ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Σε παιδί η νέα σορός που ανασύρθηκε μέσα σε βαλίτσα

Για καιρό φαίνεται ότι θα μας στοιχειώνει η εγκληματική δράση του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, άλλο ένα θύμα του οποίου ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό το απόγευμα της Κυριακής 5 Μαΐου, ενώ το πρωί άλλη μια υπόθεση εναντίον του ήρθε στην επιφάνεια, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για βιασμό 19χρονης αλλοδαπής.

Ακόμα ένα θύμα του δολοφόνου ανασύρθηκε

Το σόναρ που αναμενόταν ως από μηχανής θεός, σε σύντομο χρονικό διάστημα φαίνεται να απέδωσε τα αναμενόμενα. Με την πολύτιμη βοήθειά του εντοπίστηκαν το Σάββατο συγκεκριμένα σημεία στον βυθό της Κόκκινης Λίμνης και τέθηκαν προτεραιότητες. Την Κυριακή μετά από αξιολόγηση διερευνήθηκε το πρώτο σημείο προτεραιότητας με την ρομποτική κάμερα και το απόγευμα ήρθε στην επιφάνεια άλλο ένα μακάβριο εύρημα.

Ειδικά εκπαιδευμένος δύτης με τον απαραίτητο εξοπλισμό, καταδύθηκε στη τοξική λίμνη και ανέσυρε μια ταξιδιωτική βαλίτσα που περιείχε ανθρώπινη σορό σε προχωρημένη αποσύνθεση και μη αναγνωρίσιμη κατάσταση. Στο σημείο βρέθηκαν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους για αυτοψία, καθώς και ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος, μαζί με ανακριτές.

Εκ πρώτης όψεως η σορός ανήκει στην 8χρονη Elena Bunea, κόρη της 36χρονης Livia, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η δεύτερη βαλίτσα εντοπίστηκε κοντά στην πρώτη. Επίσης, βάσει των πληροφοριών από τη σκηνή, η σορός που ανασύρθηκε την Κυριακή έφερε ρούχα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες που είχαν εντοπιστεί γυμνές.

Αγνοείται η τρίτη βαλίτσα

Άγνωστη είναι η τοποθεσία στον βυθό όπου βρίσκεται η τρίτη βαλίτσα, η οποία σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου, περιέχει τη σορό της Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα, το σόναρ έχει καταγράψει συγκεκριμένα σημεία και τέθηκαν προτεραιότητες, ώστε να ερευνηθεί το κάθε ένα ξεχωριστά.

Η τελευταίας τεχνολογίας συσκευή θα διενεργήσει και τη Δευτέρα έρευνα στη λίμνη με σκοπό την ανεύρεση και της τρίτης βαλίτσας, προτού μεταφερθεί στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτου, όπου αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα και στον εντοπισμό της 6χρονης Sierra Graze.

Αποκαλύψεις στο δικαστήριο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος επτά ατόμων, Νίκος Μεταξάς, εναντίον του οποίου προέκυψε και νέα υπόθεση Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, αλλοδαπή γυναίκα 19 ετών, κατήγγειλε τον 35χρονο στις 30 Απριλίου 2019 για τον βιασμό της τον Σεπτέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο από τον Ανώτερο Υπαστυνόμο Νεόφυτο Σιάηλο, υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας, η νεαρή γυναίκα είχε φωτογραφηθεί από τον ύποπτο, ο οποίος προέβη, βάσει της καταγγελίας της, στην πράξη του βιασμού μέσα στο αυτοκίνητό του, όταν τη συνάντησε και την παρέλαβε από το σπίτι της για να της δείξει το φωτογραφικό υλικό. Το περιστατικό συνέβη στην επαρχία Λευκωσίας, ενώ ο ύποπτος κινηματογραφούσε την άσεμνη πράξη με το κινητό του τηλέφωνο. Η ίδια προσπάθησε να αντισταθεί φωνάζοντας, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρει.

Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, η νεαρή εκμυστηρεύτηκε το περιστατικό σε φιλικό της πρόσωπο, ενώ επικοινώνησε και με την πρώην σύζυγο του 35χρονου, στην οποία αποκάλυψε τα γεγονότα και παρέδωσε υλικό από τις συνομιλίες της με τον Ίλαρχο. Μάλιστα, η παραπονούμενη έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στην οποία ανέφερε ότι κατά το έτος 2018 συνομιλούσε με το προφίλ «Ορέστης» στο facebook, χωρίς να γνωρίζει ότι επρόκειτο για το ίδιο άτομο, αφού, όπως είπε, δεν είχε συναντηθεί μαζί του. Οι συνομιλίες τους αφορούσαν τις επαγγελματικές φωτογραφίσεις για σκοπούς modelling.

Για την καταγγελία της 19χρονης ο ύποπτος επανασυνελήφθη για υποθέσεις βιασμού και άσεμνης πράξης, ανακρινόμενος όμως αρνήθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων ενώ έδωσε κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Πορεία μνήμης και βαθιά συγκίνηση

Εκδήλωση για τα θύματα που ανευρέθηκαν στο Μιτσερό, διοργάνωσε η κοινότητα του χωριού. O Κοινοτάρχης του Μιτσερού, Ανδρέας Κυριακού, δήλωσε ότι «οι δολοφονίες των αθώων κοπελών μας προκαλούν αγανάκτηση. Ως κοινότητα μάς έχει συγκλονίσει γιατί λόγω μεγάλης ιστορίας των μεταλλείων αλλά και του χωριού με τη τόση ιστορία διαδραματίζονται αυτά τα γεγονότα. Με ένα κερί, με ένα λουλούδι και με ένα συγνώμη από όλη την Κύπρο προς της οικογένειες και τις κοπέλες που έχασαν την ζωή τους».

Οι Αναστασία Παπαδόπουλου, Στέλλα Κυριακίδου, Γιώργος Περδίκης, Χρίστος Xριστοφίδης και Έφη Ξάνθου, άναψαν μαζί ένα κερί και κατέθεσαν λουλούδια.

Σε δηλώσεις της η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Στέλλα Κυριακίδου, μετά το τέλος της εκδήλωσης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν κάποιες φορές στη ζωή μας που τα λόγια είναι φτωχά. Είμαστε και εμείς εδώ να δώσουμε το δικό μας συγνώμη που τόσο άδικα έχασαν την ζωή τους».

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση