συνεχίζοντας όμως να ασκεί κριτική στη στάση του και τους χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της νόσου Covid-19. 

 πηγή: kathimerini.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση