ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πώς η κόρη του Ιταλού Προέδρου έγινε Πρώτη Κυρία

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Ιταλός Πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα για προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Μαρία Καραμάνου

Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, έφτασε στην Κύπρο για μια διήμερη επίσκεψη, σηματοδοτώντας ένα ιστορικό γεγονός καθώς πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη ενός Ιταλού Προέδρου από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ιταλίας και Κύπρου. Τον συνοδεύουν επίσημοι εκπρόσωποι της ιταλικής κυβέρνησης και μια εκτεταμένη αντιπροσωπεία.

Ωστόσο, ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν σε αυτή την επίσκεψη είναι η παρουσία της κόρης του, Λάουρα Ματαρέλα, η οποία έχει καταστεί ευρέως γνωστή ως η «Πρώτη Κυρία» της Ιταλίας, μια ιδιότητα που συνήθως προορίζεται για τις συζύγους των αρχηγών κρατών. Στην περίπτωση του Ιταλού Προέδρου, όμως, αυτός ο ρόλος έχει αναληφθεί από την κόρη του, Λάουρα, η οποία είναι 57 ετών και αποτελεί το πρώτο παιδί και μοναδική κόρη του Σέρτζιο. Αυτή η εξέλιξη προήλθε μετά τον θάνατο της μητέρας της, Μαρίσα, το 2012, δηλαδή τρία χρόνια πριν ο Ματαρέλα αναλάβει την προεδρία το 2015, οδηγώντας την Λάουρα να αναλάβει τα καθήκοντα της Πρώτης Κυρίας.

Λίγο μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του πατέρα της, η Λάουρα ανέλαβε επίσημα τον ρόλο της εκπροσώπησης της Πρώτης Κυρίας, συμμετέχοντας σε επίσημες εκδηλώσεις και διεθνείς διαπραγματεύσεις δίπλα στον πατέρα της. Ακόμη, έχει αναλάβει αυτοτελώς εκπροσωπήσεις σε συναντήσεις, φέροντας τον τίτλο «Σύντροφος» του Ιταλού Προέδρου.

Εκτός από τα επίσημα καθήκοντα, η Λάουρα ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου, έχοντας παντρευτεί τον Κόσιμο Κομέλα, με τον οποίο έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Μάλιστα, παράστηκε σε μια επίσημη ξενάγηση στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 16:25 και θα γίνει από την Πρώτη Κυρία της Κύπρου, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

«Δικηγόρος, ηλικίας 53 ετών, σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών, η Λάουρα Ματαρέλα βρίσκεται δίπλα στον πατέρα της, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από το 2015. Τον συνοδεύει σε επίσημες τελετές όταν επιβάλλεται από το πρωτόκολλο. Χρέη Πρώτης Κυρίας εκτελούν συνήθως οι σύζυγοι των Προέδρων, αλλά ο Ματαρέλα είναι χήρος από το 2012. Για να βρίσκεται κοντά στον πατέρα της, εγκατέλειψε την καριέρα της», αναφέρει η La Repubblica. «Μου αρέσει να είμαι με τον πατέρα μου, μακάρι να του είμαι χρήσιμη», έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS