ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα σε Λάρνακα και Αμμόχωστο

Αναλυτικά τα μέτρα

Στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου τίθενται από σήμερα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και για περίοδο δυο εβδομάδων, επιπρόσθετα, στα ήδη ισχύοντα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, λόγω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζουν οι δυο επαρχίες και με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, τα μέτρα προνοούν απαγόρευση των προπονήσεων και των αγώνων αθλητών κάτω των 18 ετών, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και διοργανώσεις, όπως για παράδειγμα ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, χειροσφαίριση και καράτε.

Επίσης απαγορεύονται οι απογευματινές αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας όπως για παράδειγμα Αθλητισμός για Όλους.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις και υποστατικά από τις αρμόδιες Αρχές του Υπουργείου Υγείας, της Αστυνομίας και του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Συστήνεται αυστηρά η τήρηση των μέτρων σε χώρους όπου πραγματοποιούνται πρόβες ή και εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου, ενώ το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε την διενέργεια δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου σε 3,000 άτομα σε χωριά των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων που καταγράφηκαν σε αυτά και με στόχο τον έλεγχο της διασποράς που υπάρχει.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα γίνει στοχευμένα στη βάση επιδημιολογικών, δημογραφικών και άλλων κριτηρίων και αναμένεται να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα και περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.

Εν τω μεταξύ σημειώνεται ότι από το άνοιγμα των σχολείων έχουν ήδη εντοπιστεί στην επαρχία Λάρνακας πέντε κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές ενώ στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Εξάλλου στις επτά ανήλθαν οι αλυσίδες μετάδοσης του ιού σε Λάρνακα και Αμμόχωστο με 129 κρούσματα.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα αφορά τον Εθνικό Άχνας που αριθμεί 43 άτομα, ενώ η αλυσίδα της Νέας Σαλαμίνας 25 άτομα.

Επίσης η αλυσίδα που έχει συνδεθεί με την Μητρόπολη Κιτίου αριθμεί 25 άτομα εκ των οποίων τα 6 είναι από την Μητρόπολη Κιτίου.

Έντεκα κρούσματα αριθμεί η αλυσίδα του ΑΣΙΛ Λύσης, εννέα η αλυσίδα παραλιακού ξενοδοχείου στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Βορόκληνης και οκτώ άτομα η αλυσίδα εστιατορίου που βρίσκεται στην παραλία των Φοινικούδων.

Ακόμα οκτώ κρούσματα αριθμεί η αλυσίδα η οποία συνδέθηκε με τις δυο νοσηλεύτριες του Ενδοσκοπικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση