ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Σε αυτό το μέρος οι selfies απαγορεύονται

Δέσποινα Άσπρου

Αν σκέφτεστε να ταξιδέψετε στην Ιαπωνία, είμαστε βέβαιοι πως θα θέλατε κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας να βγάλετε και μια φωτογραφία μαζί με κάποια γκέισα, σωστά; Μάλλον ναι! Θα πρέπει όμως να έχετε στο μυαλό σας πως για αυτή σας την πιθανότητα, αντί για φωτογραφία, αυτό που θα πάρετε θα είναι ένα πρόστιμο!

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση πως οι αρχές του Κιότο, απαγόρευσαν την φωτογράφηση στις γειτονιές όπου κυρίως μένουν γκέισες, καθώς έχουν αυξηθεί τα παράπονα για παρενόχληση και κακή συμπεριφορά, από τους τουρίστες, στην προσπάθεια τους να βγάλουν την τέλεια selfie. Οπότε σε περίπτωση που σκέφτεστε να ταξιδέψετε στην Ιαπωνία, αυτό πρέπει να το βάλετε καλά στο μυαλό σας

Αναλυτικότερα, η απαγόρευση ξεκίνησε στους δρόμους της περιοχής της Γκιον και προβλέπει πρόστιμο μέχρι 10,000 γεν (81 ευρώ) καθώς στο Κιότο και άλλα τουριστικά μέρη της Ιαπωνίας ανησυχούν για την αύξηση των επισκεπτών κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, το καλοκαίρι του 2020, αλλά και τις συνέπειες αυτής.

Αν λάβουμε υπόψη μας τα παράπονα από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις δεν μας κάνει εντύπωση που η τοπική αυτοδιοίκηση, έχει βάλει ταμπέλες στους δρόμους που προειδοποιούν τους επισκέπτες για την απαγόρευση φωτογραφιών. Η αλήθεια είναι πως όσο περίεργο και αν μας ακούγεται το μέτρο αυτό, στην πραγματικότητα δεν είναι. Εμείς θα αντέχαμε να κυκλοφορούμε στους δρόμους και άγνωστοι να μας παρακαλούσαν για μια φωτογραφία; Μάλλον όχι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση