ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Scrolling down: Ψάξε και μάθε από τις Κύπριες

Οι πελάτισσές μου στο κομμωτήριο έχουν πάθει αμόκ με το Instagram. Aποφάσισα να μπω, να δω, και πιο κάτω είναι ό,τι έμαθα τον τελευταίο μήνα.

Απόδοση Ντέσση Αντωνίου, Σταύρη Φράγκου

Και τις σέλφι μου βγάζω και κάνω σαρπράιζ λουκ που ξέρω πως είναι τάση και δεύτερη φορά δεν βάζω ίδιο ρούχο σε ιβέντ και καθόλου δεν βάζω ρούχο που μου απαγορεύουν τα περιοδικά, ενημερώνομαι. Instagram δεν είχα.

Κατάλαβα πως είναι πρόβλημα όταν η ερώτηση «Instagram έχεις;» έγινε πιο συχνή από την «Να πάρουμε λίγο τις άκρες;» και με είδα αουτσάιντερ. Είναι ακόμα χοτ το Instagram; «Ναι, γιατί γίνεται ένα η κομμώτρια της επαρχίας με κοσμικούς και άτομα της εγχώριας σοουμπίζ».

Ως κομμώτρια της επαρχίας, δεν ήξερα πως υπάρχουν πια κοσμικοί και εγχώρια σοουμπίζ, γιατί να θέλω γίνω ένα μαζί τους; Αλλά η χαμηλή μου αυτοεκτίμηση με βάζει πάντα σε διαδικασίες. Κάτι παραπάνω ξέρουν οι άλλοι. Κάνω Instagram. Κάτι παραπάνω ξέρουν όλοι, και είναι όλοι συνεννοημένοι μεταξύ τους. Το Instagram πρέπει να έρχεται με manual; Δεν ξέρω, έτσι νομίζω ή έτσι πρέπει; Αλλάζουν οι κανόνες κάθε μήνα; Βγαίνει κάθε εβδομάδα μια πρότυπη σέλφι και είναι το στοίχημα ποιος θα την πετύχει; Πώς βρίσκουν χρόνο εδώ μέσα και για να φωτογραφίζονται και για να περάσουν φίλτρα στις φωτογραφίες και να τις ανεβάσουν πριν ακόμα χαλάσει το pose; Αν κάνω χακ τους λογαριασμούς και ανακατέψω φωτογραφίες και προφίλ, θα το καταλάβει κανείς; Αν παραγγείλω οξυζενέ των 20 και δεν το ανεβάσω στο Instagram, έχω παραγγείλει οξυζενέ των 20;

News feed, scrolling: Η @eugeniakass8 πάει παντού, περνά ωραία, και το καλό της προφίλ είναι το αριστερό. Oh! Αγαπά τις σέλφις, κυρίως μπροστά από τον καθρέφτη του σπιτιού της αλλά δεν έχει κώλυμα όπου και να βρίσκεται. Στο bio της γράφει πως έχει blog, αλλά όσες φορές και να πάτησα το λινκ δεν το είδα. Αν δουλέψει σε εσάς, είναι δικό μου το λάθος.

Η @con_ev ασχολείται τα βράδια με τις φίλες της, τα απογεύματα με το μωρό και το σπίτι και όταν παίζει ματς, με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Μερικές φορές κάνει κάτι ποστ με προϊόντα τα οποία πρέπει να διαφημίσει χωρίς, έχω την αίσθηση, να ξέρει και πολλά-πολλά. Συμφωνεί με τον Jim Morrison στο «αγαπώ τους ανθρώπους που φοράνε την ψυχή τους στο πρόσωπό τους» γιατί είναι ανατρεπτικά χιπ και ακυρώνει τους κανόνες της ετικέτας. Ό,τι θέλεις φοράς, όπως θέλεις και όπου θέλεις το φοράς.

Βλέπω ένα εξώφυλλο από περιοδικό όπου μιλά για τη σπάνια φιλία της με τον @gregory_morfi, o οποίος btw στο δικό του προφίλ φωτογραφίζεται με μια ξανθιά #bestfriend. Ελεύθερες σχέσεις. Πάντα με την ασύμμετρη φράντζα του και τα αμάνικα T-shirts που είναι κάτι σαν το δικό του suit. Φωτό φάτσα gregory_morfi, φωτό δημιουργία gregory_morfi, φωτό από φωτογράφηση gregory_morfi παρέα με την @irene_christoforou και ακολουθώ λινκ.

Μαθαίνω πώς είναι ένα 24ωρο με την @irene_christoforou, βλέπω quote «Work harder than you think you did yesterday» και υποθέτω πως η Χριστοφόρου yesterday θα έβγαλε out of focus σέλφι και στη σημερινή εστίασε. Harder. Η Χριστοφόρου πήγε Λευκάδα, ανέβασε φωτογραφίες, γύρισε, τηλεφώνησα στο γραφείο της να δω αν είναι εκεί, ήταν, το έκλεισα. Στο Instagram είναι ακόμα στη Λευκάδα.

Η jo_in_pink σε γενικές γραμμές περνάει καλύτερα από εμένα, γι’ αυτό και ανεβάζει positive quotes και στα ενδιάμεσα γνωρίζει το Snapchat παρέα με τον σύντροφό της στην πισίνα του πατρικού της ή με τους συνεργάτες της.

Το ίδιο και η @andrea_kyriakou που στο bio της δηλώνει «influencer», και την πιστεύω. Σέλφι, μαγιό, φωτογράφηση. Με επηρεάζει. Όπως, μάλλον, και τους followers της γιατί στους 27.9k οι 800-1050 κάνουν λάικ στις φωτογραφίες της. Οι υπόλοιποι ζουν την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Σχεδόν σε κάθε φωτογραφία της influencer με απειλεί το στόμα της. Κάτι θέλει να μου πει.

Είδα την @evelynkazantzoglou να ποζάρει φορώντας ρούχα, παπούτσια, γυαλιά, κοσμήματα και παγωτά Παπαφιλίππου. Να ποζάρει γενικά φορώντας, να ποζάρει κρατώντας, να ποζάρει κάνοντας, να ποζάρει ποζάροντας. Σε νέα πόζα κάθε φορά. Η Έβελυν δεν διάβασε το μάνιουαλ. Ούτε του Instagram ούτε των παγωτών.

Στο @lkclousiofficial ΔΕΝ μπορείς να βάλεις παραγγελία αν σου αρέσει κάποιο κομμάτι, είναι μόνο για ψηφιακό window shopping. Ρούχα, σέλφι, Snapchat. «SO in love with her pieces» (η Λουκία το λέει, εγώ δεν ξέρω, δεν απαντά στα μηνύματά μου η Άντρεα).

Αααααα @ramonfilip… Όταν ένας σχεδιαστής βρίσκεται σε διακοπές και έχει έμπνευση. Όταν δε του κάτσει και το σωστό ρούχο, screw everybody και μέσα φωτό και έξω φωτό και εν πλω. H Ραμόνα ή κουβαλά προσωπικό φωτογράφο μαζί της ή ο Τορναρίτης δεν βρίσκει ησυχία. Παρακάτω μια εικαστική παρέμβαση από την ίδια, με τις μαύρες παντόφλες μπροστά στη γλάστρα με την ελιά και caption «Weekend mode» (σημείωση να μάθω πώς λέγονται στα μοδάτα αυτές οι παντόφλες γιατί «παντόφλες» αποκλείεται και το επόμενο Σαββατοκύριακο θέλω να το ζήσω σωστά).

Φεύγω, πάω @elena_apostolou. Γιατί; Θα σου πω: Η Έλενα βρήκε τη φόρμουλα της τέλειας σέλφι. Διάθεση, outfit, στιγμή, όλα απαθανατίζονται από τη σωστή απόσταση στη σωστή στάση με ακρίβεια χιλιοστού. Την παρατηρώ. Αλλά είναι και να το ‘χεις. Και ξέρω τι έκαναν τα πόδια της @elena_apostolou πέρσι το καλοκαίρι και φέτος το καλοκαίρι και σήμερα και χτες και προχτές και μπορώ μόνο να φανταστώ τι θα κάνουν αύριο αλλά δεν αγχώνομαι, θα το δω.

Στο @loucaki βλέπω πολλή Σεργίδου, αλλά ποτέ δεν ξέρω πού πραγματικά βρίσκεται γιατί από το bio της ενημερώνομαι πως Physically she’s here… Mentally she’s far far away… Scrolling για να ψυχολογήσω… Λογικά, το πνεύμα της θα βρίσκεται κάπου πολύ-πολύ μακριά από τη Μύκονο. Γυμνάζεται; Ξε-ποζάρει; Είναι ποτέ στο γραφείο; Ερωτήματα.

Φτάνω απρόθυμα στο επόμενο και δεν φταίει η @kounnou, φταίει που ακύρωσα τρία ραντεβού για να μάθω Instagram και ό,τι ήταν να μάθω φαίνεται πως θα το μάθαινα από το πρώτο προφίλ. Από τη Σύλβια, όμως, μαθαίνω πως είναι ΟΚ να φοράς καφέ τρέινερ ενώ εξερευνάς τις ισορροπίες «between black and white», και η Σύλβια είναι fashion stylist. Σέλφι, φίλτρα, μάσκα-βατραχοπέδιλα-υπόσχεση να πάει όπου δεν έχει πάει καταδύτης με λαμέ (σημείωση δεύτερη να μάθω πού πήγε τελικά η @kounnou και να πάω ακόμα πιο πέρα). (σημείωση τρίτη να αγοράσω μαγιό λαμέ). Στα captions της αδιαφορεί και ειρωνεύεται τον εαυτό της.

@a_lords: έξοδοι, πόζες, παρέα, σκύλοι. Κάτι εξώφυλλα. Αν θα βγει έξω, οπουδήποτε, θα είναι με την @kounnou ή με τον @mister.rai1 και θα απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου. Δεν πήγε μαζί με την @kounnou σε Σίμη, Κω κτλ. και προς το παρόν δεν ξέρω πού είναι, περιμένω την επόμενή της ανάρτηση.

@1elva1: σέλφι, φίλτρα, φίλτρα, outfits, quotes. She is cute. Πιο κάτω βλέπω την @_poly_h. Πιστεύω πως θα μπορούσε να ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική φωτογραφία, αλλά ξέρω πως δεν τη νοιάζει, διάβασα το bio της. Ωραίος τρόπος. Σέλφι, πόδια, ξανά πόδια, στις τελευταίες αναρτήσεις βλέπω και κάτι άλλα. Χάρηκα, να τα ξαναπούμε.

Έχω μπροστά μου περισσότερη Φιλιώ απ’ όση περίμενα και το @fevrip ταυτίστηκε για πάντα με το πόσο αγύμναστη είμαι, δεν της το συγχωρώ. Της το συγχώρεσα, γιατί βαριέμαι να ασχοληθώ. Από την άλλη, βαριέμαι και να γυμναστώ. Ωραία τοπία που δεν ξέρω αν τα επισκέφτηκε γιατί ή τοπίο βλέπω ή άνθρωπο. Βεβαίως πόδια. Quotes δεν έχει; Scrolling… Ναι, quotes. 

Αποφασίζω να το κλείσω, αλλά πατάω explore. Το δεύτερο στη σειρά. Με τόσα scroll down σίγουρα έκανα double tap και like αλλά το άφησα γιατί δεν ξέρω αν πήραν notification ή αν θα προλάβαινα σε χρόνο dt να κάνω unlike - μια χαρά τα λέω εν τέλει. Explore στη @florasardalou, κλεισμένη στο ασανσέρ με ένα τύπο και περιγραφή #bestfriend. Δεν θα αμφισβητήσω ξανά φιλία, εδώ που έφτασα ό,τι μου πουν το πιστεύω. Προχωρώ. Η Φλώρα μόνο διακοπές κάνει από τη μέρα που τελείωσε το Dansing (πάει καιρός;). Κάνω follow για να βρω τον επόμενο προορισμό μου και πατάω back, εμφανίζεται η @taniaskorda, μία φωτογραφία πιο δίπλα. Δεν έχει location και δυσκολεύομαι να προσδιορίσω πού είναι και αν είναι μόνη της. Ποζάρει είτε με το μαγιό της είτε με dinner outfit. Μερικές φορές και χωρίς το dinner. Following λέει και νομίζω είμαι κομπλέ, μπορώ να εμπνευστώ από τα outfits της ή από τις αυθόρμητες πόζες της, έμπνευση να υπάρχει.

Μπόνους επίσκεψη σε @danaechristou, όπου η Δανάη ποζάρει και στα σχόλια γνωστός σκηνοθέτης μάς πληροφορεί πως τζιείνη εν γεναίκα τζιαι οι άλλες εν ποήλατα. Μπήκα στη θέση μου #eparkara #ilovethis #islandlife #instamood #moodoftheday (τελευταία σημείωση να βεβαιωθώ αν τα hashtags μπαίνουν έτσι: #goodmorning ή έτσι wokeuplikethis# και τέλος-τέλος αν είναι κοινωνικά αποδεκτό να ζω χωρίς hashtags).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση